,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 17 °C

Erdoğan: Ambulanslar hazır ama Kısıtlı götürmüyorlar

Erdoğan: Ambulanslar hazır ama Kısıtlı götürmüyorlar
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ertuğrul Tekke Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cizre'de yaralılara ambulans gönderilmediği iddiasını değerlendiren Erdoğan, “Bunların hepsi yalan. Bir kere orada sürekli olarak ambulans var ve dün zaten bakanımız da açıkladı. Açıkladığı andaki sayılar, 5-6 ambulans orada bekletiliyor. Güvenli bölgeye ambulansların girmesi söz konusu değil. Yaralını al, ambulansların olduğu bölgeye getir'. Kendilerine söyleniyor. Söylendiği halde bunlar, bunu yapmıyor. Yapmadıkları gibi hatta Meclis'te bile biliyorsunuz telefonla bir konferans yapmaya çalıştılar” dedi.

BU DAVRANIŞLAR İDEOLOJİK
Bu boyutların tümünün ideolojik olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bu ideolojik yaklaşımla da o ambulansları ateş menziline sokup, oradaki ambulans şoförünü olsun, doktoru olsun, yanındaki hemşireyi olsun ölümle karşı karşıya bırakmaktır. Şimdi orada belli mesafedeki 600 ile 1000 metre arasında bir mesafede bunlara bu anonslar yapılıyor. 'Alın yaralıları, getirin güvenli bölgeye ve biz buradan hemen onları hastaneye götürelim' deniyor.

KASITLI GÖTÜRMÜYORLAR
Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Ateş menziline ambulansları sokup, orada ambulanslara karşı, kendilerine göre orada bir üstünlük temin etmek... Dertleri bu. Tabii ki orada da ilgili arkadaşlar gerekli tedbiri almak durumundalar. Ona göre onlar da o tedbirle bu işi yürütüyorlar. İşin aslı bu.”

İŞ TAM TERSİNE DÖNDÜ
HDP'li milletvekillerinin açlık grevine ilişkin bir soruyu da Erdoğan, şöyle yanıtladı:
“Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi yapabilirler, şunu da yapabilirler, bunu da yapabilirler. Bunların yeri parlamentodur. Bunların gelmesi gereken yer parlamentodur. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Terör örgütünün şu anda bunlar tamamıyla orada taşeronu gibi adeta hareket ediyorlar. İş tam tersine dönmüş vaziyette.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ertuğrul Tekke Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

BUNLARIN BAZILARI DA TATİLDE
Sen niye parlamentoda değilsin de oradasın? Birileri açlık grevi yapıyor bunlarda, eş başkanlar da bakıyorsun sağda, solda gayet güzel bir şekilde tatil geçirenleri de var bunların içinde. Bunları biz artık gördük, bunların hepsi belgelenmiş şeyler. Büyakada'da aynı şekilde bisikletle şu anda tatilde olanları da var. Bunların hangisi, ne yapıyor belli değil. Bu oyuna artık yazılı, görsel medya olarak gelmememiz lazım, tam aksine milletimizi bu noktada ciddi manada uyarmamız lazım.”

MÜCADELEDEN TAVİZ VERMEYİZ
Erdoğan, Mehmetçiklerin bir beka mücadelesi verdiğini ve taviz verilmeyeceğini belirterek, “Cizre, Sur, Silopi, buraların hepsi tertemiz hale gelinceye kadar, ondan sonra zaten proje çalışmalarımız bitti. Buralarda ikinci adım, bu temizlikten sonra da kentsel dönüşüm değişim süreci başlayacak. Tarihi yerleri tarihi eser olarak ele alıp restorasyonunu ona göre planlayacağız. Hükümetimiz şu anda 6 bin aileye kira desteği verme kararı almıştır. Bu geçiş süreci kısa zamanda aşılacaktır” diye konuştu.

YEMİN ETMEDEN GELMESİN
Leyla Zana'nın yemini yapmadan randevu talebini kabul etmeyeceğini de belirten Erdoğan, “Özel kalemimi arayan danışmanı terörist başı ile alakalı bazı şartlar sundu. Böyle birşey varsa hiç gelmesin” dedi.

Başkanlığa halk desteği yüzde 60
Başkanlık sistemiyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, “Bu konuyla ilgili şu anda ciddi manada bu süreç içinde rol alan arkadaşlarımız, akademisyenlerimiz, medya mensuplarımız, birçok bu konuda sözü olan STK'larımız var. Hepsi ülkemizin değişik bölgelerinde paneller, sempozyumlar, konferanslarla halkımıza anlatacak ve bir altyapıyı oluşturacak. Dünyadaki başkanlık sistemleri modelleri ve nasıl işlediğine dair kitapçık hazırlandı. Temenni ediyorum ki çok kısa süre içerisinde ortak bir akıl oluşacaktır. Mesele bu ortak aklı oluşturmak suretiyle halkımızın daha bilinçli bir şekilde kararını vermesidir ki şu anda yapılan kamuoyu araştırmalarına baktığınızda yüzde 55-60 aralığında bir talep söz konusu. Ben bunun çok daha artacağına inanıyorum. Çünkü buna ihtiyacımız
var” dedi.

Cephedekilere ihanet olurdu
Cenevre görüşmelerinin başlaması konusunda bazı katılımlarda sıkıntı yaşandığını ancak şu anda görüşmelerin başlamış göründüğünü dile getiren Erdoğan, kesintiler olduğunu ancak sürecin takip edildiğini ifade etti.

Erdoğan, “Şu anda zaten Dışişleri Bakanımız da sürecin içerisinde, Cenevre'deki arkadaşlarla beraber bu işi takip ediyorlar. Son anda ılımlı muhalifler katılmama kararı verdiler. Bunun arkasında yatan gerçek, maalesef verilen bazı sözlerin yerine getirilmeyişi. Özellikle de şu anda Rusya'nın oradaki muhalif bölgeleri sürekli bombalaması, muhaliflerde ciddi manada sıkıntı meydana getiriyor.

ATEŞKES OLMALI
Burada bir ateşkesin sağlanmaması halinde onların böyle bir katılımın içerisinde bulunması, cephede olanlara bir ihanet oluşturmaktadır. Onlar da 'Süratle bu ateşkesin sağlanması lazım ki biz de bu görüşmelere katılmış olalım' diyorlar. Temennim odur ki Cenevre görüşmeleri sağlıklı bir neticeye ulaşır ve oradan da Suriye için bir sağlıklı netice, en azından bu süreç içerisinde çıkar” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55