,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Erdoğan: Mescid-i Aksa ya yönelik kısıtlamaları kabul edilemez

Erdoğan: Mescid-i Aksa ya yönelik kısıtlamaları kabul edilemez
Körfez turunu tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mescid-i Aksa ya yönelik kısıtlamaları kabul edilemez olduğunu belirttik. İbadetlerini yapamaya gelen Müslümanları teröristlerle eş tutmak büyük bir akıl tutulmasıdır." dedi.

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Körfez turunu tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Esenboğa Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'a ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarına yönelik olarak, "İsrail attığı adımlarla yanlışa gidiyor. Yalnızlığa gidiyor." dedi. "Diyanet İşleri Başkanı değişecek mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkan hâlâ görevinin başında. Ancak şu an görevden alma söz konusu değil" yanıtını verdi.

Körfez ziyaretinde Katar krizini ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Katar krizini ele aldık. Katar meselesinin çözümü noktasında neler yapabileceğimiz istişare ettik. Şu hususun altını çizmekte fayda var. Yıkmak kolay. Yıkılanı inşa etmek zor. Devler arasında bu da çok zahmet ister. Son görüşmemizde istikrarın yeniden inşası yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Suudi Arabistan'da ilişkilerimizin ivmesinin sürdürmesi konusunda hemfikir olduk. Kral Selman'a krizin çözümünde beklentimizin yüksek olduğunu söyledim." dedi.

"Mescid-i Aksa ya yönelik kısıtlamaları kabul edilemez"

Suriye, Irak, Yemen ve Filistin konularını ele aldıklarını belirten Erdoğan, "Mescid-i Aksa ya yönelik kısıtlamaları kabul edilemez olduğunu belirttik. İbadetlerini yapamaya gelen Müslümanları teröristlerle eş tutmak büyük bir akıl tutulmasıdır. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların göz bebeğidir. Bir kez daha İsrail'i hukuka insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. İsrail tutumuyla tüm bölgeye zarar veriyor." ifadelerini kullandı.

"Bu tür muamele farklı ülkelerdeki Yahudilere yapılsa ne olur?"

Terör rejimi İsrail'in Başbakanı Netenyahu'nın açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, Netanyahu'nun açıklamalarının hukuka uygun bir yanı yok. Burada ibadetlerini yapmaya gidenlere orada yapılan özellikle gerek silahlı muamelelerde şehit olanların durumunu gördük. Acaba bu tür muamele farklı ülkelerdeki Yahudilere yapılsa ne olur? Biz bu tür olayların yapılmaması için her türlü önlemi alıyoruz. Bizim için ibadethanelerin korunması önem arz ediyor. Son dönemlerde birbirini ateşleyen benzer olayların olduğunu görüyoruz. Harem-i Şerif çok farklı bütün Müslümanların ilk kıblesi. Eylül ayında gündeme gelecektir. İsrail yanlışa gidiyor. Yalnızlığa gidiyor" şeklinde konuştu.

"Başkan başka bir görev istedi Başbakan ile görüşeceğiz"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden ayrıldığı iddiasıyla ilgili sorulan bir soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle cevap verdi: "Henüz böyle bir adım yok. Geleceğe yönelik Sayın Başkan'ın farklı bir görevle devam etme talebi söz konusu. Başkan başka bir görev istedi Başbakan ile görüşeceğiz. Bu da Sayın Başkan ile karar verilecektir. Başkan hala görevinin başında. Ancak şu an görevden alma söz konusu değil." (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55