,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Erdoğan'dan İç Tüzük talimatı: Tatil Yapmayın Bu İşi Bitirin!

Erdoğan'dan İç Tüzük talimatı: Tatil Yapmayın Bu İşi Bitirin!
AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç bu işi geciktirmeyelim, içtüzüğü halledelim ve parlamentomuzu daha aktif hale getirmiş olalım." dedi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümete çağrıda bulunarak, " Ben burada da yine sayın Başbakan'a ve diğer arkadaşlarımıza özellikle söylüyorum. İçtüzükle ilgili girişimlerimizi sürdürmekte fayda var. Ana muhalefet katılmamış. Onda da hayır var, katılmasın. Mevcut içtüzük bitmiştir. Bununla parlamento çalışmaz, bunu görüyoruz. Hiç bu işi geciktirmeyelim, içtüzüğü halledelim ve parlamentomuzu daha aktif hale getirmiş olalım. Çünkü bizim üretime ihtiyacımız var. Bu hafta sonuna kadar nasıl ki tatil yok diyorlarsa, içtüzük çıkana kadar tatil olmamalı. " dedi.


İşte o konuşmadan satır başları:

"AK Parti olarak son 14 yılda tarihi reformlara imza attık. Parti olarak eğitimi önceliklerimizin en ön planına koyduk. Kalabalık sınıfları boş geçen dersleri ortadan kaldırmak için gayret içinde olduk. Cumhuriyet tarihin en büyük reformlarından birini gerçekleştirdiğimiz alanlardan birisi sağlık oldu.19 bin olan yatak sayısını 153 bine çıkardık. Sağlık kurumlarında hizmet verenlerin sayısını 875 bine ulaştırdık. Tıp Fakültelerimizin sayısını da artırma gayretinde olduk. Son olarak şehir hastaneleri projemizi hayata geçiriyoruz. 1 buçuk yıl içinde inşası devam eden 20 şehir hastanesi tamamlanacak. İnsanımız bundan sonra hiçbir zaman hastane kapılarında mağdur olmayacak. AK Parti insana odaklı bir Türkiye'yi hedeflemiştir.

ACABA DENİZ ALTINDAN BÖYLE BİR HAT GEÇECEK DENSEYDİ İNANILIR MIYDI

2023 yılına kadar hızlı tren hattı uzunluğunu 12 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Tren ağını da 25 bin kilometreye ulaştırmak amacındayız. İstanbul Boğazı'nı denizin altından ilk defa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile boğazın üzerinde 3. defa birleştirdik. Acaba, asırlarca boğazın altından böyle bir hat geçecek denilseydi buna inanır mıydınız? Ecdadımız inanmış. Hatta ecdadımız proje de yapmış. Bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu.

DÜNYAYA CEVABIMIZ BU

Bunlar neyi getiriyor? Bunlar bir yerlere cevap. Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya cevap. Uyuyan, yatan bir Türkiye yok. Çalışan, gayret eden bir Türkiye var. Havalimanlarımızın sayısı geldiğimizde 26'ydı şimdi 55... Nerelerden nerelere geldik. Otobüs fiyatının altına düşmüş durumda.İnsanın yanında olan bir iktidar var. Havalimanlarımızın sayısı geldiğimizde 26'ydı, şimdi 55. Daha da artacak bu sayı. Uçaklardaki fiyatlara bakıyorsunuz, şimdi otobüs fiyatInın bazı yerlerde altına düşmüş vaziyette.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: SENİN KILAVUZUN KARGA!

Sanayimizi geliştirmemiz için 197 olan organize sanayi bölge sayısını 299'a ulaştırdık. Hedefimiz 2023'e kadar 65 yeni organize sanayi bölgesini hayata geçirmek. Ana muhalefetin başındaki zat konuşuyor, hala "7 milyon işsiz var" diyor. Senin bir defa kılavuzun karga! Kargaya da hakaret olmasın ama. Türkiye evelallah ufak tefek yurt dışı spekülasyonlara rağmen o zaman da söylemiştim, bu tamamen siyasi müdahaledir, onları da aşacağız demiştim.

HER SEFERİNDE SANDIĞA GÖMDÜK

2002 yılında nasıl aldık Türkiye'yi? Ekonomide ülkemizi 3 kat büyüterek güçlü, müreffeh bir Türkiye yolunda çok önemli adımlar attık. Ekonomi alanında IMF ile olan ilişkiyi kestik attık. Bu bir bağımlılıktı. Hamdolsun döviz rezervimiz şu anda gayet iyi yolda. Yatırımlara ayrılan kaynağı 70 milyar liradan 700 milyar liranın üzerine çıkardık. Kaynakları çeşitlendirdik.Savunma sanayinde kendi silahlarını üreteceksin, ana muhalefet bundan rahatsız. Hele hele silah satacaksın hepten rahatsız. İstediğiniz kadar rahatsız olun. Ülkenin kıt kaynaklarını faiz lobilerine yağmalatmak yerine Hazine'yi güçlendiren ve böylece tam bağımsız yolunda ilerleyen bir Türkiye'yi işaret ettik. Demokrasiye sıkı sıkıya sahip çıkarak kirli pazarlıklarla iktidar hayali kuranları her seferinde Allah'ın izniyle sandığa gömdük.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE EL ELE KOL KOLA YÜRÜYORLAR

Bu ülke ne çektiyse siyaset ve toplum mühendislerinden çekmiştir. Bu ülkeye en büyük zulmü halk ve halçılık söylemini dilinden eksik etmeyenler yapmıştır. Ülkemizde vesayetin selasını vermek AK Parti'ye nasip olmuştur. Zahirde elit hakikatte lümpen olan çevreler ellerindeki tüm imkanları bizi karalamak için seferber ettiler. Yol, hastane, okul, cami hangi hizmeti yapmaya kalktıysak hemen karşımıza dikildiler.Havalimanı, köprü inşa etmek istediğimizde birdenbire çevre sevgileri kabardı. Bu Geziciler değil mi 10-12 ağacı bir yerden bir başka yere taşırken konuşanlar. Artık devasa ağaçları bir yerden bir yere nakledebiliyorlar. Bu işin ihracatını bile yapıyorlar. Ama buna alışacaklar, dördüncü yılını kutlasalar, kırkıncı yılını da kutlasalarda alışacaklar. Bunlar İstiklal caddesinde istikbalimiz ve istiklalimiz için yürümüyorlar. Bunlar bölücü terör örgütüyle elele, kolkola yürüyorlar.

AKM'NİNP ROJESİ TAMAM! 

AKM depremden zarar görmüştü, burayı yıkalım yenisini yapalım dedik, hemen isyan ettiler. Aynı şeyi Muhsin Ertuğrul'da yaptık. Gösteri üstüne gösteriler. E ne oldu? Şu anda eski Muhsin Ertuğrul'un iki kat büyüklüğünde bir Muhsin Ertuğrul kazandırdık, kötü mü yaptık. Şimdi de AKM projesi tamam, bitti. Yanında ve arkasındaki boşluğu katmak suretiyle dev bir opera binasını İstanbul'da inşa edeceğiz. Ortada muhteşem bir proje var. O projeyle İstanbul'daki bu açığımızı gidermiş olacağız. Taksim'e üç dev projeyi kazandıracağız. Önümüzü kesemezler.

AYBÜKE ÖĞRETMEN İÇİN KILLARINI KIPIRDATTILAR MI?

Sembolleştirdikleri tarihi şahsiyetlerde gördüğünüz tek şey var kuru kafa ve ölüm ... Yaşamak yerine ölüm mesajlar ıvrdiler. Bakıyorsunuz barış, sevgi, lafla barış olur mu? Bal bal diyerek ağız tatlanır mı? Bugün de nerede ve nasıl öldüğü kadın terörist üzerinden aynı oyunu oynuyorlar. Bunların şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili bir tepkisine, bir tavrına şahit olduunuz mu? Aybüke öğretmenimiz için, terör örgütünün katlettikleri masum için kıllarını kıpırdattılar mı?Bunların tek gayesi teröristleri ve onların kanlı eylemlerini toplum nezdinde aklamaya çalışmak, kalemşörlüklerini yapmaktır. Aybüke kızımız genç yaşında çıktı oralara hizmet için gitti. Yavrularımıza ilim, irfan öğretmek için gitti. Bu yavrumuz aldığı maaşıyla orada labaratuvarı da hazırladı. O aşkla oraya geldi. Ama bu yavrumuzu orada katlettiler. Kim? İşte bu terör örgütü. Ben inanıyorum ki doğuda ve güneydoğudaki kardeşlerim bundan sonraki siyasi tercihlerini bu terör örgütlerine karşı bu ülkeye hizmet eden hizmet ehli AK Parti'ye verecektir.

BU NE BÜYÜK CEHALET, BU NE SAÇMALIK

Senin hastana hizmet edecek doktoru tekme tokat, ölesiye dövmeler! Bu ne büyük cehalet? Öyle saçmalık mı olur? Ondan sonra o doktorumzun hizmet aşkı kalır mı? Biz bu noktada hizmet ehli olan öğretmenlerimiz, sağlık görevlilerimiz, aklınıza ne geliyorsa, hepsine elele vereceğiz omuz omuza vereceğiz. AK Parti'nin son 14 yılındaki en önemli başarılarından bir işte bu maskeli baloyu sona erdirmesidir. Bu milletin huzuruna, mutluluğuna kastedenlere bu işin hesabını soracağız. Onun için ara vermek yok, devam.

KUZEY IRAK'A REFERANDUM TEPKİSİ

Ülkemizde de PKK'nın tam iftar saatlerinde saldırıları ile verdiğimiz şehitler yüreğimizi dağlıyor. Kuzey Irak'la ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki, istişare yolu ile yapılsın. Bu bölgede Kuzey Irak yalnız değildir. Musul'da Araplar, Kerkük'te Türkmenler birlikte yaşıyorlar. Biz barış içerisinde bu adımların atılmasını ve Irak'ın bütünlüğünü hep savunduk. Zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bu bizi üzmüştür, Dışişlerimiz açıklamaları da yapmıştır. Kimsenin yararına değildir.

KATAR TEPKİSİ: İNSANİ DEĞİLDİR, İSLAMİ DEĞİLDİR

Katar'la ilgili çok ciddi yanlışların içine düşüldüğünü görüyoruz. Bir ülkenin halkını tecrite kalkmak insani değildir, İslami hiç değildir. Katar terör örgütü DEAŞ'a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülkedir. Lütfen birbirimizi aldatmayalım. Katar'ı adeta suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur. PYD'ye ve YPG'ye sahip çıkanlar, bu verdikleri kararlarla bedeli ödenmeyecek yanlış adımlar atıyor. 

ABD VE NATO'YA ÇAĞRI: GELİN RAKKA OPERASYONUNU BERABER YAPALIM

PKK'nın yavruları PYD ve YPG'ye sahip çıkanlar bu verikleri kararlar yanlış adımlar atıyorlar. PYD ve YPG, PKK'nın düşük çocuklarıdır. İyi terörist kötü terörist olmaz bunların hepsi aynıdır. ABD olarak biz sizle NATO'da beraber miyiz? Stratejik ortak mıyız? Gelin bu Rakka operasyonunu birlikte yapalım. Bir yandan bir ülkeyi teröre yardımla suçlayacaksınız diğer yandan YPG silah yardımı yapacaksınız bunu nasıl açıklayacaksınız?

İÇTÜZÜK TALİMATI:TATİL YAPMAYIN BU İŞİ BİTİRİN

Ben burada da yine sayın Başbakan'a ve diğer arkadaşlarımıza özellikle söylüyorum. İçtüzükle ilgili girişimlerimizi sürdürmekte fayda var. Ana muhalefet katılmamış. Onda da hayır var, katılmasın. Mevcut içtüzük bitmiştir. Bununla parlamento çalışmaz, bunu görüyoruz. Hiç bu işi geciktirmeyelim, içtüzüğü halledelim ve parlamentomuzu daha aktif hale getirmiş olalım. Çünkü bizim üretime ihtiyacımız var. Bu hafta sonu nasıl ki tatil yok diyorlarsa, içtüzük çıkana kadar tatil olmamalı. Bu konuda emin miyiz. İsterseniz burada kabul edenler,etmeyenler deriz. "

Kaynak: Haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55