,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Erdoğan: Yeni sistemde bakan sayısı ciddi ölçüde azalacak

Erdoğan: Yeni sistemde bakan sayısı ciddi ölçüde azalacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Artık öyle 25 bakanlı Bakanlar Kurulu yok. Sayı ciddi manada düşecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık öyle 25 bakanlı Bakanlar Kurulu yok. Sayı ciddi manada düşecektir." dedi.

Konuşmasına "Hayırlı ramazanlar diliyorum. Milletimin, ümmeti İslam'ın Ramazanı şerifini tebrik ediyorum." diye başlayan Erdoğan "Büyük bir gayretle 24 Haziran'a hazırlanıyoruz. Güzelliği şurada; vatandaşlarımızın heyecanı, coşkusu bize yorgunluk diye bir şey hissettirmiyor. Gittiğim her yerde bunu görüyorum. İlk mitingi Erzurum’da başlayacağız. Erzurum’la başlayacak bu kampanyanın mitinginin farklı olacağını hissediyorum. Kendimi şimdi dadaşlarla Erzurum’da hissediyorum. Yarın beyannamemizi anlatacağız. Bu süre içerisinde 31 miting gerçekleştireceğiz. Bazı ilçelerde de mitinglerimiz olacak. Dün akşam Ankara Balbun'daydım. Eşimi de yanıma aldım, beraber iki gariple beraber iftarımızı yaptık. Tüm mahalle halkı dökülüyor, biz yola revan olunca vatandaş yolda. Özel kalemime dedim "Keşke otobüsle gelseydik. En azından otobüste hitap etme fırsatımız olurdu." Bereketli bir akşam yaşadık. Onlarla beraber iftar yapmak, gözlerindeki muhabbeti görmek. Zaten bir siyasetçinin seçim kampanyasının en güzel yanı bu. Böyle olursa yorulmazsın. Bütün yorgunluğunu alıyor. Sana bir başka enerji veriyor. O enerjiyle biz yola revan oluyoruz. Fakir evi alışkanlığım belediye başkanlığımdan geliyor. Sanal değil, doğal yaparsan, feyzini bereketini yakalarsın." dedi.

"Adaylarımız için GBT diyebileceğimiz istihbarat çalışması yaptık"

Erdoğan AK Parti milletvekili adaylarını tespit ederken birkaç aşamalı çalışma yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı: "Önceki yıllarda daha çok fırsat buluyordum. Önceden planlanmış olan İngiltere, Bosna Hersek, İİT zirvesi, bütün çalışmaları adım adım takip etmemi engelledi. Buna rağmen uykusuz da kalsak işi takip ettik. 2 tane önemli komisyon oluşturduk. MKYK’dan üyelerimiz, milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan bir heyet alt komisyon çalışmasını yaptı. Bu komisyon çalışmasıyla müracaat eden hepsi oradan geçti. Arkadaşlarımız eğer olumlu not verdilerse benim başında olduğum komisyona geldi. Başında olduğum komisyona geldiğinde benim başkanlığımda Binali Bey, seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcım, seçim koordinasyonu başkanı, kadın kolları, gençlik kolları ve alt komisyonda bu işin başında olan arkadaşlarımız bu çalışmaya katıldılar. Beraberce bu üst komisyon çalışmasını yürüttük. Biz nihai kararları orada verdik. Nihai kararı verdikten sonra dedik ki hayırlı olsun. Bunları son ana kadar işin GBT’si diyebileceğimiz istihbarat çalışması yaptık. Ne kadar az fire verirsek FETÖ mensubunun, PKK'lının, DEAŞ’lının olmaması lazım. Buna rağmen buradan sızmalar olabilir. Bizim 7 bine yakın müracaat oldu. Bu 7 binin içinde 600 adayın olduğu milletvekili listelerine giremeyen kişiler eğer bu işe samimiyetle gönül verdiyseler zaten kardeşlik atmosferi içinde bu kardeşlerimiz bu kalan 24 Haziran'a kadar onlar da koşturacaklar. Çünkü Ak Parti sıradan alışılmış bir parti değil. Burası bir dava ve bu davaya gönül veren her türlü emeği verecek. Ben onlara kardeşim gibi bakıyorum. Onlar da genel başkanları ve Cumhurbaşkanı olarak görüyorlarsa çalışacaklar. Biz yeni kongrelerden çıktık. Ülkemizin büyük bir kısmında, büyükşehirlerde kongrelere katıldık. Bu kongrelerle birlikte hücreleri tazeledik. Büyük şehirler çoğunlukta olmak üzere bu mitinglere devam edeceğiz. Bazı yerlerde çift dikiş, gitmediğimiz yerlere de gitmiş olacağız. Sayın Başbakanın gideceği, bakanların gideceği yerler olacak. Yarın aday tanıtımından sonra devam."

"Bakan sayısı ciddi manada düşecek"

"Artık öyle 25 bakanlı Bakanlar Kurulu yok. Sayı ciddi manada düşecektir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi biz adeta yeniden doğmuş gibiyiz. Artık böyle 25 kabineli bakanlar kurulu yok. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Kaldı ki parlamentodaki sayı ne olacaktır. Bunu görmemiz lazımdır. Parlamentodaki sayı size güç katmalıdır. Bunu başarmak için adımı kararlı atmak lazım. Yarın bunları açıklayacağız. Biz parlamentonun gücünü eğer cumhurbaşkanı yanına alırsa devlet güçlü olacak. Güçlü devlete ihtiyacımız var. Oluşturacak kabinenin ülkede en seçkin yürütme kabiliyeti güçlü olan insanlarla cumhurbaşkanı ekip kuracak. Bu ekiple bizler 16 yıl içerisinde bir şeyi tanıdık; çırak olarak, kalfa olarak demiyoruz. Usta olarak diyoruz; ben anlayışıyla değil, biz anlayışıyla buradayız. 20 yıllık bir tecrübeyle buradayız. 4,5 yılı İstanbul gibi bir şehrin belediyesini nereden aldık. Nereye götürdük. 11 yıl başbakanlık nereden aldık, nereye götürdük. Nasıl bir uyum içinde ülkeyi taşıyoruz. Sıfırdan yola çıkmak başka bir şey. Şu anda yola devam dediğimiz başka bir şey. Deneyim, tecrübe kolay kolay satın alınacak bir şey değil. Biz ülkeyi, Türkiye'yi tanıyoruz. Bu vatanda ne eksik biliyoruz. Kalınan noktadan devam edeceğiz. Sıfırdan başlamıyoruz."

''Bürokratik oligarşinin ayağımızdaki prangalarını atacağız''

Erdoğan yeni sistem için ''Bürokratik oligarşinin ayağımızdaki prangalarını atacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizde sistem değişikliğiyle, başkanlık sistemiyle atacağımız adımlar hızlanacak." diyen Erdoğan "Bürokratik oligarşinin ayağımızdaki prangalarını atacağız. Biz ne dediysek yaptık. İcra atlarımız ortada. Birileri kalkıyor bunu şunu yapacağız diyor. Yapacağını nereden bileyim. Burada yapanlar var. Millet bizden icraat bekliyor. Mesafeyi hızlı alacağız. Siyasetçiyle dışarıda kalitesi yüksek ekipleri oluşturmak. Ülkeyi bir anonim şirket gibi yönetmek önemli. Aksi takdirde bürokratın, teknokratın eline düşer, ülkeyi yönetemezsin. Kararlılığımız önemli. Hızla mesafe alacak, muasır medeniyetlerin üzerine ülkemizi çıkaracağız. Cumhuriyet tarihinde boğazda İstanbul'da merhum Demirel ve Özal döneminde 2 köprü var. Ama biz 16 yılın içerisine Avrasya tünelini, Marmaray'ı yaptık. Yüz milyonlar geçiyor. Yavuz Sultan Selim köprüsünü yaptık. Körfezin yıllardır çilesi olan köprüyü yaptık. Bunlarla ırağı yakın eyledik. Cumhuriyet tarihi boyunca 25 hava limanı yapılmış, biz 16 yılda buna 29 tane ekledik. Hava yolu halkın yolu oldu. Bir iktidar, tecrübe, siyaset var. Biz bu siyasetin gücünü dinamik hale getiriyoruz. Başkanlık sistemiyle. Bunun bize kazandıracağı şeyler var. Bizimki eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu dört sütun üzerinde yükselen Türkiye. Bunu yaparken ulaşımda, tarımda dış politikada çok ciddi adımlar atmamız lazım. Yaptık mı yaptık. Cumhuriyet tarihine bakıyorsunuz. Tüm otoyollar vs. 6 bin 100 km. Biz buna 20 bin km otoyol, duble yol ilave ettik. İller arasındaki o gidişler, kaza riskleri ne hale geldi. Arabalarla giderken yaşıyorsunuz. Nereden nereye. Enerjide Türkiye’de enerjinin olmadığı yer yok. Her yere giriyoruz. Enerji potansiyelimiz artmış vaziyette. Doğalgazda, iki ilimiz kaldı. 81 vilayetin tamamına doğalgaz gidiyor. En kuzeyde, en doğuda insanca yaşama erdemine kavuşuyor. Ayşe Hanım gidip ahırdan, bodrumdan odun kömür taşıma zahmetine girmeyecek. Her taraf ısınacak. Bunlar hakkı değil miydi? Gelen iktidarlar bu derdi dert edinmediler." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55