,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Erdoğan: "Harekâtımızı sonuna kadar götürmekte kararlıyız"

Erdoğan: "Harekâtımızı sonuna kadar götürmekte kararlıyız"
Azerbaycan’da Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son bir haftadır şahit olduğumuz tepkiler, bölgemize ve ülkemize yönelik kimlerin hesabını bozduğumuzun birer ispatıdır." dedi.

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son bir haftadır şahit olduğumuz tepkiler, bölgemize ve ülkemize yönelik kimlerin hesabını bozduğumuzun birer ispatıdır. Tehditlere ve baskılara aldırmadan harekâtımızı sonuna kadar götürmekte kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’da Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, insanlığın barış ve huzuruna kasteden belaların başında terörizmin geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Günümüzde ne kadar gelişmiş olursa olsun, dünyanın hiçbir ülkesi terör tehlikesinden azade değildir. Ancak bizler, coğrafi konumumuz hasebiyle terör tehdidine daha fazla maruz kalıyoruz. Türkiye, tam 35 yıldır aralıksız şekilde bölücü terörle mücadele ediyor" dedi.

Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtıyla bu kez Fırat’ın doğusunu terörden arındırmayı hedeflediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Harekâtımızın iki önemli amacı bulunuyor: Bunlardan ilki; Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG kaynaklı terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Son dönemde güvenlik güçlerimizi ve sivilleri hedef alan terör eyleminin arkasında, Suriye’nin kuzeyinde eğitim gören PKK-YPG’li teröristler vardır."

Konuşmasının devamında, "Harekâtın ikinci gayesi ise sekiz yıldır ülkemizde misafir ettiğimiz 3 milyon 650 bin Suriyelinin vatan hasretini bitirmektir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Suriye kaynaklı düzensiz göç akınına en fazla maruz kalan, siyasi, ekonomik ve sosyal olarak en ağır bedelleri ödeyen ülkelerin başında geliyor. Ülkemizdeki yaklaşık 4 milyon sığınmacı için bugüne kadar yaptığımız harcama 40 milyar doların üzerindedir." şeklinde konuştu.

"Uluslararası toplumun da katkısıyla, yeni yerleşim birimleri inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye sınırımızın tamamını güvenli hâle getirerek ülkemizdeki mültecilerin kendi topraklarına dönebilecekleri bir iklimi tesis edeceğiz. Terörden arındırılmış bölgelerde, uluslararası toplumun da katkısıyla, yeni yerleşim birimleri inşa edeceğiz. Böylece bir taraftan ülkemizin güvenliğini ve Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünü temin ederken, diğer taraftan da bölücü terör örgütünü ortadan kaldırarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini tahkim edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son bir haftadır şahit olduğumuz tepkiler, bölgemize ve ülkemize yönelik kimlerin hesabını bozduğumuzun birer ispatıdır. Türkiye, Barış Pınarı Harekâtı’yla en az 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı kadar hayati önemde bir adım atmıştır. Tehditlere ve baskılara aldırmadan harekâtımızı sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Açık söylüyorum; başladığımız işi muhakkak bitireceğiz." dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye, yaklaşık 40 yıldır aralıksız bölücü terörle mücadele ediyor. DEAŞ'tan FETÖ'süne, PKK'sından El Kaide'sine kadar dünyanın en kalleş terör örgütlerinin hedefi olmuş, terör eylemlerine on binlerce vatandaşını kurban vermiş bir ülkeyiz. Dolayısıyla terörün acısını en iyi bilen milletlerden biriyiz. Yaklaşık 40 yıllık terörle mücadele tarihimizde pek çok hadise yaşadık. Müttefiklerimizin ve dost bildiğimiz ülkelerin türlü ayak oyunlarına şahit olduk ancak terörle mücadele konusunda Suriye krizindeki kadar çifte standarda, tutarsızlığa maruz kalmadık. DEAŞ ile mücadele bahanesiyle soykırımcı ve vahşi bir terör örgütünün 30 bin tır dolusu silah ve mühimmatla donatıldığını gördük.

Daha geçen hafta 400 kamyon mühimmat, araç, gereç bu teröristlere Irak üzerinden geldi. 400 uçak kargo aynı şekilde geldi. Düşünebiliyor musunuz? Bütün bunlar dünyanın gözü önünde... Sözde en prestijli dergilerinin kapaklarını teröristlerin fotoğraflarıyla süslediğine şahit olduk. 'Terörle mücadele ediyoruz' diye ambargodan ekonomik yaptırımlara kadar akla hayale gelmedik tehditle karşı karşıya kaldık fakat ülkemizin bekası için yurt içinde ve dışında attığımız adımlardan hiçbir zaman pişmanlık duymadık."

"Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun"

Barış Pınarı Harekatı'nın tek sebebinin Suriye'nin kuzeyini PYD/YPG ve DEAŞ'tan temizlemek ve gerçek sahiplerine teslim etmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bunu El Bab'da yaptık. 3 bin 500 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Dünyanın bunu görmedi. Gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Aynı şekilde Cerablus'u bu teröristlerden temizledik mi, temizledik. Cerablus'ta şu anda Türkler mi var? Yok, gerçek sahipleri var. Bunu bunlar görmüyor mu, görüyor. Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun? Ey Arap Ligi sen bunu görmüyor musun? Bu Arap Ligi, Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar değil miydi? Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar, bu operasyon sebebiyle yeniden Suriye'yi Arap Ligi'ne alma adımını atıyorlar. Bu ne menem iştir?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin NATO'nun üyesi olduğuna işaret ederek, "Türkiye, NATO'nun üyesi mi, üyesi. Avrupa Birliği ülkelerinin hemen hemen tamamına yakını NATO'nun üyesi mi, üyesi. Peki ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi? Yoksa bu terör örgütlerini siz NATO'ya üye olarak aldınız da benim mi haberim olmadı? Anlamak mümkün değil. Bu iki yüzlülük, çok yüzlülük izah edilemez."

PKK'nın, AB'nin terör örgütleri listesinde olduğunun, PYD ve YPG'nin PKK ile birlikte hareket ettiğinin belirten Erdoğan, "Şu an Suriye'de gerek Özgür Suriye Ordusu arama taramaları yaparken hatta cezaevini, DEAŞ'lıların kaldığı, çıkardılar, orada kimin resimleri var? Terörist başının resimleri var. İşte ispat... İşte buyrun PKK. Bunlar hala 'PKK değil' gibi ifadeler kullanıyorlar. Siz bizi ne zannediyorsunuz? Bütün gerçekleri biz istihbarat örgütlerimizle her şeyiyle tepeden tırnağa gayet iyi biliyoruz ama siz inadına bunu yapıyorsunuz. Niye? Güçlenen bir Türkiye karşısında böyle bir adımı atıyorsunuz. Onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz, ne derseniz deyin." diye konuştu.

Şu ana kadar 700'ü aşkın havan topunu sınırdaki ilçelere atıldığını; bunun sonucunda 18 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bunun yanında 200'e yakın yaralımız var. 9 aylık Muhammed'imiz şehit oldu. Hani sivil öldürmüyorlardı bunlar? Bunlar her zaman sivil öldürdüler. Bunların sivil vatandaşlarımızı öldürmediği zaman mı var? Her zaman yaptıkları iş bu." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55