,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Engellilerden Batman Belediyesi'ne çağrı: Verilen sözler tutulsun

Engellilerden Batman Belediyesi'ne çağrı: Verilen sözler tutulsun
Batman’da bulunan engelli vatandaşlar, kullandıkları akülü tekerlekli sandalye ve motosikletlerinin bakım ve onarımı konusunda Batman Belediyesinin dört ay önce kendilerine verdiği sözü tutmalarını bekliyor.

 

Batman Belediyesinin yaklaşık dört ay önce başlattığı engelli vatandaşların kullandıkları akülü tekerlekli sandalye ve motosikletlerinin bakım ve onarımı projesini sevinçle karşıladıklarını belirten engelli vatandaşlar, projenin askıya alınması sonrası hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ettiler.

Projenin açıklanmasından sonra kendilerinden belediye tarafından başvurular alındığını, eksiklikleriyle ilgili bilgileri belediyeye verdiklerini vurgulayan engelli vatandaşlar aradan aylar geçmesine rağmen kendilerine olumlu dönüş olmadığını söylediler.

Engelli maaşlarından başka herhangi bir gelirlerinin olmadığını, araçlarının bakım ve onarımının pahalı olduğunu belirten vatandaşlar, belediyeden açıklanan projenin bir an önce hayata geçirilerek verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

"Engelli arkadaşlarımızın araçlarına bakım yapacak imkânları yok "

Engellilerden Batman Belediyesi'ne çağrı: Verilen sözler tutulsun

Burhan Tunç

Kullandıkları araçların çok eski ve parçalarının da çok pahalı olduğunu söyleyen Burhan Tunç, "Daha önce Batman Valiliği ve Belediyesi aracılığıyla engellilerin motor ve aküleri için bakım ve onarım projesi başlatıldı. Engeli arkadaşlarımızın 15 yılık motoru var ve bunların hepsi eskidikleri için bakım yapma imkânları yok. Her birinin tamir edilecek parçası 500 liradan aşağıya değil. Motosiklet olsun akülü sandalyeleri olsun bunların bakım ve onarımlarını yapma imkânları olmadığı için belediye ikmal Müdürlüğünden bakım ve onarımını yapmak üzere bir proje başlattılar. Arkadaşlarımızın aldıkları bir engelli maaşları olduğu için motosiklet ve akülü tekerlekli sandalyelerinin bakımını yapacak durumları yok." diye belirtti.

"Batman Belediyesinin paylaştığı haberin hayata geçirilmesini istiyoruz"

Engellilerden Batman Belediyesi'ne çağrı: Verilen sözler tutulsun

İki hafta önce Batman Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü tarafından engelli bireylerin motosiklet ve akülü sandalyelerinin bakım ve onarımlarının yapıldığına dair bir haber paylaşıldığını söyleyen Tunç, "Bunun üzerine bakım ve onarım ihtiyacı olan arkadaşlarımız makine ikmal müdürlüğüne başvurusunu yaptı fakat bize olumsuz dönüş yaptılar. İsteğimiz engelli bireylere ait motosiklet ve akülü sandalyelerin bakım ve onarımının tekrardan Batman Belediyesi tarafından yapılmaya başlanmasıdır. Ayrıca Batman Belediyesinde kapatılan 'Engelliler Birimi'nin, Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz tarafından açılmasıdır." dedi.

"Belediyeden olumlu yanıt almama rağmen bir yıldır bana dönüş olmadı"

Engellilerden Batman Belediyesi'ne çağrı: Verilen sözler tutulsun

Hayrettin Kaya

Akülü sandalyesinin bakımı için belediyeye başvurduğunu ve olumlu yanıt aldığını belirten Hayrettin Kaya, "Batman’da oturuyorum. Akülü sandalyemin arızları vardır. Bir sene önce Batman Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü'ne bakım ve onarım için başvurumu yaptım. Ve o zaman gereken bakım onarımı yapacaklarını söylediler. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen halen bir sonuç almış değilim. Başvurduktan üç ay sonra belediyeye gidip sorduğumda bana bu yardımın durdurulduğunu söylediler. Akülü sandalyemi kendi imkânımla geçici olarak tellerle bağlayıp tamir ettim. Çoğu zaman yolda kaldığımız için vatandaşlar bize yardım ediyor. Batman Belediyesinden akülü sandalyelerimizin bakım onarımını yapmasını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Motosikletimin arızasının giderilmesini istiyorum"

Engellilerden Batman Belediyesi'ne çağrı: Verilen sözler tutulsun

Abdülgani Demirer 

Diğer bir engelli vatandaş Abdülgani Demirer ise, "Batman Belediyesi engelli bireylerin motosiklet ve akülü tekerlekli sandalyelerinin bakım ve onarımını yapmak için bir birim açmışlardı. 14 senedir bu motosikleti kullanıyorum. Geçen sene motosikletimin arızasını tespit etmek için evimize geldiler. O zamandan beri bize dönüş yapmadılar. Halen sonucun çıkmasını bekliyorum. Motosikletimin motoru arızalıdır. İsteğimiz tekerlekli sandalyelerimizin akülerini ve motosikletimizin bakım ve onarımlarını yapmalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55