,
  • BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Erbaş: Yaşadığımız çağı İslam'ın rahmet mesajlarıyla buluşturmalıyız

Erbaş: Yaşadığımız çağı İslam'ın rahmet mesajlarıyla buluşturmalıyız
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bizlere düşen en büyük sorumluluk, Peygamber Efendimizin izinden giderek ve onun sünnetini rehber edinerek, yaşadığımız çağı İslam'ın rahmet mesajlarıyla buluşturmaktır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu yıl "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla düzenlenecek "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Erbaş, 1-7 Ekim tarihlerinin 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olduğunu hatırlatarak, bu vesileyle her yıl cami ve din hizmetlerine dikkat çekme bağlamında pek çok etkinlikler yapıldığının altını çizdi.

Erbaş, ayrıca bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Mevlid-i Nebi Haftasına da denk geldiğini belirterek, 7 Ekim Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğum günü olan 'Mevlid Gecesi'nin idrak edileceğini söyledi.

"Camilerimizi daha güçlü şekilde gündemimize alacağız"

Mevlid Gecesi'ne kadar yurt içinde ve yurt dışında binlerce programlar yapılacağını duyuran Erbaş, şöyle konuştu:

"Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimizi daha bir coşkuyla, heyecanla, muhabbetle, şuurla, tefekkürle anma ve anlamanın gayreti içinde olacağız. Diğer yandan Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizlere mirası ve emaneti olan din hizmetini ve camilerimizi daha güçlü şekilde gündemimize alacağız. Camilerimizin işlevlerini gözden geçireceğiz ve camilerimize karşı sorumluluklarımızı yeniden hatırlayıp en güzel şekilde yerine getirmenin azmini kuşanacağız."

Erbaş, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası'nın konusunun "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlendiğini hatırlatarak, "Allah Teala'nın gönderdiği bütün Peygamberler gönderildikleri toplumlara hakka giden, dünya ve ahiret mutluluğuna erdiren yolu göstermişler, bu yolda bizzat yürüyerek onlara rehber ve örnek olmuşlardır." dedi.

"Peygamberimiz Allah'ın yeryüzüne rahmetinin bir tecellisidir"

Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) insanları, hikmet ve güzel öğütle İslâm'a davet ettiğini, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için mücadele ettiğini kaydeden Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Veladet-i Nebî, Yüce Allah'ın yeryüzüne rahmetinin bir tecellisidir. Hazreti Peygamberin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek hayatı ve insanlığa kurtuluş yolunu gösteren rahmet yüklü evrensel mesajları da bu ilahi tecellinin bir sonucudur. Onun insanlığı zulmetten nura ulaştırmayı hedefleyen nübüvveti, gerek toplumsal gerekse bireysel olarak karanlıklardan aydınlığa kavuşmanın yolunu açmıştır. Zaten Kur'an-ı Kerim'de; 'Kitabı sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik' hitabı ile bunu en güzel şekilde ortaya koymuştur."

Erbaş, günümüz dünyasında yaşanan savaş, terör, kargaşa, yoksulluk ve geri kalmışlık gibi sorunlardan kurtuluşun yeniden öze dönülmesi gerektiğinden bahsederek, "Kur'an'ın övgüsüne mazhar olmuş Nebî'nin güzel ahlakını kuşanmaktır. Onun sünnetini hayat edinmektir. Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu üzere 'hayırlı ve örnek ümmet' olma sorumluluğunun gerektirdiği gibi yaşamaktır." diye konuştu.

Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) risalet görevinde, İslam'ı insanlara anlatma vazifesinde en güçlü mekanın mescit olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, "Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, Peygamber Efendimizin izinden giderek ve onun sünnetini rehber edinerek, yaşadığımız çağı İslam'ın rahmet mesajlarıyla buluşturmaktır. İnsanlık için hayırlı nesiller yetiştirmektir. Adalet ve merhametin, yardımlaşma ve paylaşmanın egemen olduğu bir dünya inşa etmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle hafta boyunca yapılacak etkinliklerin amacının Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak olduğuna vurgu yapan Erbaş, şunları söyledi:

"Amacımız, Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sevgisini canlı tutmaktır. İçinde yaşadığımız çağda tebliğ, davet ve irşat konusunu insanımızın gündemine taşıyarak toplumsal bir bilinç oluşmasına katkı sağlamaktır. Peygamber Efendimizin davet ve irşattaki temel yaklaşımını hatırlamak; insanları iman, ibadet ve güzel ahlaka çağırırken referans aldığı dinamikleri ortaya koymak ve kılavuz edinmektir. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ilim, irfan, bilgi ve hikmetle yaptığı davetine ve mücadelesine dikkat çekmektir. İyiliği emretme ve kötülükten alıkoyma hususundaki duyarlılığımızın ve sorumluluğumuzun canlı tutulmasına katkı sağlamaktır."

"Bu yıl üç güzelliği birlikte yaşıyoruz"

Erbaş, bu yıl üç güzelliğin birlikte yaşandığını ifade ederek, 1-7 Ekim tarihleri arasında hem Camiler ve Din Görevlileri Haftası hem de Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yurt içi ve yurt dışında vaaz, hutbe, TV ve radyo programları, konferanslar, sosyal medya ve diğer dijital platformlar aracılığıyla tema çerçevesinde hizmetler, çalışmalar yapılacağını ve 29 Eylül 2022 Perşembe günü Konya'da Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Açılış Programının yapılacağını duyurdu.

Başkan Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gelecek hafta Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Mevlid-i Nebi Haftası ana programına katılacağını söyledi.

Programın sonunda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Hafızlık", "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma", "Hadis-i Şerifi Ezberleme", "Ezanı Güzel Okuma", "Etkili Hutbe Okumu", "Bilgi Yarışması" ve "Proje Yarışması" dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55