,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

Erdoğan'dan Gülen'e: Bu hoca değil, bir alçak

Erdoğan'dan Gülen'e: Bu hoca değil, bir alçak
Bursa'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, FETÖ'ye yönelik açıklamalarında, örgüt mensuplarının tüm bildiklerini anlatmaları gerektiğini savunarak "Ey FETÖ mensupları, bildiklerinizi anlatmazsanız sizi alır cezaevine koyarız" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen'i kast ederek "Bu hoca değil, anneyi evladından koparacak kadar bir alçak" ifadesini kullandı.

'BU ÜLKENİN SINIRLARINI GÖNÜLLÜ KABUL ETMİŞ DEĞİLİZ'

Erdoğan, Cumhuriyet'i kuran kadronun doğup büyüdüğü toprakların Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları dışında kaldığını belirterek "Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir. Bu ülkenin sınırlarını gönüllü kabul etmiş değiliz" diye konuştu.

'İDAM İÇİN MECLİS'TEN KABUL GEÇERSE HİÇ DÜŞÜNMEDEN ONAYLARIM'

Darbe girişiminin ardından gündeme gelen idam tartışmalarına ilişkin "Meclis'ten kabul geçerse hiç düşünmeden onaylarım. Dünyanın 30 ayrı ülkesinde bizim şehitliklerimiz var, bunlar bizden kopuk olabilir mi?" diyen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Birileri bize geçmişimizi toptan unutturmaya çalışıyor, biz unutsak da tarih unutmuyor."
"Bugün biz Suriye, Irak, Batı Trakya, Bosna deyince birileri cahilce yüzümüze bakıyor."
"Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş de değiliz. Unutulmamalıdır ki cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır.""
Birileri bize geçmişimizi toptan unutturmak istiyor. Biz unutsak da tarih unutmuyor. Karşımızdakiler hiç unutmuyor. Bu ülkenin sınırlarını gönüllü kabul etmiş değiliz. Devlet tarihimiz Cumhurbaşkanlığı forsunda temsil edilen 16 devletin tarihidir. 2500 yıllık tarihimiz var."
"Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55