,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

Erdoğan ''Kudüs Müslümanların uyanışına vesile olacaktır''

Erdoğan ''Kudüs Müslümanların uyanışına vesile olacaktır''
ATO Congresium'da Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararına tepki göstererek, ''Kudüs meselesi inşallah insanlığın Müslümanların uyanışına vesile olacaktır'' dedi.

Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kudüs meselesi inşallah insanlığın, Müslümanların uyanışına vesile olacaktır'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında konuştu.

Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına tepki gösteren Erdoğan, ''Kudüs meselesi inşallah insanlığın Müslümanların uyanışına vesile olacaktır'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Kudüs konusunda mutlaka somut elle tutulur adımlar atmak zorundayız. Bu mübarek topraklar çok büyük acılara şahitlik etti. Kudüs'te ve Filistin şehirlerinde acı çektirilen her anne yaklaşan yeni bir fırtınanın habercisidir. Kudüs meselesi inşallah insanlığın Müslümanların uyanışına vesile olacaktır. Biz bu konuda üzerimize düşenleri yapmayı sürdüreceğiz.'' dedi.

"Avrupa yönetiminde ırkçı partiler, bu coğrafyanın gelecekteki felaketinin habercileridir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Göçmenler Sempozyumunda Avrupa'ya eleştirilerini sıralarken "Avrupa yönetiminde ırkçı partiler, bu coğrafyanın gelecekteki felaketinin habercileridir. Göçmenlerin paralarına, ziynet eşyalarına, hatta çocuklarına el koyan bir medeniyetin insanlığa söyleyecek sözü kalmamış demektir" ifadelerini de kullandı.

"Batı bir insanın ölümünü trajedi, bir milyon insanın ölümünü ise istatistik olarak gören bir anlayışa sahiptir."

Konuşmasında, "Batı bir insanın ölümünü trajedi, bir milyon insanın ölümünü ise istatistik olarak gören bir anlayışa sahiptir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Onlar için Suriye'de 1 milyon insanın ölmüş olması hiçbir anlam ifade etmiyor. 2. Dünya Savaşı 60 milyonun üzerinde ölümle sonuçlanmış olmasına rağmen batı aynı hataları tekrarlamaktan geri durmuyor. Ayrımcılığın artması bunun içindir. Avrupa yönetiminde ırkçı partiler, bu coğrafyanın gelecekteki felaketinin habercileridir. Göçmenlerin paralarına, ziynet eşyalarına, hatta çocuklarına el koyan bir medeniyetin insanlığa söyleyecek sözü kalmamış demektir. Avrupalı kimi bakanlar sığınmacıları kastederek hepsini denize dökmek lazım, boğulsalar da umurumuzda değil diyebiliyorlarsa orada insanlık ölmüş demektir. Akdeniz'de, Ege'de, Avrupa'ya giden kırık dökük teknelerdeki insanları kurtarmak için gemi göndermek yerine savaş helikopteri göndermeyi teklif eden yazarlar Avrupa'da revaçtaysa durum vahim demektir. Libya, Afrika ve Kuzey Afrika üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyenler için adeta bir transit durak görevi görüyor. Bugün 700 bin göçmenin başka bir yere gidemediği için Libya'da mahsur kaldığı ifade ediliyor. Modern kölelerin alınıp satıldığı pazarların açılmasına yol açmıştır. Köle demek illa boynuna zincir vurulan insan demek değildir. Petrol paralarının yüksek teknoloji gelirlerinin sadece bir aylık bedeli ile tamamı kurtarılabilecek bu kişilerin 1000 liraya şartsız, süresiz çalışmaları tüm insanlığı bedbaht etmeye yeter." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55