,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

Erat: “Kürdler bu memlekette mülteci değiller”

Erat: “Kürdler bu memlekette mülteci değiller”
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığının Şahinbey ilçesi seçim irtibat bürosu açılışında konuşan İl Başkanı Nakşi Erat, Kur’an-ı Kerim’e başvurulmadığı için Kürd meselesinde büyük haksızlıklar yapıldığını ve Kürdlerin mülteci olmadığını söyledi.

Partisinin seçim irtibat bürosu açılışında konuşan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Nakşi Erat, Kur’an-ı Kerim’e başvurulmadığı için Kürd meselesinde büyük haksızlıklar yapıldığını ve Kürdlerin bu memlekette mülteci olmadığını olmadığını söyledi.

24 Haziran’da yapılacak 27’nci dönem milletvekili seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR, Gaziantep’te farklı semt ve mahallelerde seçim irtibat bürosu açmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığının Şahinbey ilçesi Narlıtepe Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu salâvatlar eşliğinde açıldı.

Şahinbey ilçesi Narlıtepe Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ilçe başkanları, Gaziantep milletvekili adayları Kadir Üstündağ, Mustafa Kılıç, Abdulkadir Çiçek, Mehmet Karakuş, İbrahim Yolcu, Mustafa Özlü, Nihat Yetkin, Mustafa Bozkurt, Mustafa Kaplan ve Mustafa Kaya ile çok sayıda partili katıldı.

Partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, birçok konuda olduğu gibi Kürd meselesinde de Kur’an-ı Kerim’e başvurulmadığı için büyük haksızlıklar yapıldığını söyledi.

Kürdlerin bu ülkede kiracı veya mülteci olmadığını, bu ülkenin sahibi ve devletin kurucu halklarından olduğunu belirten Erat, “Kur’an-ı Kerim’e başvurulmadığı ve sorulmadığı için Kürd meselesinde de çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Kürdler bu memlekette mülteci ve bu devlette kiracı değiller. Kürdler bu toprakların asıl sahibidir. Bin yıldan beridir Türk, Arap ve Farisi kardeşleriyle, diğer milletlerle beraber yaşıyorlar.”dedi.

“Kürd meselesi mutlaka çözülmelidir”

Kürd meselesinin halen çözüm bekleyen en önemli meselelerden biri olduğunu ve bu meselenin artık çözülmesi gerektiğini belirten Erat, “Maalesef bu sistem Kürdleri tanımamış ve haklarını ihlal etmiştir. Belki haklarını gasp etmiştir. Biz, bu mesele mutlaka çözülmelidir diyoruz. Fakat bu meseleyi çözerken çocuklarımızın ellerine molotof, silah, taş vererek değil, çocuklarımızın ellerine kalem vererek, Kur’an-ı Kerim’den yol ve yöntem alarak bu meseleyi çözebiliriz.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’ın döneminde ana dilde eğitimin serbest olacağını belirten Erat, bu konudaki yasağı kabul etmediklerini ve doğru bulmadıklarını vurguladı.

Seçim sürecinin başladığını ve birçok partinin seçim beyannamesini açıkladığını belirten Erat, HÜDA PAR’ın da bu ülke için söyleyecek sözü olduğunu söyledi.

“İnsanlar asgari ücretle ailesini geçindiremiyor”

HÜDA PAR’ın her konuda olduğu gibi asgari ücret konusunda da söyleyeceği sözünün olduğunu ifade eden Erat, şunları söyledi:

“Malumunuz bu bölgede asgari ücretle çalışan birçok kardeşimiz var. Asgari ücretle kendisini, ailesini geçindiremiyor. Geçindirmediği için de maalesef insanlar farklı yollara başvurmak zorunda kalıyorlar. Özellikle gayri meşru yollara da bazen tevessül edebiliyorlar. İşte önümüzde uyuşturucu meselesi gibi bir felaket var. Bu bölgedeki birçok insan da uyuşturucudan ciddi anlamda muzdariptir. Dolayısıyla aileler harap oluyor, çocuklar yetim kalıyor, boşanmalar oluyor. İnsanlar geçinemiyorlar.”

“İnsanların maneviyata ihtiyacı var”

Uyuşturucu bağımlılığının bu asrın baş belası olduğunu söyleyen Erat, “Uyuşturucu kullanım yaşı şu an ilkokul seviyelerine kadar düşmüş ve bununla ilgili devlet aciz kalıyor, bir çözüm bulamıyor. Aileler, çocuklarını sokağa bırakırken endişe ediyor, çocuklarını sokaklara gönderemiyorlar. Çünkü korkuyorlar. Çocuklarından endişe ediyorlar. Peki, bu sorunu nasıl çözeceğiz? Daha büyük cezaevleri ve adliye sarayları yaparak mı çözeceğiz? Bu sorun bu şekilde mi çözülecek? Hayır. Bu çözüm değildir. Şu anda bunlar yapılıyor ama bunlar çözüm değildir.” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi Kur’an-ı Kerim ile kurtaracağız”

“Biz gençlerimizin eline Kur’an-ı Kerim’i verdiğimiz zaman Allah’ın izniyle hem uyuşturucudan hem gayri meşru şeylerden hem de ahlaki sorunlardan kurtulacak ve birçok problemimizi çözmüş olacağız.” diyen Erat, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yani tarihte olduğu gibi tekrar görkemli bir hale geleceğiz ve özümüze dönmüş olacağız. Dolayısıyla daha büyük cezaevleri, adliye sarayları yapmak çözüm değildir. Allah’ın (Celle Celaluhu) izniyle maneviyatla ve Kur’an-ı Kerim’i gençlerimizin eline vererek o talim ve terbiye ile gençlerimizi kurtaracağız, bütün sorunlarımıza çözüm bulacağız.”

Konuşmanın ardından İl Başkanı Erat ve milletvekili adayları salâvat ve tekbirler eşliğinde kurdeleyi keserek seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Açılışın ardından seçim bürosunda tebrikler kabul edildi. (İLKHA)

Van'da kaçak nargile tütünü ve sigara ele geçirildi

Van'da kaçak nargile tütünü ve sigara ele geçirildi

Van'da kaçak nargile tütünü ve sigara ele geçirildi

Van'da kaçak nargile tütünü ve sigara ele geçirildi

Van'da kaçak nargile tütünü ve sigara ele geçirildi

Van'da kaçak nargile tütünü ve sigara ele geçirildi

Van'da kaçak nargile tütünü ve sigara ele geçirildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55