,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Erdoğan: “FETÖ ihanet çetesinin tek hedefi ülkemizin birliğidir"

Erdoğan: “FETÖ ihanet çetesinin tek hedefi ülkemizin birliğidir"
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ ihanet çetesinin de, tıpkı PKK gibi, tıpkı DEAŞ gibi, tıpkı diğer terör örgütleri gibi tek hedefi, ülkemizin birliğidir" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Demokrasimizi ve ekonomimizi geliştirerek, istiklalimize ve istikbalimize sıkı sıkıya sahip çıkarak konumumuzu daha da güçlendireceğiz. 15 Temmuz, işte bu inancımızın ve kararlılığımızın sembolüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki yemekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

15 Temmuz’da ve terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazilere sağlık ve afiyet temennisinde bulundu.

“FETÖ İHANET ÇETESİNİN TEK HEDEFİ ÜLKEMİZİN BİRLİĞİDİR”

Bugünkü yemekte tüm şehit yakınları ve gazilerle birlikte olmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yürüttüğümüz mücadele öylesine büyük ki, bu uğurda hayatını kaybeden ve gazilikle şereflenen kardeşlerimizin sayısının çokluğu buna imkân vermedi. Sadece 1984 yılından bu yana asker, polis, güvenlik korucusu, diğer kamu görevlisi olarak 9 bine, sivil vatandaşlarımızla birlikte 17 bine yakın şehidimiz vardır” dedi.

Şehit ve gazi sayısıyla mukayese edilemeyecek kadar çok sayıda teröristin de ortadan kaldırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişen terörle mücadele stratejisiyle, sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklığın kurutulduğunu kaydetti ve “15 Temmuz darbe girişiminden beri yaşadıklarımız, bu kararımızın ve kararlılığımızın ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. FETÖ ihanet çetesinin de, tıpkı PKK gibi, tıpkı DEAŞ gibi, tıpkı diğer terör örgütleri gibi tek hedefi, ülkemizin birliğidir, beraberliğidir, geleceğidir. Türkiye kendi kararlarını alıp, kendi belirlediği hedeflere doğru ilerledikçe, karşımıza çıkartılan engelleri giderek daha kolay aşmaya başladık” diye ekledi.

“MİLLETİMİZİN VERDİĞİ MÜCADELENİN BÜYÜKLÜĞÜ, ZAMAN GEÇTİKÇE DAHA İYİ ANLAŞILACAK”

Düşman Çanakkale’ye dayandığında toprağını işleyen, işini yapan vatandaşın koşarak savaşmaya gittiği gibi, 15 Temmuz gecesi de vatandaşların aynı irfanla tehlikeyi sezip, darbecileri püskürttüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Biz ülke ve millet olarak bu mücadeleyi hep inancımızla, davamızla yürüttük. 15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği kahramanlığın sırrını keşfetmek isteyen, asırlardır süregelen bu büyük mücadeleye bakmalıdır. Milletimizin istiklali ve istikbali uğrunda verdiği mücadelenin büyüklüğü, zaman geçtikçe daha iyi anlaşılacaktır.”

“KENDİMİZE GÜVENLİ VE AYDINLIK BİR GELECEK KURMAK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

“Bizler terör örgütlerine karşı dinî, millî ve ahlaki görevimizi yerine getirdik, asıl hükmü verecek olan milletimizin vicdanı ve tarihtir” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanılan bu önemli dönüm noktasını unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz’u Demokrasi ve Millî Birlik Günü ilan ettiklerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde ve bölgemizde bir süredir yaşadığımız olaylardan çıkardığımız dersler ışığında, kendimize daha güvenli, daha güçlü, daha aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışacağız.  Ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz şekilde özgürlüğümüzün kıymetini daha çok bileceğiz. Ezanlarımızı susturtmamak, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı korumak, devletimize sahip çıkmak için daha kararlı hareket edeceğiz. Milletimiz asırlardır, sahada kanıyla, canıyla, bileğinin hakkıyla kazandıklarını, masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ve hatta ihanetle kaybetmekten bıkıp usanmıştır.”

“Demokrasimizi ve ekonomimizi geliştirerek, istiklalimize ve istikbalimize sıkı sıkıya sahip çıkarak konumumuzu daha da güçlendireceğiz. 15 Temmuz, işte bu inancımızın ve kararlılığımızın sembolüdür” vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir daha 15 Temmuz’ların yaşanmaması için, çocukların bilinçle yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dinini, milliyetini, dilini, vatanını, devletini bilmeyen her çocuğun, terör örgütlerinin potansiyel hedefi olduğu uyarısı yaptı ve “Cehalet, okuma-yazma bilmemek değil, tarihini, kültürünü, medeniyetini öğrenmemektir” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55