,
  • BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Erdoğan'dan Avrupa'ya; Faşistsiniz Faşist!

Erdoğan'dan Avrupa'ya; Faşistsiniz Faşist!
İstanbul Gaziosmanpaşa’daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "bunlara ‘faşist’ dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, ‘Nazi’ dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Faşistsiniz, faşist" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin tavrına tepki göstererek, " Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp, yıkmadınız mı?" dedi.

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına 'diktatör' diyeceksin, bunlara ‘faşist’ dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, ‘Nazi’ dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp, yıkmadınız mı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. İlçe halkının da yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

TSK'nın, emirleri siyasi iradeden ve komutanlarından değil, başka yerlerden alan mankurtlardan temizlendiğini, Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye'deki oyunun tam ortasından bozulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıranın diğer bölgelere geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Suriye bize 911 kilometre. Irak 350 kilometre ve biz oralardan tehdit altındayız. Tehdit altında olduğumuza göre, bunlara karşı gerekli cevabı vermek durumundayız. Kim var orada? DEAŞ var, PYD var, YPG var. Hepsine gerekli dersi vereceğiz, veriyoruz." dedi.

İsviçre'de ‘Erdoğan’ı vur’ yazısının olduğu pankarta tepki

Türkiye’nin ‘afra tafra yapılacak’ bir ülke olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'lilerin İsviçre Parlamentosu önünde gerçekleştirdiği törende, kendi resmine silahın dayandığı ve ‘Erdoğan’ı vur’ yazısının olduğu pankartı hatırlattı. Benzer görüntülerin Hollanda ve Almanya’da da gözlemlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunları söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın. ‘Men dakka, dukka.’ Siz bizi üzüyor musunuz? Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı" şeklinde konuştu.

"Her kim, 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Irak'la niye bu kadar ilgileniyoruz?' diye soruyorsa Türkiye'nin fenalığını düşünüyordur. Her kim Avrupa'daki gelişmelere 'Niçin müdahil oluyorsunuz?' diyorsa kesinlikle milletimize husumeti vardır" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan komşularımıza ve oralardaki güçlere, özellikle de Avrupa ülkelerine, Amerika'ya, Rusya'ya bir mesajım var: Biz kimsenin düşmanı değiliz. Bizim kimseye husumetimiz yok. Tam tersine her ülkeyle, her toplumla mümkün olan en iyi, en ileri, en samimi, siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz. Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten Avrupa Birliği'ne ne diyeceğiz? 54 yıl. Şimdi çıkıyor bazı akademisyenler televizyonlarda konuşuyor. Diyor 'daha önce şöyleydi, böyleydi' diye. Bu işlerden anlamazsın, senin önünde kariyer olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Siz bu işin çilelerini çekmediniz. Sadece kitabı şöyle aç, oku, ona göre Avrupa Birliğini konuş. Yok öyle bir şey. Damdan düşeceksin damdan. Biz damdan düştük. Bunlar damdan düşmedi. Bunların önüne bir tane şöyle kitapçık koyuyorlar, okuyorlar. Ondan sonra da diyor ki 'şöyleydi, böyleydi.' Yok ya öyle bir şey yok. Sen Bürgenstock'ta ne olduğunu bilir misin? Güney Kıbrıs'ı nasıl Avrupa Birliği'ne aldıklarını bilir misin? Acaba bir hoca olarak onu açıp okudun mu? Ondan haberin var mı? İşte biz onları yaşadık. Acaba Hollanda'da daha önce bu kardeşinizin nasıl liderlerle bir kavga verdiğini o beyefendi bilir mi, bilmez."

"Camilerimizin duvarına gamalı haç işareti koyan siz değil misiniz?"

Türkiye’nin bir bakanına sınırın kapatılmasına, bir bakanına uçuş yasağı getirilmesine sessiz kalmayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına 'diktatör' diyeceksin, bunlara ‘faşist’ dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor, ‘Nazi’ dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belgeyle konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp, yıkmadınız mı? Solingen faciasını biz bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hâlâ çözmediniz, hâlâ sürüncemede bekletiyorsunuz. Faşistsiniz, faşist. Nazi uygulamalarından da istediğiniz kadar rahatsız olun. Eğer bizim cami duvarlarımıza siz gamalı haçları çiziyorsanız, bunların hesabını sormuyorsanız, bu lekeyi üzerinizden atamazsınız." şeklinde konuştu.

"Her kim gelip burnumuzun dibinde ülkemizi parçalamak, milletimizi bölmek için faaliyet gösteren terör örgütleriyle iş birliği yaparsa, boyuna posuna bakmaz, külahları değişiriz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun kendileri için siyasi rant değil, bir beka meselesi olduğunu vurguladı.

Terör örgütlerini kullanmak uğruna Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan herkesi 'aklını başına devşirmeye' davet ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize verilen hiçbir sözün tutulmadığı, buna karşılık terör örgütlerinin sürekli desteklendiği, öne sürüldüğü bir düzenin devam edebilmesi mümkün değildir. Bir taraftan silah vereceksiniz ve o silahlarla ülkeme ateş ettirecek. Ben de buna susacağım. Var mı böyle bir şey? Bir taraftan NATO'da beraber olacağız. NATO'da beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey? Televizyon ekranlarından konuşanlara sesleniyorum. Bu hesabı da iyi yapın." sözlerine yer verdi.

Terör örgütüyle iş tutanların, teröre açık destek verdiğinin, hiçbir gerekçenin terörle aynı safta yer almayı haklı hâle getirmeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu anlayışla sınırlarının içinde ve dışında güvenliğini sağlamaya yönelik gereken tüm adımları atmakta kararlı olduğuna vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En başta dost dediğimiz, müttefik dediğimiz, stratejik iş birliği içindeyiz dediğimiz ülkeler olmak üzere herkesi Türkiye’nin hassasiyetlerine saygı duymaya davet ediyoruz. Artık sözün bittiği, hareket zamanının geldiği günlerdeyiz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55