,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

Erdoğan: "Kuralara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecektir"

Erdoğan: "Kuralara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecektir"
Kabine Toplantısının ardından gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mevsim hastalıklarının yükü üzerimize binmeden günlük vaka sayılarını 100'ün altına, vefat sayılarını da mümkünse sıfıra indirmeliyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı'nın ardından Erdoğan gündemi değerlendirdi. Gündemlerinin ilk konusunun Coronavirus salgını olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin salgınla mücadelede iyi bir noktada olduğunu söyledi.

"Kalabalık etkinliklerden uzak durmadığımız, kurallara uymadığımız sürece ne açtığımız hastaneler ne cezai tedbirler bizi virüsten koruyabilir." diyen Erdoğan, "Türkiye hem sağlık altyapısı hem aldığımız tedbirler sayesinde hamdolsun iyi noktada bulunuyor. Ancak mevcut durum bizim için kabul edilebilir değildir. Vaka ve vefat sayılarındaki kısmi yükselişten derin üzüntü duyuyoruz. Vatandaşlarımızdan tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmelerini istiyoruz. Kafe ve restoranlar daha sıkı şekilde denetlenecektir. Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir." ifadesini kullandı.

Esnek ve kademeli mesaileri yaygın bir şekilde tatbiki sağlanacağını vurgulayan Erdoğan, "Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecektir. Günlük vaka, vefat, yoğun bakım istatistikleri her akşam yayınlanıyor. Şeffaf yürüttüğümüz bu sürecin başarısı vatandaşlarımızın vereceği desteğe bağlıdır."

Cronavirus'ün, henüz etkin ve kullanılabilir tedavisi bulunmayan bir hastalık olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu durum her bireyin kendi tedbirini kendisinin almasını zorunlu kılıyor. Mart ayından sonra açtığımız çok sayıda yüksek kapasiteli hastanelerle teşhis ve tedavileri sürekli genişletiyoruz. Sağlık çalışanlarımız canla başla çalışıyor." dedi.

Eğitim öğretime, salgın şartlarını dikkate alarak yüz yüze ve uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştirecek bir sistemle devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Ailelerin tercihine göre okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz." diye konuştu. 

“Gençlerimize 2053 Ve 2071 Vizyonlarını Miras Olarak Bırakıyoruz”

Konuşmasında “Bugün, Türkiye’nin geleceğine yönelik vizyonu, hedefi, projesi olan tek siyasi kadro biziz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her fırsatta tekrarladığımız 2023 hedeflerimiz, ülkemizi dünyanın en büyük 10 devleti arasına sokacak, hayallerimizi gerçeğe dönüştürecek bir atılımdır. Bunun da ötesine geçerek gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını miras olarak bırakıyoruz. Sadece, dünyanın salgınla uğraştığı son yedi, sekiz ayda yaptıklarımız dahi tek başına, vizyonumuzun ve programımızın sağlamlığını ispatlamaya yeterlidir. Açılışlarını yaptıklarımızı bir kenara bırakıyorum; yeni inşa etmekte olduğumuz okullar, spor salonları, şehir hastaneleri, hızlı tren hatları, havalimanları, yollar, limanlar, millet bahçeleri, millet kütüphaneleri, konutlar, diğer eserler başlı başına bir kalkınma hikâyesidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde, savunma sanayiinde, otomotivde, yüksek teknolojiye dayalı pek çok alanda, dünyanın ilk birkaç ülkesi arasına girecek projeler yürütüyoruz. İnsan haklarında, hukukta, ticari mevzuatta her kesimden insanımızın hayatını kolaylaştıracak yeni reformların hazırlıkları içindeyiz. Türkiye, işte tüm bu gayretler sayesinde bugün ulaştığı öz güvenle, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir. İstiklalimizi ve istikbalimizi korumak için gerektiğinde diplomasiden askerî güce kadar her mekanizmayı etkin şekilde devreye sokabilecek altyapıya ve iradeye sahip olduğumuz için bu derece dikkate alınıyoruz” diye ekledi. (İLKHA/HÜR24)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55