,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Erdoğan, "Terörle değil kültürle tanınma" mesajı verdi.

Erdoğan, "Terörle değil kültürle tanınma" mesajı verdi.
Erdoğan, Dünya Turizm Forumu'nun kapanışında "Terörle değil kültürle tanınma" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Turkuvaz Medya Grubu'nun basın sponsorluğunda gerçekleşen Dünya Turizm Forumu'nun kapanışında "Terörle değil kültürle tanınma" mesajı verdi. Erdoğan, "Neden Cizre, Silopi ve Sur çukur, barikat, terör örgütünün harabeye çevirdiği sokaklarla gündeme gelsin? Neden ilim, irfan ve sahabeler şehri Diyarbakır, yakılan camilerle, yıkılan okullarla, manevi mirasına yapılan kalleşçe saldırılarla gündeme gelsin? Bölgedeki şehirlerimiz neden Antalya, Muğla, İzmir gibi tüm dünyadan ziyaretçilerin geldiği iller gibi olmasın?" diye konuştu. 

SESSİZ DEVRİMİN ETKİLERİ 
Türkiye'ye geçen yıl 36 milyon 244 bin kişinin geldiğini söyleyen Erdoğan, turizm gelirinin 31.4 milyar dolara ulaştığını anlattı. Turizmde elde edilen başarıların kendiliğinden oluşmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Bunun gerisinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı başarı hikâyesi vardır" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin turizm zenginliği Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kumsallar ya da tek başına İstanbul'dan ibaret değildir. Anadolu'nun tamamı adeta bir açık hava müzesidir." 

BAŞARI ÖZGÜVENİN ESERİ 
Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyeline de dikkat çeken Erdoğan, kültür, inanç turizmi, doğa sporları ve golf turizminin ciddi sıçrama yaptığını anımsatarak, bunların yanında eğitim turizminin varlığına da işaret etti. Erdoğan, bu başarının milletin özgüveninin eseri olduğuna vurgu yaptı. 

TÜRKİYE BAŞARILARIYLA DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Sabancı suikastı sanıklarından İsmail Akkol'un yakalanmasına da vurgu yaptı. "Bu ülkede en güçlü işadamlarından birini öldüren katil yıllarca saklanıyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Hâlâ kaçak olanı var. Biri birkaç gün önce yakalandı. Bu işler sabır istiyor. 20 yıl sabredildi. Türkiye bu noktada aslında dünyaya birçok yönüyle örnek. Türkiye'nin haklı talepleri, ne yazık ki büyük bir suskunlukla geçiştirildi." Erdoğan, "Darbe girişimlerine, paralel ihanet çetelerine, Gezi olayları gibi provokasyonlara rağmen sivil siyaseti güçlendirme iradesi gösterdiğimiz için bu günlere geldik" dedi.

AVRUPA PANİĞE KAPILDI
Erdoğan, Türkiye'nin de içinde yer aldığı coğrafyanın ancak 100 yılda bir rastlanabilecek tarihi nitelikte hadiselerin yaşandığı sancılı bir süreçten geçtiğini anlattı. Türkiye'nin coğrafi konumu, tarihi, kültürel ve beşeri bağları dolayısıyla söz konusu krizleri ilk hisseden ülkelerden biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kriz bölgelerinde yaşanan sıkıntılar, Türkiye'nin yanı sıra komşu ülkeleri ve Avrupa dahil tüm dünyayı etkiliyor" diye konuştu. Erdoğan Türkiye'nin 5 yıldır sabırla, büyük bir metanetle mücadele ettiği mülteci krizinin Avrupa'ya ulaştığında tüm kıtanın paniğe kapıldığına işaret etti.

PYD KÜRTLERİN BAŞINA BELA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD-YPG terör örgütünün asıl hedefinin DAEŞ'ten ziyade, kendisi gibi düşünmeyen, kendisine tabi olmayanlar olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunların hedefi bölge halkıdır, özellikle de orada yaşayan Kürt kardeşlerimizdir. Bunların Kürtlere öncülük etmek gibi bir derdi yoktur. Tam aksine onların başına beladır. Örgütün tabanı, bölgede yaşayan Kürt nüfusunun onda biri dahi değildir. Bu örgütten farklı düşünen Suriyeli Kürt kardeşlerimiz, bunun bedelini tehcirle, şiddetle, baskıyla ödemektedir. Orada yaşayan Kürt kardeşlerimize Esed pasaport ve kimlik dahi vermiyordu. Bugün Batı, PYD ve YPG'yi himayesi altına almış durumda."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55