,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Erbaş: Sahih bir inanca sahip nesillerin yetişmesi için gayret gösteriyoruz

Erbaş: Sahih bir inanca sahip nesillerin yetişmesi için gayret gösteriyoruz
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Diyanet olarak ülkemizde ve dünyada, insanlığa barış ve huzuru getirecek, hak, adalet ve merhamet mefkuresine, sahih bir inanca, bilgi, bilinç ve güzel ahlaka sahip nesillerin yetişmesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkemizde ve dünyada, insanlığa barış ve huzuru getirecek, hak, adalet, merhamet ve barış mefkuresine, sahih bir inanca, bilgi, bilinç ve güzel ahlaka sahip nesillerin yetişmesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü (KAGEM) tarafından Ankara'da düzenlenen "TDV Kadın Kolları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"na katıldı.

TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Erbaş, İslam'ın, getirdiği ahlaki ve hukuki ilkelerle bireysel, sosyal ve küresel boyutta huzurun yaşanmasını temin eden ilahi bir nizam olduğunu söyledi.

Erbaş, Müslümanların kendine, Rabbine, ailesine, çevresine ve tüm insanlığa karşı sorumluluğu olduğuna dikkati çekerek, "Aklımızı hakikat, kalbimizi merhamet ve irademizi güzel ahlak üzere kullanmakla mükellefiz. Rabbimize karşı sorumluyuz. Bu anlamda en büyük sorumluluğumuz Allah'ı hakkıyla bilerek ona tam bir teslimiyetle kulluk etmek. Ona itaat etmek ve onun bizler için takdir ettiği hayat ölçülerine riayet etmektir." diye konuştu.

Yeryüzünün imarı ve ıslahı için çalışmak, yeryüzünde iyiliğin hakim olması için mücadele etmenin Müslümanların sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Erbaş, "Özellikle insanlara faydalı olmak bizim iman ve kulluk sorumluluğumuzdur. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem); 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır.' buyurmaktadır. Vakıf anlayışı esasında buradan doğmuştur. Bu adeta İslam ahlakının da kapsamlı ve en özlü ifadelerinden biridir." ifadelerini kullandı.

TDV'nin yurt içindeki insanlara yaptığı hayri ve eğitim hizmetlerinin geleceğe yönelik olarak her zaman umutları artırdığını belirten Başkan Erbaş, "Bizim adalet, merhamet ve sorumluluk duygusuyla yeryüzüne sahip çıkmamız gerekiyor. Yani biz sadece yaşadığımız mahalleden yaşadığımız ilçeden, bir ilden, ülkeden sorumlu değiliz, yeryüzünün tamamından sorumluyuz. İnsanlığın yaşadığı zorlukların üstesinden gelebilmek ve daha güzel bir hayat, daha adil bir dünya kurabilmek için çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55