,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Erdoğan: "S-400 konusunda geri dönüşümüz asla olamaz"

Erdoğan: "S-400 konusunda geri dönüşümüz asla olamaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400 konusunda işi bitirdik, geri dönüşümüz asla olamaz. Ruslarla anlaştık, ortak üretime gireceğiz, belki S-400'den sonra S-500'e gireceğiz." dedi.

Bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 konusunda geri dönüşlerinin asla olmayacağını bunun için Ruslarla anlaştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kayyumlarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerden sonra benzer hadiselerin yaşanması durumunda kayyum atayacaklarını belirtti. Erdoğan, "Geçmişte yaşananlar çok önemli bir ders. 31 Mart'tan sonra benzer şeyler yaşanırsa işi anında yargıya götürür, kayyumlar için yolu açarız. Kayyumların başarısını görmemek bakar kör olmaktır. Bunun en güzel örneği, Diyarbakır'dır." dedi.

"Trump'a bizzat söyledim: Savaş Kürt kardeşlerimle değil!"

Suriye'deki savışın Kürtlerle olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adana Mutabakatı gereği Türkiye oraya girebilir. Biz Suriye'ye niçin girdik? Bu teröristleri kovalamak için. Afrin, Zeytindalı'nda bunun için. İdlib'te attığımız adımlar bunun için. Rusya ile olan birlikteliğimiz, ABD ile görüşmelerimizin arkasında bu yatıyor. Burada Amerika'nın zaman zaman bir yanlışı var. 'Kürtleri vurmayın' gibi yaklaşım. Ben bunu Trump'a 'Sayın Başkan bizim yaptığımız savaş Kürt kardeşlerimizle değil, terör örgütü iledir. Bunların içinde Fransız, Alman, İngilizler de olabilir' dedim." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'cünün yaptığı yanına kâr kalmayacak"

FETÖ ile mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de kendini kamufle etmeye çalışanlar var. Bunlar AK Parti iktidarında yanımızda yer alıp, millete darbe vurmaya kalkanlardan biri olarak FETÖ temayüz oldu. Tabii ki yanlışımız olmadı değil, oldu. Ne zaman bunu anladık tabii ki üstlerine girdik. Bir kısmı içeride, bir kısmı Amerika, bir kısmı Almanya'ya kaçtı. Samimi olan devlet başkanları sağolsunlar bunları yakaladıkça teslim ediyorlar. Yargılanıyorlar. Bunlara bizim af diye bir şeyimiz sözkonusu olamaz. Mübebbet, ağırlaştırılmış müebbet, 10 yıl ne yerlerse, bunu yiyecekler. Cezasını çektikten sonra çıkar, çıkmaz ayrı bir konu. Hiçbir FETÖ'cünün yaptığı yanına kâr kalmayacak. Milletimiz müsterih olsun. Eninde sonunda bukalemun kılıkları da buluyoruz, bulacağız. Cezayı çekti bitti diye bir şey yok. İstihbarat örgütleri niye var. Huylu huyundan vazgeçmez." Şeklinde konuştu.

"Ruslar'la anlaştık bu iş bitti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400 konusunda bu işi bitirdik biz. Kredi şartlarından, ortak üretime varıncaya kadar bunlar konuşuldu, anlaşıldı, imzalar atıldı, bitti. Geri dönüş asla olamaz. Bu ahlâki olmaz. Bu ahlâksızlık olur. Kimse bize tükürdüğümüzü yalamasını istemesin. Biz farklı siyasiyiz. Patriotları. Obama döneminde konuştuk. Sayın Trump'la konuştuk. Biz hala verebiliyorlarsa verin dedik. Şartlar, kredi, ortak üretim uygunsa tabii. Ortak üretim, teknoloji, kredi şart. Ben size vereyim ama anahtar bende olsun, kusura bakma. Böyle bir şey olmaz, bunlar tarih oldu. Biz S-400'de anlaştık. Belki S-500'e gireceğiz. Ruslar S-400 konusunda bize gönderimini temmuzda yaptılar. İnşallah ilk partiyi temmuzda alacağız." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55