,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

“Engelliler tüm toplumun meselesidir”

“Engelliler tüm toplumun meselesidir”
Gaziantep’te "Engelliler Haftası” münasabetiyle düzenlenen programda konuşan Vali Davut Gül, engellilerin meselesinin toplumun her kesiminin meselesi olduğunu söyledi.

Gaziantep Valiliği tarafından “Engelliler Haftası” münasabetiyle Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) bir program düzenlendi.

Programda engellilere hitaben bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, engellilerin meselesinin sadece engellilerin değil, aileleri başta olmak üzere toplumun her kesiminin meselesi olduğunu ifade etti.

Vali Gül, engelliler ile ilgili farkındalık oluşturmak için tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hafta kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu hafta boyunca hem engellilerle ilgili yapılanlar tekrardan gözden geçiriliyor hem de bir anlamda kendimizi onların yerine koyarak bir gün bizlerin de bir engelimizin olabileceğini düşünerek hayatı normalleştirme, hayatı kolaylaştırma ile ilgili çalışmalar yapılıyor.” dedi.

Her geçen gün konuyla ilgili duyarlılığın artarak çalışmaların iyileştirildiğini vurgulayan Gül, “Gerek merkezi hükümetler gerekse yerel yönetimlerde her geçen gün bu farkındalık, bu duyarlılık giderek artıyor. Daha iyisi hiç şüphesiz mümkün, ama bundan 10-20 sene öncesine, hatta bir yıl öncesine baktığımızda her geçen gün daha iyiye gittiğimizi görüyoruz. Yerel yönetimlerimizin, özellikle yeşil alanlarda, parklarda ve kaldırımlarda engellilerin ulaşımının kolaylaştırıldığı, kamu kurum ve kuruluşlarının binalarında engellilere öncelik verildiği, onların hizmette de doğrudan ve kimsenin yardımına muhtaç olmadan ulaşımının amaçlandığı bir yönetim sistemimiz var. İnşallah bu vesile ile eksikliklerimizi de gözden geçirerek Gaziantep’i hem engelli kardeşlerimiz hem de engelli adayı hepimiz için daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Bu vesile ile bütün engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler, engelliler tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi.

Programa, Vali Gül’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, engelli STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55