,
  • BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Erasmus+ Akreditasyonu Yaygınlaştırma ve Katılımcılarla Buluşma Programı

Erasmus+ Akreditasyonu Yaygınlaştırma ve Katılımcılarla Buluşma Programı
“2021- 2027 Erasmus+ Akreditasyonu Yaygınlaştırma ve Katılımcılarla Buluşma Programı” Vali Ekrem Canalp ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa; Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran konuşmasında, “1987 yılında sadece yükseköğretim alanında 3000 öğrencinin hareketliliği ile başlayan Erasmus Programı, zaman içerisinde eğitimin diğer alanlarını ve gençliği de kapsayarak sürekli gelişti. Socrates, Leonardo da Vinci, Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik adı altında yedişer yıllık periyotlarla uygulanan program, 2014-2020 dönemi için “Erasmus+” adı altında yeniden yapılandırıldı. Başlangıçta yükseköğretim öğrencilerini hedefleyen program zamanla mesleki eğitim, okul eğitimi, yetişkin eğitimi, gençlik ve spor alanlarını kapsayacak şekilde genişletildi." dedi.

Ülkemiz, 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği’nin eğitim ve gençlik programlarından “Program Ülkesi” sıfatıyla aktif şekilde yararlandığını belirten Kurtaran, "Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı’nın teklife çıktığı 2021-2027 yıllarını kapsayan Erasmus+ Programı kapsamında; Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Akreditasyon Belgesi almak için yaptığımız proje başvuruları neticesinde Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanlarında hak kazandığımız akredite programı ile kurumumuz bünyesinde bulunan yaklaşık 170 okulumuzla Avrupa hareketliliğini gerçekleştirebileceğiz. Bu yedi yıllık süreçte öğrenci ve öğretmelerimizin yabancı dil gelişimi, mesleki gelişim, özel eğitim, okullaşma, dijital beceriler, iletişim becerileri, hibrit eğitim metotları ev kapsayıcılık gibi kazanımları edinmelerini sağlamış olacağız." Şeklinde konuştu.

Erasmus+ Akreditasyon Programı kapsamında 2021-2022 döneminde Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 12 lise, 6 ortaokul, 5 ilkokul ve 1 anaokulu olmak üzere toplam 24 kurumun konsorsiyum üyesi olarak kabul edildiğine işaret eden Kurtaran, "İş başı gözlem faaliyeti kapsamında 32 öğretmen, kurs faaliyeti kapsamında 10 öğretmen ve öğrenci grup hareketliliği faaliyeti kapsamında 36 öğrenci ile 12 öğretmenimiz bu hareketliliklerde yer almıştır. Yine Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında ise 4 Halk Eğitimi Merkezimiz konsorsiyum üyeliğine dahil edilerek 28 personel iş başı gözlem faaliyetine 8 personel ise kurs faaliyetine katılmıştır. 2022-2023 döneminde ise Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 6 lise, 11 ortaokul, 9 ilkokul, 1 anaokulumuz konsorsiyum üyeliğine dahil edilmiştir. İş başı gözlem faaliyetine 50 öğretmen, öğrenci grup hareketliliğine ise 30 öğrenci ile 6 öğretmen proje kapsamındaki hareketliliklere dahil edilmesi planlanmaktadır. Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 3 Halk Eğitimi Merkezimizdeki 40 personelin iş başı gözlem faaliyetine katılması planlanmaktadır. Mesleki Eğitim akreditasyonu kapsamında ise uzun dönemli öğrencilerin staj hareketliliğine 3 öğrencinin, mesleki öğrencilerin kısa dönemli staj hareketliliğine 37 öğrenci ve iş başı izleme faaliyetine 6 öğretmenin hareketliliklere dahil edilmesi planlanmaktadır.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından program proje koordinatörü Erkan Alkan’ın Erasmus+ konulu sunumu, Batman Fen Lisesi öğrencisi Arda Robert Rençber'in,  TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Gizem Özcan'ın ve Batman Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Hasan Başaran'ın sırasıyla konuşmaları ile devam eden program Proje Koordinatörü Sinan Önel ve Ayşe Gül Savaşkan’ın hazırlamış olduğu katılımcı öğrencilerin duyduğu ve düşüncelerini içeren video ve fotoğraf gösterimi sonrası katılımcılara fuaye salonunda verilen ikramla sona erdi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55