,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Erbaş: "Gönül coğrafyamız sadece Anadolu ile sınırlı olamaz"

Erbaş: "Gönül coğrafyamız sadece Anadolu ile sınırlı olamaz"
Din İşleri Yüksek Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kardeş Şehir Çalıştayı"na katıldı. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bizim gönül coğrafyamız sadece Anadolu ile sınırlı olmamalı." diye konuştu.

81 il müftüsünün katılımıyla gerçekleştirilen "Kardeş Şehir Çalıştayı"nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bizim gönül coğrafyamız sadece Anadolu ile sınırlı olmamalı." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kardeş Şehir Çalıştayı"na katıldı. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bizim gönül coğrafyamız sadece Anadolu ile sınırlı olmamalı." dedi.

Ülkemizde milyonlarca mülteci bulunduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, Medine'de Mekkelilere yardımcı olan Ensar'ın sadece Medine'de kalmayıp dünyanın çeşitli yerlerine i'la-yı kelimetullah için gittiklerini kaydetti.

Erbaş, "Bu insanlar burada da olsa, sınırların ötesinde de olsa biz onlara yardımcı olmak zorundayız. Bizim gönül coğrafyamız sadece Anadolu ile sınırlı olamaz, olmamalı. Ecdadımız bundan dört yüz sene önce buradan kalkmış Nijerya'ya gitmişler, Afrika'nın ortalarına kadar gitmişler. Kervanlarla o bölgelere yardım götürmüşler. Gittikleri yerlerde cami de yapmışlar." diye konuştu.

Ecdadın, zorlu şartlar altında uzak diyarlara kardeşlik duygusuyla yardım götürdüğünü dile getiren Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'yla 145 ülkeye milletin emanetini, ulaştırdıklarını ifade etti.

Müftülük görevinin ağır bir sorumluluk olduğunu belirten Başkan Erbaş, "Biz milletimizin önderleriyiz, rehberleriyiz, imamlarıyız. Müftü, o şehrin, o ilin, manevi mimari, manevi rehberidir." şeklinde konuştu.

İnsan yetiştirmenin önemini vurgulayan Başkan Erbaş, kardeş şehirlerdeki cami, Kur'an kursu gibi yapılan eserlerin yanı sıra, oralardan öğrenci getirip okutma noktasında da müftülerden katkı sağlamalarını, destek olmalarını istedi.

Çalıştayda, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat da hazır bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55