,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Erdoğan: "Türkiye senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan alıkonuldu"

Erdoğan: "Türkiye senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan alıkonuldu"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Çorum mitinginde yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan, kendi potansiyelini harekete geçirmekten alıkonuldu." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti’nin Çorum Abide Meydanında düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına “Dudaklarından bal akan, görenleri kendine hayran bırakan Çorum’u, tüm Çorumlu kardeşlerimi selamlıyorum” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’un manevi önderlerini sayarak hepsini hayırla yâd ettiğini söyledi.

Çorumlu 15 Temmuz şehidi, arkadaşı Erol Olçok’u ve onun evladı Abdullah Tayyip’i de anarak Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul Çekmeköy’de gerçekleşen helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlere de rahmet niyaz etti.

“SİYASİ HAYATIMIZ BOYUNCA HİÇBİR ZAMAN ŞEHİRLERİMİZE SEÇİM DÖNEMLERİNDE YOLU DÜŞENLERDEN OLMADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’un 24 Haziran seçimlerinde kendisine yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının üzerinde, AK Parti’ye yüzde 52, Cumhur İttifakı’na da yüzde 66 oranında destek verdiğini hatırlatarak Çorum’a olan şükran borcumu da ödemek istediğini belirtti.

31 Mart seçimlerinde de Çorum’dan Cumhur İttifakı’na destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’un Tayyip Erdoğan’ı çok iyi tanıdığını, siyasette geçirdiği 40 yıldır samimiyet ve gayretle verdiği mücadelesini çok iyi bildiğini kaydetti.

“Allah'a hamdolsun 40 yıldır siyasetin içindeyiz, 40 yıldır eserlerimizle, samimiyetimizle, gayretlerimizle, verdiğimiz mücadelelerle sizlerin huzurundayız. 40 senedir gece gündüz demeden Türkiye'yi ayağa kaldırmak için, şehirlerimizi imar ve ihya etmek için koşturuyor, ter döküyoruz. Siyasi hayatımız boyunca hiçbir zaman şehirlerimize seçim dönemlerinde yolu düşenlerden olmadık. CHP’nin başındaki zat gibi, Çorum’u ve Çorumlu kardeşlerimi sadece ufukta seçim sandığını görünce hatırlayanlardan da olmadık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun mesaisine rağmen her fırsatta Çorum’a geldiğini, devletin yatırımlarını, projelerini yerinde incelediğini anlattı.

ÇORUM’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun’a, Ankara’ya, Kırklareli’ye hizmet ettiğimiz kadar, Çorum’u da, Sivas’ı da,  Yozgat’ı, Tokat’ı, Amasya’yı da kalkındırmaya çalıştık. Buharaevler’e, Mimar Sinan’a, Gülabibey’e, Karakeçili’ye hizmet ederken, Milönü’deki, Bahabey’deki canları da ihmal etmedik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yıldır Çorum’un gelişmesi, büyümesi, kalkınması için çalıştıklarını buna rağmen elbette eksiklikler bulunabileceğini dile getirerek bürokrasiye takıldıkları, devletin içindeki kimi odakları aşamadıkları dönemlerin de yaşandığına işaret etti.

Seçim dönemlerinin siyasetçilerin hesaba çekileceği, karnelerinin millete sunulduğu dönemler olduğuna dikkati çekerek, AK Parti olarak önce karnelerini millete gösterdiklerini sonra yeni dönem için icazet istediklerini belirtti.

“Zira biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Çorum’a 15,5 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını, bin 520 adet yeni derslik inşa ettiklerini, öğrenci sayısı 18 bine ulaşan Hitit Üniversitesini kurduklarını, 5 bin 146 kişi kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini, bun sene de Alaca’da 250 kişi kapasiteli bir yurdu hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

Çorum’da 20 bin seyirci kapasiteli stadyumun inşasının devam ettiğini, Çatak’ı gençlerin kullanacağı, kamp yapabileceği bir merkeze dönüştürmeyi arzu ettiklerini ve TOKİ eliyle 6 bin 286 konut projesini hayata geçirerek Çorum’un konut ihtiyacını hafiflettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çepni Mahallesi’ndeki 230 dönüm alanı millet bahçesine dönüştürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’da ihtiyaç sahiplerine 1,5 milyar lira sosyal yardım yaptıklarını, kente 13’ü hastane 18 adet sağlık tesisi inşa ettiklerini, beş sağlık tesisinin inşa, sekiz sağlık tesisinin de proje ve ihale aşamasında olduğunu açıkladı.

Çorum’da yapılan ulaşım, sulama, altyapı, hızlı tren, sanayi, içme suyu, atık su, tarımsal desteklemeler konusunda bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hattuşaş ve Alacahöyük’ün tanıtılması için turizm faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

“ALTIN TİCARETİNDE ÇORUM’U ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Çorum’un “altın işleme ve işçiliği” konusunda kendisinden söz ettiren bir şehir olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz aylarda, dünyanın önde gelen altın üreticilerinden Venezuela’ya yaptığımız ziyaretin ardından, Sayın Maduro’nun Yardımcısı ülkemize geldi ve burada incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı bana Çorum sanayisinden, siz Çorumlu kardeşlerimin başarılarından sitayişle bahsetti. İnşallah altın ticaretinde de Çorum’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE SENELERCE KENDİ KAYNAKLARINI KULLANMAKTAN ALIKONULDU”

Türkiye’nin senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan, kendi potansiyelini harekete geçirmekten alıkonulduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bunu kimi zaman düşmanlarımız yaptı, kimi zaman da içimizdeki gafiller ve hainler yaptı. 1930’larda Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi vizyon-misyon sahibi insanların çabaları engellendi. Türkiye’nin ilk silah fabrikatörü Nuri Killigil, şüpheli bir yangında şehit oldu. Bugün sokaklarımızda otomobilleri olan birçok ülke daha tornavida bile imal edemezken, Türkiye’nin kendi imkânlarıyla ürettiği, ilk yerli ve millî otomobili Devrim çürümeye terk edildi. CHP’nin başını çektiği bir avuç komprador, ülkemizi üretimde yabancı şirketlere, ekonomide IMF’ye, savunma sanayinde de batılı devletlere, kredi ve finansman ihtiyaçlarında tefecilere muhtaç etti. Milletimizi karaborsacılık ve stokçuluk illetiyle ilk tanıştıran, Millî Şefin CHP’sidir. IMF ile ilk anlaşmayı imzalayan da yine CHP’dir. Daha emekleme aşamasında Türkiye’nin sanayi hamlelerini baltalayan da yine CHP’dir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP zihniyetini “çöp, çukur ve çamur”, “3-Ç” olarak tarif ederek, Türkiye’ye hizmet ederken her zaman CHP zihniyetiyle mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

“ÇORUM KENEVİR EKİMİ YAPILACAK 20 PİLOT İLDEN BİRİ”

Çorum’un kenevir ekimi yapılacak 20 pilot ilden biri olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an Tarım ve Orman Bakanlığının gereken etütleri yaptığını, ilaç sanayinden tekstile, otomotivden izolasyona, kozmetiğe kadar yüzlerce farklı alanda kullanım imkânı olan bu bitkiden Türkiye’nin nasıl daha fazla istifade edebileceğinin araştırıldığını duyurdu.

Kenevir tarımını ve üretimini artırırken sanayisinin de kurulmasına da öncelik verecekleri bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda Çorum’un birikim, tecrübe ve kapasitesinden istifa edeceklerini, Çorumlu çiftçi ve sanayicilerle el ele vererek kenevir sanayinde Çorum’u ana merkezlerden biri yapacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu saydığı hizmetlerin devamı için 31 Mart seçimlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları ekledi: “İstikrarın sürmesi, Çorum’un daha da gelişmesi, Türk ekonomisinin 2023 hedefleriyle buluşması için 31 Mart’ta bir yol kazası yaşamamalıyız. Terörle mücadeledeki kazanımlarımızın korunması, Suriye’deki politikalarımızın tam anlamıyla hayata geçmesi için 31 Mart’ı da başarıyla atlatmamız gerekiyor. Bu seçimler, illerimize, ilçelerimize, beldelerimize belediye başkanlarını seçmenin yanında, ülkemizin beka seçimleri olacaktır. İnşallah bu seçimlerden de zaferle çıktıktan sonra 4,5 yıl boyunca önümüze bakacak, yapısal reformlara odaklanacağız. Ben Çorumlu kardeşlerimin basiretine, ferasetine güveniyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olarak 31 Mart seçimlerinde Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı Çorum Belediye Başkan adayı gösterdiklerini hatırlatarak vatandaşlardan Aşgın için destek istedi.

Çorumluların “tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi” diyerek AK Parti’ye destek vereceğine inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, il ve ilçe belediye başkan adaylarına destek talebini yineledi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55