,
  • BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Erdoğan: CHP hala aynı kafadadır

Erdoğan: CHP hala aynı kafadadır
İstanbul Sandık Başkanları Buluşması'nda, CHP'nin geçmişten bugüne milletin iradesini gasp eden bir parti olduğunu savunan Erdoğan, bugün de CHP'nin aynı kafada olduğunu dile getirdi.

İstanbul Sandık Başkanları Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin geçmişte milletin iradesini gasp ettiğini ve hala aynı kafada olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği İstanbul Sandık Başkanları Buluşması'nda partililerine hitap etti. CHP'nin geçmişten bugüne milletin iradesini gasp eden bir parti olduğunu savunan Erdoğan, bugün de CHP'nin aynı kafada olduğunu dile getirdi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin sandık güvenliğine dikkat çeken Erdoğan, sandıkta adaleti tesis etmeden, diğer işlerde aynı başarıyı gösteremeyeceklerini vurguladı.

AK Parti'nin adalet mücadelesini sandıkta başlatacağını, sandıkta adaletin tesis edilmeden diğer işlerde başarı gösterilemeyeceğini aktaran Erdoğan, "Ne kimsenin tek bir oyuna tenezzül edeceğiz ne de bizim tek bir oyumuzun ziyan olmasına izin vereceğiz. Türkiye'de, özellikle de CHP geleneğinde sandıkta hile adeta bir tarz-ı siyasettir. Bu parti, 1946 seçimlerinde açık oy, gizli tasnif yöntemiyle yetinmeyip bir de sonuçları günler sonra açıklayarak, oy pusulalarını da hemen imha ederek, milletin sandıktaki iradesini gasp etmiştir. Aradan geçen onca zamana rağmen CHP, hâlâ aynı kafadadır. Sokaklarda demokrasi ve özgürlük havariliğine soyunanların, sandık başında en koyusundan birer faşist kesilmeleri, eskiden beri bildiğimiz bir durumdur. Sandığı ne kadar iyi korursak, milletimizin iradesinin, belediye yönetimlerine yansımasına o derece katkıda bulunmuş oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

"167 bin kişi ilk defa oy kullanacak"

31 Mart seçiminde 167 bin kişinin ilk defa oy kullanacağını açıklayan Erdoğan, seçmen kütüklerinin tüm partilere verildiğini ve her partinin sandıkları müşahitleriyle izleyebildiğini belirtti.

Eski İstanbul ve eski Türkiye'nin, yaşı eskiyi hatırlamayanlara mutlaka anlatılması gerektiğini üzerinde durulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bu şehrin sokaklarının nasıl çöpe, çamura, çukura teslim edildiğini, havasının nasıl kirletildiğini, Haliç'in nasıl bataklığa dönüştürüldüğünü, muslukların nasıl suya hasret bırakıldığını teker teker anlatmalıyız. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan konuta kadar ülkenin altyapısına nasıl çağ atlattıklarını tekrar tekrar anlatmalıyız. Millete gerçekleri anlatmamaları hâlinde birilerinin yalanları, iftiraları, çarpıtmalarıyla bu boşluğu dolduracaktır." dedi.

"Pazarlıksız Müslüman' olmanın peşinde koştuk"

Yapılan hizmetlerde eksiklikler bulunabileceğini ancak yapılanların da çok önemli ve büyük olduğunu belirten Erdoğan, son olarak şunları kaydetti:

"Biz, hep hayr etmenin, doğru yola gitmenin, hakkı gözetmenin, tevazuuyla samimiyetin, gayretle hizmet etmenin çabası içinde olduk. Biz, Üstadın deyimiyle, 'pazarlıksız Müslüman' olmanın, yaşımız kadar eser sahibi olmanın, canhıraş nispette samimi ve vecd içinde çalışmanın peşinde koştuk. Hamdolsun, milletimiz de bizim bu çabamızı karşılıksız bırakmadı, her seferinde yanımızda durdu, 31 Mart seçimlerinde de milletimizin yine gönlüyle ve oyuyla yanımızda yer alacağına inanıyorum. Bu büyük davayı yüceltecek, el birliğiyle yükseltecek hedeflere ulaştıracağız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55