,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Ensar ve muhacir iftar sofrasında bir arada

Ensar ve muhacir iftar sofrasında bir arada
Siirt’te geleneksel hale gelen iftar sofraları Siirtlileri ve Suriyeli muhacirleri, iftar sofrasında bir araya getirdi.

Siirt Belediyesinin organize ettiği ve her gün yaklaşık bin 500 kişiye iftar verilen sofralarda, özellikle Suriye’deki iç savaştan dolayı muhacir durumuna düşmüş Suriyeli vatandaşlar ağırlanıyor.

Siirt Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrasında yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği verildi. Bugün hazırlanan iftar sofrasında ise Siirt’teki Kur’an kursu hocaları, öğrencileri, vatandaşlar ve Suriyeli muhacirler ağırlandı.

"Oruç tuttuğumuz için hocamız bizi iftara getirdi"

Kur’an kursu öğrencilerinden Yusuf Özbilici, “Oruç tuttuğumuz için hocamız bizi iftara getirdi. İftar yaptıktan sonra sahneye çıkacağız, hocalarımızın bizlere öğrettiği Kur’an ayetlerini okuyacağız. Allah’ın bizleri affetmesi için sürekli dua ediyorum, çünkü bu dünya fani.” ifadelerini kullandı.

Gençlik merkezinde Kur’an Kursu Eğitmeni olan Fatma Özbilici ise "Kur’an kursu öğrencilerimle beraber iftar açmaya geldik. Öğrencilerim iftardan sonra sahnede görev alacaklar. Kur’an’ın önemine ait bazı ayetleri ezberlediler, sahnede o ayetleri okuyacaklar. Bugün genelde Kur’an kursu öğretici ve öğrencileri iftarda bulunuyorlar. Aynı anda milyonlarca insanın iftarını açacağı bir anı yaşıyoruz, güzel bir duygu, Allah herkesten razı olsun.” dedi.

Belediyenin sunduğu imkânlar sayesinde burada iftar açmaya geldiğini söyleyen Feyzanur Azze "Siirt Gençlik Merkezi tarafından buraya getirildik. Fatma Özbilici hocama teşekkür ediyorum, çünkü onun sayesinde bütün sosyal faaliyetlere katılıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her kesimden insanla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşıyorum"

Siirtli olduğunu ve bugün burada Suriyeli, Afganlı ve her kesimden insanla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Alaattin Güven “Bizler Siirtliyiz, evliyalar diyarında yaşıyoruz. Misafirperverlik bizim ruhumuzda var. Siirt’te önceki ramazanlara göre gayet iyi geçiyor. Daha önce ki Ramazanlarda bu tür etkinlikler olmadığı için bu duyguyu yaşamak için büyük şehirlere gidiyorduk. Fakat son yıllarda kendi ilimizde Ramazanı geçirmeye başladık. Çünkü dışarda yapılan bu tür etkinlikler artık Siirt’te de yapılmaya başlandı.” şeklinde konuştu.

Çok büyük maddi sıkıntılar yaşadığını ve annesiyle yalnız yaşadığını ifade eden Seher Toprak, "Bizlere bu sofrayı paylaşma imkânı sunanlardan Allah razı olsun." dedi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55