,
  • BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Erdoğan: PKK/YPG ile görüşen beyefendiler Hamas ile görüşmemizden rahatsız oluyor

Erdoğan: PKK/YPG ile görüşen beyefendiler Hamas ile görüşmemizden rahatsız oluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı Yüzyılın Anlaşması planı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "PKK/YPG ile görüşen beyefendiler Hamas ile görüşmemizden rahatsız oluyor"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı Yüzyılın Anlaşması planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trump'ın sözde barış planına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun bir işgal planı olduğunu ve barış planı olmadığını açıklamıştım. Buradan çıkardığımız bazı başlıklar var. Bunlardan bir tanesi, metindeki "Filistin tarafı" şeklindeki ifadelerin hepsi aldatmacadır. Bağımsız Filistin devletinin kurulması diyor. Hamas'ın silahlarının toplanarak israilin silahsızlandırılması diyor. Böyle bir şey olabilir mi? israilin elindeki silahlar ne olacak? Nükleer silahlar ne olacak?" diye sordu.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile dün görüştüğünü hatırlatan Erdoğan, "Diğerleri PKK/YPG ile her yerde görüşmesini yapıyor. Biz kendi toprakları için savaşanlarla ilgili görüşme yapınca beyefendi rahatsız oluyor." Dedi.

"Planla ilgili gerek cuma günü gerekse daha önce yaptığım açıklamalarda bunun işgal planı olduğunu açıklamıştık." diyen Erdoğan, "Yüzyılın Anlaşması 80 sayfadan oluşuyor. Yurt dışında yaşayan Filistinlilerin dönüşü engelleniyor. Bu ayrıca bir cinayet, bir felaket. 50 milyar dolar yardım yapacaklarını söylüyorlar. Yalan. Yıllarca hep aynı şeyleri söylediler. Şu kadar destek... Bunlar hep israile Filistin'e değil. Böyle bir şey olamaz. Bir diğer önemli başlık, Filistinlilere Yüzyılın Anlaşması’nı tanımaları için 4 yıl süre tanınması. Ciddi bir şey burada. Filistinlilere hakları olanı bile vermemişlerdir. Zulmün sınırı olur mu? Netenyahu’un Trump ile yan yana yaptığı basın toplantısı manidardır. Seçim kaybetmiş, geçici olarak işin başındaki biri ile Trump’ın toplantı yapması, bunlar zilletin bir ifadesidir. " ifadelerini kullandı.

"İslam dünyasının israili devlet olarak görülmesi buyuruluyor." diyen Erdoğan, "Bunun da cevabını zaten Arap Ligi, toplantısında güzel bir cevap ile verdi. Bu ferasetlerinin devamını dileriz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55