,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C

Erdoğan: "Türkiye'yle hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor"

Erdoğan: "Türkiye'yle hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor"
31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Sakarya Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yle hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor. Son yıllardaki her seçimde bu gerçeği tecrübe ettik." dedi

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, "Türkiye'yle hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor. Son yıllardaki her seçimde bu gerçeği tecrübe ettik." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Sakarya mitingine katıldı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Katıldığı toplantılar, buluşmalar, resmî programlar, kabuller ve ziyaretleri dışında; seçim kampanyası kapsamında bugünle birlikte 39 günde 71 miting gerçekleştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece 3-5 belediye başkanlığı fazla veya eksik almak için bu kadar çok çalışılır mı? Eğer öyle olsaydı, muhalefetin bizim 71 miting yaptığımız yerde 171 miting yapması gerekirdi. Çünkü onların böyle bir neticeye daha çok ihtiyaçları var" diye konuştu.

Buna rağmen muhalefetin, kendilerinin onda biri kadar bile çalışmadığını, yasak savma kabilinden göstermelik toplantılar yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim bu kadar çok koşturmamızın sebebi; milletimize olan aşkımızdır. Bu ülkenin bir avuç toprağına, bu milletin tek bir ferdinin saçının teline zarar gelmemesi için ülkemizi güçlü tutmamız gerektiğini biliyoruz." dedi.

Türkiye’nin gücünün, istikrar ve güven ortamının sürmesinden geçtiğini bildiklerini, bu yüzden de 31 Mart’ta belediyeler vasıtasıyla şehirlere en güzel hizmetleri sunabilecekleri bir sonuca ulaşmak istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bunun yanında, seçimden ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyeceğimiz bir sonuçla da çıkmayı hedefliyoruz, bunun için 31 Mart’ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz." diye ekledi.

"Hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor"

Erdoğan, "Türkiye ve Türk Milleti’yle hesabı olan herkes 31 Mart’ı bekliyor. Son yıllardaki her seçimde bu gerçeği tecrübe ettik.Gezi olayları ve 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimini yaşandığında, birileri seçimlerin AK Parti’nin sonu olacağını düşünerek ellerini ovuşturdu. Milletle birlik olup bu hesabı yapanların ellerini böğürlerinde bıraktık. 2014 Ağustos’unda Cumhurbaşkanlığı seçiminde benzer bir beklentiye girdiler ancak istediklerini elde edemediler." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sonra 2015 Haziran seçiminde hiçbir parti çoğunluğu elde edecek sayıya ulaşamayınca bir kez daha ümitlendiler, sandılar ki milletimiz ülkesine sahip çıkmayacak, bunlar da diledikleri gibi at oynatacaklar. Bu süreci de milletimizle bir olup Kasım seçimleriyle geride bıraktık. Baktılar sandıkta olmuyor, 15 Temmuz’da darbeyle ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar, hamdolsun bunda da başarılı olamadılar.  Milletimiz canı pahasına istiklaline ve istikbaline sahip çıktı."

"Dışarıdan ülkemize yönelik saldırılar her gün daha da artarken devletimizi zafiyete uğratamayız"

Suriye meselesinin, Türkiye sınırında bir terör koridoru oluşturulması aşamasına gelmişken istikrarın tehlikeye atılamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diplomasiden ekonomiye, her alanda dışarıdan ülkemize yönelik saldırılar her gün daha da artarken devletimizi zafiyete uğratamayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amaç, Türkiye’yi yapabilirlerse tümüyle yıkmak, beceremezlerse zayıflatmaktır. Amaç, bu aziz vatandan son ferdimize kadar hepimizi ölü veya diri kazıyıp atmaktır. Amaç, bizi bu dünya üzerinde özgürce nefes alabileceğimiz hiçbir yer bırakmamaktır. Bu oyunu görmeyenlere diyecek sözümüz yok, çünkü bazılarının gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, dilleri vardır konuşmaz. Bazıları da hepsini görür, duyar, ama başka türlü konuşur. Bizim milletimizin kalbiyle dili aynı istikamettedir. Bunun için biz de milletimizle hep gönül diliyle konuştuk, gönül diliyle anlaştık, bugün de aynısını yapıyoruz. İnşallah 31 Mart seçimlerinde bu hasbi iletişimimizin neticesini alacağız." (İLKHA)




 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55