,
  • BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Erdoğan: Emperyalistlerin en büyük silahı alkol ve afyon

Erdoğan: Emperyalistlerin en büyük silahı alkol ve afyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Emperyalistlerin en büyük silahı alkol ve afyon olmuştur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Yeşilay ödül töreninde konuştu. Erdoğan "Gençlerini alkol, içki, uyuşturucu, sigara, kumar, terör gibi dehlizlerde kaybeden ülkelerin istikbali karanlıktır. Emperyalistlerin en büyük silahı alkol ve afyon olmuştur. Bizim gibi iddia sahibi ülkelerin başına musallat edilen PKK gibi terör örgütlerinin en büyük gelir kapısı uyuşturucu ticaretidir. Gençlerin hukukunu korumak yerine uyuşturucu, sigara baronlarının avukatlığını yaptılar. Ne kadim değerlerimizden, ne ahlak ve edebimizden, ne demokrasimizden ne de hak ve hürriyetlerden asla taviz vermeyeceğiz. Gençlerimizi özgürlük alanlarını genişletirken, evlatlarımızı zararlı alışkanlıklardan da uzak tutacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay 5. Zümrüdüanka Ödül Töreni’ne katıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay’ın alkol, tütün, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar yanında, giderek yaygınlaşan teknoloji bağımlılığıyla da mücadeleye öncülük etmesini takdirle karşıladığını belirtti ve “Yeşilay’ımız hamdolsun başarılarıyla sadece ülkemizde isminden söz ettirmekle kalmıyor, engin birikim ve tecrübesiyle de dünyanın 41 ülkesindeki muadil kuruluşlara öncülük yapıyor.” dedi.

“Gençlerini alkol, uyuşturucu, terör dehlizlerinde kaybeden ülkelerin istikbali karanlıktır”

Konuşmasında, insan faktörünü nazarı dikkate almayan, insana gerekli özeni göstermeyen her teşebbüs ve politikanın akim kalmaya mahkûm olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “İnsanı dışlayan veya insanı sadece maddi yönden değerlendiren bir anlayışın başarı şansı da yoktur. Bir ülkenin asıl zenginliği yer altı ve yer üstü kaynakları değildir. Güçlü ülke; sanayisi, ekonomisi, ticareti, ordusu güçlü devlet manasına gelmez. Elbette bunların tamamı elzemdir, önemlidir, her biri kendi başına bir değerdir. Ancak, bize göre bir milletin en büyük hazinesi, en büyük güç kaynağı ruhen, zihnen ve bedenen sağlıklı nesillere sahip olmasıdır.”

“Evlatlarımız ne kadar zinde, ne derece sağlıklı olursa, ülkemizin geleceği o kadar parlak, o kadar aydınlık olur.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Gençlerini alkol, içki, uyuşturucu, sigara, kumar, terör gibi dehlizlerde kaybeden ülkelerin istikbali karanlıktır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bazı uyuşturucu maddelerin kullanımı teşvik ediliyor”

Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıkların, hâlen milletlerin geleceğini karartmanın en önemli silahı olarak kullanıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Genç kuşakları ifsat etmek için, özellikle medya, sinema ve müzik sektörü üzerinden bilinçli ve çok yönlü bir kampanya yürütülüyor. Bazı uyuşturucu maddelerin kullanımı bireysel tercih ve özgürlük kavramı altında, cafcaflı reklamların da desteğiyle, özellikle teşvik ediliyor.” şeklinde konuştu.

“Gençlere tuzak kuruluyor”

Son haftalarda gençlerin inanç anlayışı üzerinden gündeme sokulan tartışmaların kesinlikle objektif ve iyi niyetli olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sıhhati şüpheli haberler ve örnekler, formülasyonu sinsi sorular üzerinden gençlerimizin imanını, ahlakını ve akaidini tartışma konusu yapmak kesinlikle art niyetlidir. Yapılan tam anlamıyla bir sosyal mühendislik projesidir. Bu projenin amacı da sorunu tespit etmek ve çözüm bulmaktan ziyade, yapay bir gündem oluşturarak gençlere tuzak kurmaktır. Ancak daha önceki benzer teşebbüsler gibi, inşallah bu sinsi plan da işe yaramayacak, başarısız olacaktır. Gençlerimizin, kendilerine kurulan bu tuzağı boşa çıkartacak basirete ve ferasete sahip olduğuna inanıyorum.” dedi. (İLKHA)

''Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun''

''Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun''

''Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun''

''Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun''

''Kemal Bey'e tavsiyem elini çabuk tutsun''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55