,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Erdoğan: Bugünün Hasta Adamı, Avrupa Birliği'dir!

Erdoğan: Bugünün Hasta Adamı, Avrupa Birliği'dir!
İstanbul Kartal’da düzenlenen ‘Kartal Buluşması’ adlı programda vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir asır önce bunlar Osmanlı’ya ne diyorlardı? ‘Hasta adam.’ ugünün hasta adamı kim biliyor musunuz? Avrupa Birliği." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Evet Platformu tarafından İstanbul Kartal’da düzenlenen ‘Kartal Buluşması’ adlı programda vatandaşlarla bir araya geldi. Soğanlık Mahallesinde gerçekleşen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.


“MİLLETİMİZ BİZİ YALNIZ VE YARI YOLDA BIRAKMADI”

Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasındaki sınırın Dragos Çayı olduğunu hatırlatarak, Kartal’ın bir Selçuklu ve Osmanlı emaneti olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz de bu emanete gözümüz gibi bakmanın gayreti içerisindeyiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 yıl önce açılışı yapılan metro hattıyla Kartal’ın tarihinde yeni bir dönem başlattıklarını ve ilçenin çehresinin gelişip güzelleştiğini söyledi.

“Sel gider kum kalır. Bugün konuşulan tüm sözler yarın unutulur. Ama yapılan hizmetler size de, sizin çocuklarınıza da, torunlarınıza da, onların evlatlarına da kalacaktır. Bunun için biz kimin ne dediğine değil milletimizin ne dediğine bakıyoruz” sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin de bugüne kadar kendilerini hiç yanıltmayarak yalnız ve yarı yolda bırakmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bundan sonra Kartal daha kavi bir şekilde yanımızda olacağına inanıyorum. Biz de milletimize olan şükran borcumuzu daha çok çalışarak, daha büyük projeleri hayata geçirerek ödemeye gayret ettik” dedi.

“BİZ DÜŞMANA KORKU, DOSTA MUHABBET ERLERİYİZ”

Türkiye kendi geleceği için bir karar vermenin çabası içindeyken, kimi Avrupa ülkelerinin 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin geçeceği yeni yönetim sistemine karşı alenen kampanya yürüttüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin halk oylamasının Avrupa’nın milletvekillerini ilgilendirmediğini vurguladı ve “Parlamentosunun önünde Erdoğan’ın resmi şakağına silah dayatılmış, ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyor. Nerede bu? İsviçre Parlamentosu. Allah’ıma hamdolsun, demek onlara dahi bu korkuyu vermişiz. Çünkü biz düşmana korku, dosta muhabbet erleriyiz, bizim farkımız bu. Nerede İsviçre’nin yönetimi, niçin bu teröristlere orada haddini bildirmiyor? İşte bunların ne olduğunu anlayın. Bunların dostluğuna falan güvenmeyin” diye konuştu.

“DOĞRULARI SÖYLEDİĞİMİZ İÇİN, AVRUPA RAHATSIZ OLUYOR”

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Vatikan ziyaretine işaret ederek, “Vatikan’da ne işiniz var? Vatikan Avrupa Birliği üyesi mi? Değil, eee? Bunların içinde Protestan var, Ortodoks var, ateist var ve bunların hepsi Katolik olan Vatikan’a gidiyor. Niye? Hepsi diziliyorlar, nasihatlerini aldılar. Bazı nasihatte bulundu Papa ve ondan sonra da kuzu kuzu ayrıldılar” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bunlar tek millet. Kimse bize gelip de şöyleydi-böyleydi demesin, külahımıza anlatsınlar. 54 yıldır bu ülkeyi oyaladılar. İşte 16 Nisan bunun dönüm noktası olacaktır, bunu da biliniz. ‘Erdoğan çok sert.’ Evet, biz kime sert, kime yumuşak davranacağımızı çok iyi biliriz. Ama hiçbir zaman baş eğmeyiz. Bunlara hakikati, doğruları söylediğimiz için rahatsız oluyorlar” diye ekledi.

“BİZİ 54 YIL AVRUPA KAPISINDA BEKLETTİLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ülkelerinin derdinin, Türkiye’nin yeni sistemle daha da güçleneceği olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “54 yıl bizi kapılarında beklettiler. Şimdi çekiniyorlar. Demokratik ve ekonomik kriterler bakımından ülkemizde mukayese edilemeyecek devletleri üye yaparken Türkiye’yi niye geride tuttuklarını biz çok iyi biliriz. Hep şunu derdim: Kopenhag kriterleri, olmadı biz Ankara kriterleriyle yola devam ederiz. İşte yarın bunun da dönüm noktası olacak. Ve hem Kopenhag kriterleri denilen insan hakları, özgürlükler, temel haklar-hürriyetler bunlarda da bir değişim, dönüşüm yapıyoruz. Ekonomide zaten Avrupa Birliği’nin şu anda büyüme ortalaması 1.8. Büyümede Türkiye elhamdülillah 2.9. Topunu alın, Türkiye yarışta yavaş yavaş öne çıkıyor, daha da iyi olacağız. Ama korkunun ecele faydası yok, bunu da bilsinler. Türkiye bu meseleyi öyle veya böyle çözecek.”

“YA SİLAHLARI GÖMECEKLER, YA DA BU ÜLKEYİ TERK EDECEKLER”

Avrupa ülkelerinin bir bölümünün Türkiye’nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleden rahatsız olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açtıkları hendeklere, çukurlara bu teröristleri gömmeye başladık ya, rahatsızlık buradan geliyor. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hâle getirdik. Bu onları çok rahatsız ediyor. Ya silahları gömecekler, ya da bu ülkeyi terk edecekler. O silahlar gömülmediği sürece, ETA gibi yapmadıkları sürece bu ülkede onlara yaşam hakkı yok. Çok çektik, bu milleti parçaladılar, bu ümmeti parçaladılar, artık bunlara tahammül yok, bedelini ödeyecekler” şeklinde konuştu.

Hollanda’nın Türkiye’nin bakanlarına sınır kapılarını kapattığını, bir bakanı arabanın içinde mahkûm ettiğini ve bu olayı protesto etmek için toplanan Türk vatandaşlarının üzerine atların ve köpeklerin salındığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de ‘bu işi uluslararası mahkemelere taşımayın’ diye de haber gönderiyorlar. Nerede adaletiniz, nerede sizin hukuk anlayışınız, nerede sizin kadın haklarınız? Böyle olmayacak, yaptıklarınız yanınıza kâr kalmayacak. Çünkü Avrupa’nın neresinde olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun, benim bir vatandaşım varsa, onun hakkını sonuna kadar korumak görevimdir. Arayacağız, araştıracağız, ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

“BUGÜNÜN HASTA ADAMI, AVRUPA BİRLİĞİ’DİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların artık ne bize, ne de bir başka millete söyleyecek sözleri kalmamıştır. Tüm itibarlarını, inandırıcılıklarını yitirmişlerdir. Biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri onlar istediği için değil, kendi vatandaşımız buna layık olduğu için savunuyoruz. Biz demokrasiye yaklaştıkça onlar uzaklaşıyorlar. Daha da vahimi Türkiye’ye her yolu ve yöntemi kullanarak saldırıyorlar. Ama şu gerçeği de hep birlikte görüyoruz. Tüm saldırılara rağmen biz ayakta kaldıkça onların gücü, nefesi tükeniyor. Bir asır önce bunlar Osmanlı’ya ne diyorlardı? ‘Hasta adam.’ Bugünün hasta adamı kim biliyor musunuz? Avrupa Birliği. Ekonomisi küçülüyor, borcu artıyor, ticaret hacmi daralıyor. Şimdi bakın, çok enteresan, şu anda Avrupa Birliği üyesi komşumuz Yunanistan’a, Almanya’nın verdiği para ne biliyor musunuz borç? 400 milyar avro. Türkiye’nin böyle bir derdi var mı? Yok. Elhamdülillah, IMF’e borcumuz var mı? Yok. Geldik, 23 milyar dolardı, 2013’te bunu sıfırladık. Merkez Bankasının rezervi 27,5 milyar dolardı, şimdi elhamdülillah 106-107 milyar dolar. Biz yürüyoruz, biz büyüyoruz. Ekonomiyle, vizeyle, ticaretle tehdit edenler, önce dönüp kendilerine baksınlar. Eğer bunu yapabilirlerse, işte o zaman kimin kime ihtiyacı olduğunu daha iyi anlayacaklar.”

Türkiye’nin önünde duramayacaklarını, G-20 üyesi olarak dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olan Türkiye’nin hedefinin ilk 10’da yer almak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartallı vatandaşları büyük, güçlü, müreffeh ve istikrarlı Türkiye için yarın yapılacak halk oylamasında evet demeye davet etti.

“TÜRKİYE’NİN KOALİSYONLU GÜNLERE GERİ DÖNMEYE TAHAMMÜLÜ YOK”

Oylanacak Anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarının birleştirilerek daha etkin bir yürütme gücüne sahip olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin yeni sistemle ilgili olarak ‘Cumhurbaşkanı meclis feshedecek’ şeklindeki iddiasının yalan olduğunu belirtti ve “Ama artık yalancının mumu yarın saat 5’e kadar yanacak, ondan sonra sönüyor” dedi.

Türkiye’nin koalisyonlu günlere geri dönmeye artık tahammülünün olmadığını, bunu en son hiçbir partinin tek başına iktidar olma onayını milletten alamadığı 7 Haziran 2015 seçimlerinde tecrübe ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ana muhalefetin, bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını iktidara taşımak için nasıl çırpındığını unutmadık. Terör örgütlerinin meydanı boş bulduklarını düşünerek tüm güçleriyle ülkemizin üzerine nasıl saldırdıklarını unutmadık. Yatırımcıların nasıl tereddüde düştüklerini unutmadık. 15 Temmuz darbe girişimi de bu fotoğrafın bir parçasıdır. Bütün gerçekler ortadayken, hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam etmemiz mümkün değildir. Hani birileri şimdi böyle bir değişikliğin ne gereği vardı diyorlar ya, nasıl şimdi bu reformun tam zamanıdır. Aslında geri de kaldık, keşke bu sisteme 1970’li yıllarda geçip o dönemin acılarını ve arkasından gelen darbeyi yaşamasaydık. Keşke bu sisteme 1990’lı yıllarda geçip o ağır kayıplara maruz kalmasaydık. Keşke bu sisteme 2007 yılındaki Anayasa değişikliğiyle veya 2014’teki ilk seçimle birlikte geçebilmiş olsaydık, ama şartlar el vermedi, olmadı. Dolayısıyla şimdi tam zamanıdır; buna hazır mıyız? Hiç değilse 2023’e kadar olan 6 yılımızı ve sonrasını inşallah kurtarmış olacağız.”

“TÜRKİYE BÜYÜYÜP GELİŞTİKÇE, İÇERİDE VE DIŞARIDA BİRİLERİNİN YÜREĞİ DARALIYOR”

Türkiye büyüyüp geliştikçe, yeni yatırımlarla gücüne güç kattıkça içeride ve dışarıda birilerinin adeta yüreğinin daraldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyüme rakamımız, Avrupa Birliği ortalamasının neredeyse 2 katı. Türkiye’yi durdurmak için ne yaptılarsa olmadı, kredi derecelendirme kuruluşlarını devreye soktular tutmadı. Hep söyledim, bunlar siyasi dedim, hiç takmayın dedim. Sokakları terörize etmeye kalktılar olmadı, çukurlarla terör örgütüne yol vermeye çalıştılar, yine başaramadılar. DEAŞ’ı sahaya sürdüler yine olmadı. FETÖ ihanet çetesinin ordu, emniyet ve yargıdaki tüm militanlarını üzerime saldılar, milletimiz hiçbirine geçit vermedi. Ülkemizin güya ana muhalefet partisi de aynı değirmene su taşıdı, ama nafile” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının sonunda ana muhalefet partisi yetkililerinin dillendirdiği ‘Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’nde Türkiye’nin eyaletlere bölüneceği’ iddiasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şöyle dedi: “Bir yalan daha uydurdular biliyorsunuz, ne diyorlar? Efendim, Türkiye’yi eyaletlerle böleceklermiş; geç o işi, geç. Tayyip Erdoğan’ın ağzından böyle bir şey duydun mu? 14 yıldır biz Türkiye’yi yönetiyoruz, böyle bir şey duydun mu? Duymaz uydurur, bunlar böyle. Çünkü bunlarda iftira mekanizması acayip çalışıyor. Bunlarla ilgili de kaç kere bunlara açıkladık ve yalan makinesi bunları söylemeye devam ediyor. Çünkü bunların konuştuklarının anayasayla yakından uzaktan alakası yok. Biz gerçekleri anlattıkça bu yalanların balonları da birer birer söndü.”

“Yarınımız mübarek olsun, geleceğimiz aydınlık olsun” temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, buluşmaya katılanları tüm şehitlerin ruhu için Fatiha okumaya davet ederek tamamladı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55