,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Ergani'de Şehidler programı

Ergani'de Şehidler programı
Diyarbakır Ergani'de faaliyette bulunan Ergani Kardeş-Der tarafından "İslam Şehitlerini Anma ve Anlama" etkinliği gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen şehitleri anma etkinliğinde, şehitlerin dünyayı arkalarına attıklarına vurgu yapıldı.

erganide-sehidler-programi-001.jpgDiyarbakır'ın Ergani ilçesinde faaliyetlerde bulunan Ergani Kardeş-Der tarafından "İslam Şehitlerini Anma ve Anlama" etkinliği gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, şehitlerin hayatının konu edildiği sinevizyon gösterimiyle devam etti.

omer-celik-002.jpgŞehadet konulu ezgilerin seslendirildiği etkinlikte Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik bir konuşma yaptı.

Şehitleri yâd ederek konuşmasına başlayan Çelik, şehitlerin dünya hayatına fazla önem vermediklerini söyledi. Çelik, "İnsanlar dünya hayatını severler. Dünyada bir yıl daha fazla yaşamak için bütün servetlerini harcarlar. Oysa şehitler, insanların dört elle sarılıp yapıştığı ve kopmak bilmediği bu dünyada kendilerini zindanda zannederler, bir an önce Rabbi Zülcelal'e kavuşmanın hesabını yaparlar. Onlar dünyayı arkalarına attılar. Önlerinde kendilerine engel olacak dünya sevgisini kaldırdılar. O zaman Allah da onlara şehadet mertebesini nasip etti. Şehitler gece ve gündüzünü birbirine katarak, istirahat etmeden, dinlenmeden, yorulmadan çalışıyorlar ve karşılığını şehadet olarak alıyorlar." dedi.

erganide-sehidler-programi-002.jpgBu mertebenin herkese nasip olmayacağını, şehadette ihlâs ve samimiyetin esas olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizlerin de vaktimizden fedakârlık yapmamız lazımdır. Malımızdan, evladımızdan, eşlerimizden fedakârlık yapmamız lazımdır. Allah'a vakit ayırmamız lazımdır ki bu yüce mertebeyi bizlere nasip etsin. Onlar davaları için çalışırken son derece samimi ve ihlaslı bir şekilde çalışırlardı. Namazlarında, secdelerinde alınlarına şehadeti bırakırken, dualarına şehadeti yerleştirirken, boğazdan yukarı değil tam bir teslimiyetle istiyorlardı. Bizim de davamıza karşı samimi ve ihlaslı olmamız lazımdır. Hiçbir dava yoktur ki samimiyet ve ihlasla neticesi zafer olmasın."

Ezgilerle devam eden etkinlik, kapanış duasıyla sona erdi. (İLKHA)

erganide-sehidler-programi.jpg

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55