,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Erdoğan: "Camiler birlik ve beraberliğimizin çimentosudur"

Erdoğan: "Camiler birlik ve beraberliğimizin çimentosudur"
Büyük Çamlıca Camii Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi zihniyete, artık herkesin bir ‘dur’ demesi şarttır. Camilere saldıranlarla, kiliseleri hedef alanlar aynı karanlık zihniyete sahiptir" dedi.

foto-galeri.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi ve ilkel zihniyete, artık herkesin bir ‘dur’ demesi şarttır. Camilere saldıranlarla, kiliseleri hedef alanlar aynı karanlık zihniyete sahiptir. Bunların tamamı insanlığın ortak düşmanıdır. Bizim inancımızda ibadet hakkı kutsaldır. Hangi dine mensup olursa olsun herkesin ibadetlerini özgürce yerine getirme hakkı vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’da Büyük Çamlıca Camii Açılış Töreni’ne katılarak, bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında resmî açılışı yapılan Büyük Çamlıca Camii’nin İstanbul, Türkiye ve Âlemi İslam için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylesine muhteşem bir eserin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen işçisinden mimarına, mühendisinden sanatçısına, hayırseverinden tezhip ve tezyin ustalarımıza kadar herkese şükranlarımı sunuyorum” diye ekledi.

“CAMİLER, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ÇİMENTOSUDUR”

İstanbul’un; birbirinden güzel camileriyle, türbeleriyle, gök kubbeyi süsleyen zarif minareleriyle görenleri kendine meftun eden bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul, altı asra yakın zamandır semalarından ‘Allah-ü Ekber’ nidalarının, ‘Ezan-ı Muhammedilerin’ eksik olmadığı kutlu bir şehirdir. İstanbul, bizimle birlikte Timbuktu’tan Semerkant’a kadar tüm renkleriyle kadim medeniyetimizin kalbinin attığı ulu bir şehirdir. Bu aziz şehre hizmet etmekten daha büyük bir şeref, eser kazandırmaktan daha büyük bir gurur yoktur” şeklinde konuştu.

Camilerin; ebedi ve ezeli kardeşliğin remzi, birlik ve beraberliğin çimentosu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı zamanda camiler, İslam’ın tevhit çağrısının, tüm insanlığa verdiği barış mesajlarının yankılandığı mübarek mekânlardır. Bizim ibadet mekânlarımız, yükseldikleri beldelere kattıkları mana sebebiyle büyük ve ihtişamlı olarak inşa edilmiştir. Nerede bir kubbe, bir minare varsa nerede ezanlarımız gökyüzüne karışıyorsa hiç şüphesiz orası bir Müslüman yurdudur. Bir mümine yakışan tavır da camilere bakınca hata görmek, kusur aramak değil ona sahip çıkmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“ULUSLARARASI TOPLUM, TERÖR MESELESİNDE BİR YOL AYRIMINA GELMİŞTİR”

Konuşmasının devamında uluslararası toplumun, terör meselesinde bir yol ayrımına geldiğini ve terör örgütlerine karşı artık daha ilkeli, daha tutarlı, daha net bir tavır alınması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi ve ilkel zihniyete, artık herkesin bir ‘dur’ demesi şarttır. Camilere saldıranlarla, kiliseleri hedef alanlar aynı karanlık zihniyete sahiptir. Bunların tamamı insanlığın ortak düşmanıdır. Bizim inancımızda ibadet hakkı kutsaldır. Hangi dine mensup olursa olsun herkesin ibadetlerini özgürce yerine getirme hakkı vardır. Asırlar boyunca Müslümanların yönettiği Kahire, Kudüs, İstanbul, Şam, Bağdat gibi kadim şehirlerin hiç birinde diğer dinlere mensup insanların inancına ve ibadetine karışılmamıştır.”

“Ülkemizi ve bölgemizi DEAŞ, El-Kaide, FETÖ, PKK gibi örgütlerin etrafında toplanan sapkınlardan temizlemekte kararlıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde Avrupa’da camilerimize saldıran, Müslümanları hedef alan Neonazi Terörüyle de mücadelemizi sürdüreceğiz. Her ne kadar kimi batılı güçler çifte standart uygulasa da biz bu konuda tutarlı ve kararlı olacağız. Geleceğimizin, bu insanlık düşmanları tarafından esir alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu noktada başta Müslümanlar olmak üzere herkese önemli sorumluluklar düşüyor. İslam’ın barış mesajlarını daha fazla dillendirmemiz, daha fazla gündeme getirmemiz gereken kritik bir dönemin içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55