,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Erbaş'tan Yemen kampanyasına destek çağrısı

Erbaş'tan Yemen kampanyasına destek çağrısı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mardin Şakir Nuhoğlu Camii’nde hutbe irad ederek Cuma namazını kıldırdı. Erbaş, cami çıkışında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinasyonuyla Yemen'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmadı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinasyonuyla "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyasına destek çağırısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mardin Şakir Nuhoğlu Camii’nde hutbe irad ederek Cuma namazını kıldırdı. Erbaş, cami çıkışında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinasyonuyla Yemen'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmamak için  "Yemen'e Sessiz Kalma" adıyla başlatılan kampanyaya nakdi yardım ve SMS desteği sundu.

Cami çıkışında TDV tarafından Yemen’e yardım için kurulan standa uğrayarak nakdi yardımda bulunan Erbaş, burada 5601'e kısa mesaj göndererek SMS desteği de verdi.

Gazetecilere açıklama yapan Erbaş, İslam inancında ibadetin sadece namaz kılmak ve oruç tutmaktan ibaret olmadığını dile getirerek, mali ibadetin de bulunduğunu söyledi.

Erbaş, zekat, fitre, sadaka verme ile yardım yapma, fakir fukara insanlara, zorda kalmışları elden gelen her türlü gayreti göstererek bu zorluktan, sıkıntıdan kurtarmanın  ibadet olduğuna  dikkati çekti.

 "Bugün Yemen kan ağlıyor"

Yemen’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Erbaş, "Suriye, Irak, Filistin, Myanmar, Arakan ve Doğu Türkistan'da ve belli yerlerde fitne ve tefrikadan dolayı sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz var. Bugün Yemen kan ağlıyor. Yemen'de iç savaş, fitne, tefrika var. Bu yüzden insanlar, çocuklar ölüyor. 11 milyon insan şu anda açlıkla mücadele ediyor. Ölümle karşı karşıya kalmış durumda." ifadelerini kullandı.

"Yemen için ülkemiz genelindeki camilerimizde yardım topluyoruz"

TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonuyla Yemen halkı için başlatılan kampanyaya herkesi destek vermeye davet eden Erbaş, şunları söyledi:

"Ülkemiz, her zaman ensar olma vasfını üzerinde taşıyan Müslümanların yaşadığı yer elhamdülillah. Nasıl ki Suriye, Irak ve diğer yerlerden gelen kardeşlerimize ensar olmuşsak bugün de kan ağlayan Yemen için Cuma namazından sonra ülkemiz genelinde 90 bin camide yardım topluyoruz. Bütün milletimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. 'YEMEN' yazıp 5601'e mesaj göndererek 10 lira yardımda bulunmuş oluyoruz. Allah kabul etsin diyoruz. Ne kadar insanlara yardım edersek Rabbimiz bu millete, vatanımıza daha çok yardım ediyor. Bizi birlik-beraberlik içerisinde, huzur ve mutluluk içerisinde Rabbimiz muhafaza buyuruyor. Ben bütün milletimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55