,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

Engellerine rağmen Siyer Yarışması'nı ihmal etmediler

Engellerine rağmen Siyer Yarışması'nı ihmal etmediler
"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması'na katılmak için gayret sarf eden görme ve yürüme engelliler, Hazreti Muhammed'in (Salallahu Aleyhi Vesellem) hayatını okuyarak, sınava katıldıklarını söylediler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Siyer Yarışması'na yüzlerce vatandaş gibi engellilerde katıldı.

Birinci kategoride Siyer Yarışması'na katılan yürüme engelli Avşin Dicle Çelik, annesinin desteğiyle yarışmanın yapıldığı okula geldi.

Yarışmadan sorumlu kitapları okuduğunu belirten Çelik, "Sınav kolaydı, çalışma sürecinde verilen kitapları okudum. Anlamadıklarımı 2-3 kez tekrarladım. Sınava hem kendimi denemek hem de korkumu yenmek için girdim. Bu sınavda Peygamberimizin hayatını ve birçok şeyi öğrendim. Arkadaşlarıma tavsiyem korkmada, çekinmeden bu sınava girsinler." dedi.

Engelli kızının yarışmaya katılmasını değerlendiren anne Birgül Çelik ise, "Böyle bir sınavın olduğunu öğrendiğimizde kızıma danıştım. Kızım, tek başına olmaktan çekindiğinden dolayı sınava girmek istemedi. Ben ise, 'Bu senin ilk sınavın ve ileride daha birçok sınavların olacak' telkinlerinde bulunarak ikna ettim. Sınav gayet güzel geçti. Tek başına ayrı bir sınıfta sınava alındı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi ki bu önemli bir sınavdı, Peygamberimizin hayatını anlatıyordu zaten." ifadelerini kullandı.

Yarışma vesilesiyle kızının Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmesinin kendisi açısından en önemli olduğu söyleyen Çelik, kızının sınav sonucunda arzuladığı tableti kazanmasını temenni etti.

"Kendime güveniyorum ve asla pes etmeyeceğim"

Ailesinin desteğiyle yarışmaya hazırlandığını belirten görme engelli Serhat Özcan ise şunları söyledi:

"Sınava katıldım ve yapabildiklerimi aktardım. İnşallah umreye giderim. Kendime güveniyorum ve eminim, asla pes etmeyeceğim. Kesinlikle başarıdan dönmeyeceğim. Sınava çalışma sürecinde ablam yardımcı oldu. Kitaplar kabartma olmadığından dolayı ablam okuyordu ben de dinliyordum." şeklinde konuştu.

Kanser hastası olan 7'nci sınıf öğrencisi Büşra Keser de "Sınava hazırlık sürecinde siyer kitabını okudum, notlar oluşturdum ve hazırladığım notlarımı bir kağıtta toparlayarak hazırlandım. Sınava ilk katıldığım esnada çok heyecanlıydım ve daha sonra heyecanım geçmeye başladı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55