,
  • BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Erbaş: “Kur’an ve sünnet bütünlüğünü göz ardı eden yaklaşımlardan uzak durulmalıdır”

Erbaş: “Kur’an ve sünnet bütünlüğünü göz ardı eden yaklaşımlardan uzak durulmalıdır”
Prof. Dr. Ali Erbaş, 3. Avrasya Fetva Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kur’an-sünnet bütünlüğünü göz ardı eden, gereksiz ve faydasız tartışmalarla bilhassa genç nesillerin zihnini meşgul eden yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.w

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’an-sünnet bütünlüğünü göz ardı eden, yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 3. Avrasya Fetva Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kur’an-sünnet bütünlüğünü göz ardı eden, gereksiz ve faydasız tartışmalarla bilhassa genç nesillerin zihnini meşgul eden yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

3. Avrasya Fetva Meclisi Toplantısı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla İstanbul’da başladı.

Avrasya Fetva Meclisi, Din İşleri Yüksek Kurulunun ev sahipliğinde toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erbaş, Avrasya Fetva Meclisinin, fetva metodolojisi, fetva siyaseti ve bazı güncel finansal meseleler bağlamındaki konuları etraflıca ele alacak olmasının önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.

Erbaş, Hz. Peygamberin sünnetinin önemine dikkat çekerek, “Sünnetin dindeki yerini hafife alarak Kur’an-sünnet bütünlüğünü göz ardı eden, gereksiz ve faydasız tartışmalarla ümmetin ve bilhassa genç nesillerin zihnini meşgul eden, hikmet ve maslahatı öteleyen yaklaşım ve tartışmalardan uzak durulmasının gerekliliği açıktır.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’in ve sünnetin doğru anlaşılması ve yorumlanması âlimlerin sorumluluğudur”

İslam dünyasının acil çözüm bekleyen ciddi problemlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Âlem-i İslam’ın ve tüm insanlığın karşı karşıya kaldığı bütün bu sorunlar, dünyaya huzur getirecek yegâne değer olan İslam’ı anlatacak, öğretecek ve dünyaya tanıtacak olan bizlere çok büyük görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Söz konusu sorumluluk, öncelikle Peygamber Efendimizin; 'Size iki emanet bırakıyorum…' diye ifade ettiği, dinin ana kaynaklarının yani Rabbimizin vahyi olarak lafzı ve manasıyla korunmuş ve asla değişmez bir hakikat olan Kur’an-ı Kerim’in ve onu bize en güzel şekilde beyan eden sünnetin doğru anlaşılıp yorumlanmasını gerektirmektedir. Bu iki ana kaynak çerçevesinde aklî/naklî deliller ve hikmetle muhkem hale getirilmiş güncel doğru bilgilerin üretilmesini, üretilen bu bilgilerin ihtilaftan uzak, anlaşılır, sade, nasların, zamanın ve zeminin ruhunu yakalayan güncel bir dil ve üslûpla sunulmasını zorunlu kılmaktadır. Yeri gelmişken ifade etmeliyim ki, sünnetin dindeki yerini hafife alarak Kur’an-sünnet bütünlüğünü göz ardı eden, gereksiz ve faydasız tartışmalarla ümmetin ve bilhassa genç nesillerin zihnini meşgul eden, hikmet ve maslahatı öteleyen yaklaşım ve tartışmalardan uzak durulmasının gerekliliği açıktır. Bu meyanda, İslâm dininin temel kaynakları olan Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberin sünnetinin en dinamik özelliklerinden biri, değişmezliğini ve özgünlüğünü muhafaza etmekle birlikte, gelişme ve yeniliklere açık olmasıdır.”

İki gün sürecek toplantıda, "Modern Dönemde Dini Soruların Cevaplandırılmasında Görülen Yöntem ve Sorunları" ile "Finans Ekonomi ve Ticaret Hayatına Dair Bazı Güncel Fetvalar" konuları ele alınacak.

Toplantıya, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Üye ve Uzmanları ile Avrasya İslam Şurası üye ülkelerinden fıkıh alanında uzman ilim adamları katılıyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55