,
  • BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Erdoğan: Yeni Atılımın Hazırlıklarını Yapıyoruz!

Erdoğan: Yeni Atılımın Hazırlıklarını Yapıyoruz!
TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomide yeni atılım döneminin hazırlıklarını yapıyoruz. Altyapıyı büyük ölçüde kurduk. Her yıl 1 milyon istihdam oluşturmak zorundayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda toplantısında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

''Türkiye 3 kat büyüdüyse, buradaki iş adamları 5 adamlarının işleri 5 kat büyüdü.

Sırrınız nedir diye soranlara 'istikrar ve güven' demişimdir.

2008 krizinde Türkiye ile ilgili 'Bizi teğet geçecek' demiştim. Birileri dalga geçti. Halbuki ben Türkiye'nin farkında olarak bunu söyledi.

Son birkaç yılın zorlu geçtiğini biliyorum. Türkiye, 2013 yılından beri başlayan saldırılarla başetme durumunda kalmıştır. Kimse gezi olayların amacının ağaç meselesi olduğunu söylemez. 17- 25 operasyonun adalet için yaptığını söylemez. Kimse bana Suriye ve Irak'taki hadiselerin Türkiye'yi hedefleyen yönlerinin olmadığını söylemez.

'EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI'

Başka ülkelerin bir tanesini bile atlatamayacağı işleri atlatan Türkiye'nin bir parça yorgunluk alametini göstermesi yadırganamaz. Ama en kötüsü geride kaldı. 16 Nisan sonrası kendimize yeni pazarlar aramaya başladık. Kuveyt'te 4.5 milyar dolarlık havalimanının temelini attık.

'YENİ ATILIMIN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ'

Ekonomide yeni atılım döneminin hazırlıklarını yapıyoruz. Altyapıyı büyük ölçüde kurduk. Her yıl 1 milyon istihdam oluşturmak zorundayız. Gelişmeler 2017 ihracatının ortalamasının da yüzde 10'un altına düşmeyeceğini gösteriyor. Bu kapsamda ihracat desteklerini en üst seviyeye çıkardık.

Rusya pazarındaki yaşananlar bizi yeni yerler aramaya zorlamıştır.

Büyüme hızını yükseltmek için yeni önlemler aldık. Teşvik sistemini iyileştirdik.

AB SÜRECİ

Fransa'da Sarkozy geldi, Almanya'da da Merkel geldi. Bunlar bir karar aldı, 'Artık liderler bu zirvelere katılmasınlar'. 15 faslı 35 fasla çıkardılar.

Bu kadar haince Türkiye'ye karşı böyle bir kararın alınması karşısında biz ne yapacaktık? Hala yalvarıp bizi içeri alın mı diyeceğiz.

En son konseyin kararı... Bu kararı aldın da ne olacak. Rusya'ya da aldın, ne oldu?

Ben milletin izzetini, şerefini ayaklar altına aldırmam.

Fransa'nın bir Dışişleri Bakanı, 'Boşuna çabalıyorsunuz sizi almayacaklar' dedi. Fasıllarla ilgili elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Türkiye Cumhuriyet'inin Cumhurbaşkanı'na saldıracaksınız, Bakanlarıma izin vermeyeceksiniz, biz hala ne olur bizi alın... Arkadaşlar kusura bakmayın... Herhalde sizi kapınızda bekleten bir muhatabınızla bir yere kadar beklersiniz. Ben bu milletin izzetini şerefini ayaklar altına aldırmam.

TARİHİ İPEK YOLU PROJESİ'NE VURGU YAPTI

Çin yol ve kuşak projesini boşuna başlatmıyor. Trilyonlarca dolar yatıyor. Türkiye, orta koridor dediğimiz yerde yerini almış durumda.

Biz Avrupa ülkeleri diyeceğiz ama Asya ülkeleri sıradan ülkeler değil. Nüfusu masaya yatırdığınızda gelecek orada yatıyor.

'AĞRIYACAK BAŞIMIZ KALMAZ'

Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Aman bizim başımız ağrımasın dersek, ağrıyacak başımız kalmaz.

Masada olmazsanız menüde olacağınızı biliyoruz.

'RAKKA MESELESİ'

Şimdi Rakka meselesi var. ABD ile görüştük. ABD bu konuda çok hassas. MAdem Rakka operasyonunu yapacaksınız, biz terör örgütü ile operasyon yapmayız. ABD, YPG ve PYD ile operasyonu giriyor. Bize hayırlı olsun demek düşer. Ancak eğer bu terör örgütleri bize yönelik tehdit oluşturursa gereğini yaparız dedik.''

Kaynak: Haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55