,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı

Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart 2019 Mahallî İdareler Genel Seçimleri Manifestosu’nu açıkladı.

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mahallî İdareler Genel Seçimleri Manifestosu’nu açıkladığı programda yaptığı konuşmada, "Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartacak reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz." dedi.

Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda; "AK Parti’nin 31 Mart 2019 Mahallî İdareler seçimlerinin ardından şehirlerimizi yönetme anlayışımızın özünü, milletimize vereceğimiz sözlerin çerçevesini oluşturan manifestomuzu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum" sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde il, ilçe ve beldelerine hizmet etmek üzere belediye başkanlığına aday olan AK Parti ve Cumhur İttifakı mensubu adaylara başarılar diledi.

AK Parti’nin, belediyecilikte çığır açmış, milletin gönlünde bu hizmetleriyle yer edinmiş kadrolar tarafından kurulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerdeki başarılarının gerisinde, halka hizmeti Hakk’a hizmet bilen bir paradigma değişikliği olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yaklaşımla, emaneti korumayı ve ehline teslim etmeyi esas alan, hizmeti memur-işçi mesai süresiyle sınırlamayıp 7 gün 24 saate yayan, vatandaşın her derdine derman olmak için çırpınan bir yönetim pratiği sergilendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Her seçimin bir imtihan olduğunu biliyoruz. 31 Mart 2019 imtihanından başarıyla çıkmak için, geçmişte yaptığımız hizmetlerle yetinmiyoruz. Bu büyük müktesebatın yanında, şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak yeni projeler geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, tıpkı ülkemizin diğer vizyoner projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız.  Bakanlıklarımızdan en küçük belediye birimlerimize kadar, şehirlerimizle ilgili tüm planları, projeleri, yatırımları, hizmetleri bu strateji belgeleri üzerinden takip edeceğiz."

Kısa vadeli hedefleri her yıl, orta vadeli hedefleri belediye başkanlarının dönem bitiminde, uzun vadeli hedefleri ise 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarıyla bağlantılı şekilde değerlendireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçleri tüm belediyelerde takip etmek için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir izleme-değerlendirme sistemi kurulacağını duyurdu.

Şehir planları, altyapı ve ulaşım, kentsel dönüşüm, benzersiz şehirler, akıllı şehirler, çevreye saygılı şehirler, sosyal belediyecilik, yatay şehirleşme, halkla birlikte yönetim, tasarruf ve şeffaflık, değer üreten şehirler başlıkları altında toplanan yeni dönem belediyecilik anlayışını kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi ve ekonomide Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartacak reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde kazanacağımız her başarı, ülkemizin aydınlık yarınlarına tutulmuş bir ışık olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 maddelik manifestoyu şöyle özetledi:

1- ŞEHİR PLANLAMALARI

Şehir planları konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde halkın gözetiminde yürüteceğiz. Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini, milletimizin görüşü ve onayı alındıktan sonra daha etkin bir şekilde uygulamaya geçireceğiz. Yapılan çalışmalar konusunda ilgili tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin fikirlerine başvuracak, kararları demokratik katılım süreçlerini işleterek, en geniş uzlaşmayla alacağız. Milletimizin hayat kalitesini artırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız. Potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirerek, şehirlerimizi çekim merkezi haline getirecek projelere öncelik vereceğiz.

2-ALTYAPI VE ULAŞIM

Bu konu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda şehir yapamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde içme suyu, yağmur suyu, doğalgaz, kanalizasyon temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehrimizi inşaallah bırakmayacağız. AK Partili belediye olmayan şehirlerimizi de yakından takip edeceğiz. Kaldırımları sadece yayaların hizmetine sunacağız.

3- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehirlerimizi çarpık yapılaşma ve deprem riskinden arındırmaya devam edeceğiz. Alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Tek tip uygulamalar yerine bölge ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Bu metin sabah.com.tr editörleri tarafından canlı olarak kaleme alınmıştır.

4- BENZERSİZ ŞEHİRLER

Her şehrin tarihini hikayesini, dokusunu koruyarak benzersiz şehirler düsturu ile şehirlerimizin tarihi, yapısı ve mekanlarına göre çalışmalar yaparak gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten kaçınarak geçmişten feyz alan ve bugünün ihtiyacına cevap veren, herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.

5- AKILLI ŞEHİRLER

Akıllı şehirlerle hayatı kolaylaştıracak, tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Mobil teknolojilerin böylesine geliştiği dönemde Türkiye'yi bu büyük yarışta inşaallah geri bırakmayacağız.

6- ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER

Çevreye duyarlı, geri dönüşümü önceleyen, doğaya saygılı, tabiata duyarlı şehirler ile bütün sorunları görerek adımlar atacağız. Eşimin de başında olduğu sıfır atık projesini devam ettirerek şehirlerimizi inşa ve ihya ettireceğiz.

7- SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyecilik anlayışımızı, kadın, genç, yaşlı ve engellilerimize hizmet verecek şekilde geliştireceğiz. Hizmet götürülmeyen hiçbir şehri bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Ve belediyecilik anlayışımızı buraya oturtacağız. Kadın, spor, kültür, engelli ve yaşlı merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim noktalarına kadar götürmeye devam edeceğiz

8- YATAY ŞEHİRLEŞME

Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştireceğiz. Ve böylece akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu kolayca çözebileceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarıyla bu modele öncelik vererek bu çalışmayı ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Şehir vizyonumuzun merkezinde yatay şehirleşme olacak.

9- HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM

Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akıl ile alacağı şehirli meclisleri ile ihalelerin dahi canlı yayın dahil herkese açık yapılması için tüm imkanları sağlayacağız.

10- TASARRUF VE ŞEFFAFLIK

Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.

11- DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER

Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantı ile değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesini sağlayacağız." (İLKHA)

cumhurbaskani-erdogan-188.jpg

cumhurbaskani-erdogan-189.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55