,
  • BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Erbaş: "Mezhepler haktır ama mezhepçilik doğru değildir"

Erbaş: "Mezhepler haktır ama mezhepçilik doğru değildir"
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD ziyareti kapsamında New York'ta sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Burada katılımcılara hitap eden Erbaş, Müslüman toplumlara birlik çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD'de Müslüman sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluşarak, mezheplerin hak olduğunu ancak mezhepçiliğin doğru olmadığını söyledi.

Erbaş, "Müslümanlar birbiriyle uğraşırken bir taraftan yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz gidiyor. Bir taraftan Kudüs 'israilin başkenti' ilan ediliyor, bir taraftan Mescid-i Aksa Müslümanlardan koparılmaya çalışılıyor. Bu konuda bizim hep uyanık olmamız lazım. Onun için ısrarla yorulmadan hakkı ve adaleti yaygınlaştırmaya çalışmamız gerekiyor." dedi.

Dünyanın bir tarafında her 3,5 saniyede bir insanın açlıktan, diğer tarafında ise her 3,5 saniyede bir insanın çok yemekten öldüğünü söyleyen Erbaş, Müslümanların, yaşadıkları her yerde denge dininin mensubu olduklarını çevrelerine hissettirmeleri gerektiğini ve İslam medeniyetinin bunun örnekleriyle dolu olduğunu belirtti.

"İslam, dünyanın dengesini bozmak isteyenlere fırsat vermemek için gönderilmiştir"

3,5 milyon Suriyelinin acılar içinde ülkesinden kaçarak Türkiye'ye geldiğini, bazılarının ise başka ülkelere gittiğini hatırlatan Erbaş, "Şunu bizim yeniden hatırlamamız lazım: İslam, dünyanın dengesini bozmak isteyenlere fırsat vermemek ve dengesi bozulan dünyanın tekrar dengesini kurmak için gönderilmiş bir dindir. İslam'daki tüm ibadetlerin öne çıkan hikmetlerinden birisi bu dengeyi sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

"Cehaleti ortadan kaldıracak şey bilgidir, eğitimdir"

Ümmet birliğinin önemine değinen Erbaş, şunları söyledi: "Tarihten gelen birlikte yaşama tecrübemizle farklı ırklardan, dinlerden ve mezheplerden kim olursa olsun barış içinde insanların yaşaması noktasında mutlaka katkı sağlamalıyız. Çünkü dinimizin adının anlamı barıştır. Bunun için olmazsa olmazlarımızdan en çok önem vermemiz gereken konulardan birisi eğitimdir. Din eğitimi, ahlak eğitimi, genel eğitim. Cehalet, kötülüklerin anasıdır. O cehaleti ortadan kaldıracak şey de bilgidir, eğitimdir, ilimdir."

"Camilerimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekir"

İslamofobiyle mücadelede sahih din eğitiminin önemini vurgulayan Erbaş, "Bilgiyi gençlere, çocuklara ulaştırmaları için en önemli vasıtalardan biri de camilerimizdir. Camilerimizi bu konuda çok iyi değerlendirmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

"Mezhepler haktır ama mezhepçilik doğru değildir"

Müslümanları bekleyen en tehlikeli durumlardan birinin mezhepçilik düşüncesinin doğuracağı tefrikanın olduğuna dikkat çeken Erbaş, "Buna bizler asla fırsat vermemeliyiz. Mezhepler haktır ama mezhepçilik doğru değildir." dedi.

Konuşmasının ardından Erbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini dinledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55