,
  • BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Erat: "Müslümanların inancında ümitsizlik yoktur"

Erat: "Müslümanların inancında ümitsizlik yoktur"
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları, üye ve gönüllüleriyle sabah namazında bir araya gelen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Müslümanların inançlarında ümitsizliğin olmadığını söyledi.

Müslümanların inançlarında ümitsizliğin olmadığını söyleyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Müslümanların hiçbir zaman ümitlerini kaybetmemeleri gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları, üye ve gönüllüleriyle sabah namazında bir araya geldi.

Her hafta cumartesi günleri, farklı bir camide buluşarak sabah namazı sonrası bir araya gelen HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı bünyesinde oluşan gençler, bu hafta Balıklıgöl Dergâh camisinde bir araya geldi.

Sabah namazını hep birlikte eda eden gençlere, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat da eşlik etti.

“Son nefesimize kadar ihlasla, azimle ve gayretle çalışacağız”

Sabah namazının kılınmasının ardından gençlere hitap eden Erat, “Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin, 35 yaşlarındayken, Şam Emevi Camisinde yüzden fazla âlimin, on binin üzerinde Müslümanın hazır bulunduğu esnada vermiş olduğu hutbeye değineceğiz: ‘Ümitsizliğin çaresi emeldir. Yani Allah’ın rahmetinden ümit kesmemektir. Dünya ve ahiret çalışmalarının kaynağı bu ümit olmalıdır.’ Kıymetli genç kardeşlerim! Bizim inancımızda ümitsizlik yoktur. Ümitsizlik, azmi kırar, şevki felç eder, çalışmaların önünde set olur. Bizler hiçbir zaman ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Çalışmak bizden, muvaffakiyet Allah’tandır. Üstad Bediüzzaman’ın ‘Keçeli’ diye vasıflandırdığı talebesi, 'Üstadım, dava arkadaşlarımız hepsi tutuklandı, çalışmalarımız bitti' dediğinde, Üstad, 'Çay koy Keçeli, yeniden başlıyoruz.' cevabını verir. Bugün karşımızdaki tablo çok iç açıcı olmasa bile, bu bizleri asla karamsarlığa sevk etmemeli. Bizler inşallah son nefesimize kadar ihlasla, azimle ve gayretle gece gündüz demeden çalışacağız.” dedi.

“Güven konusunda örnek alınacak en güzel şahsiyet, Hazreti Muhammed’dir”

Doğruluğun siyaset ve muamelat alanlarında ciddi anlamda zayıfladığına dikkat çeken Erat, “Üstad Hazretlerinin ifade ettiğine göre; ‘Doğruluk ve dürüstlüğü sosyal ve siyasi hayatımıza da yansıtmalıyız.’ Değerli genç kardeşlerim! Bugün maalesef doğruluk gerek siyaset sahnesinde gerek muamelatımızda ciddi anlamda zayıflamış durumda. Dışarda bir anket yapsak, acaba halkın yüzde kaçı, siyasilere güven duyuyor. İlkesiz ve basiretsiz bazı siyasetçiler, siyasi rant elde etmek için hileli yöntemler ile bu alanı çok kirlettiler. Bu nedenle bizler, ‘Dürüst siyaset, gerçek adalet’ diyoruz. Geçmişte atalarımız bir sözle alışveriş yaparlardı. Bugün bunca çek, senet vb. sözleşmelerle bile insanlar ticaretini güvence altına alamıyorlar. Burada örnek alınabilecek en güzel şahsiyet, Hazreti Muhammed’ul Emin’dir.” şeklinde konuştu.

“Düşmanlara karşı mukavemet edebilmek için muhabbet zırhına bürünmeliyiz”

İnsi ve cini şeytanların Müslüman gençlere her taraftan saldırdıklarını ifade eden Erat “Yine Üstad Hazretleri, ‘Muhabbete mutlak surette yakınlık duymalı ve maneviyatımıza ve benliğimize saldıran düşmana düşmanlık duymalıyız.’ diyor. Sevgili genç kardeşlerim! 21. Yüzyılda teknolojinin zirve yaptığı bu zamanda, nefsini ve gençliğini muhafaza etmek hiçte kolay değil. İnsi ve cini şeytanları her taraftan saldırmaktadırlar. Bizler de bu düşmanlara karşı mukavemet edebilmek için muhabbet zırhına bürünmemiz gerekiyor. Bizim düşmanlığa zamanımız yoktur. Özellikle unutmamalıyız ki, tüm dünyadaki Müslümanlar bir vücudun azası, organı ve hücresi konumundadır. Dolayısıyla Müslümanlara düşmanlık, kin ve nefret beslemek, deli ve divanelik halinden başka bir şey değildir. Müslümanın dili, rengi, mezhebi ve ırkı ne olursa olsun, eğer Müslüman ise bizim kardeşimizdir.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55