,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Endonezya’daki afetzedelere yardım

Endonezya’daki afetzedelere yardım
Endonezya’da meydana gelen depremin ardından bölgeye hareket eden İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, 3 günlük bir yolculuğun ardından bölgeye ulaştı ve çalışmalara başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından 7 bin 400 afetzedeye acil yardım malzemesi ulaştırdı. İHH’nın Palu, Dongala ve Makassar'da yürüttüğü faaliyetlerden bugüne kadar 7 bin 400 mağdur acil yardımlardan istifade etti.

İHH ekipleri, hayırseverlerin destekleriyle içerisinde pirinç, tuz, baharat, soya sosu, yumurta, sıvı yağ, şeker ve bisküvi bulunan gıda paketini 6 bin kişiye; içerisinde sabun, diş fırçası, diş macunu ve kadınlara özel temizlik malzemesi bulunan hijyen paketini de 500 kişiye ulaştırdı. Ekipler ayrıca 400 kişiye sıcak yemek ulaştırırken 500 kişiye de barınma malzemesi yardımında bulundu. İHH’nın bölgede yürüttüğü faaliyetler arasında günlük 400 litre temiz su dağıtımı da bulunuyor. İHH, bugüne kadar bölgede 5 ton da su dağıttı.

Afet havadan görüntülendi

İHH ekipleri, acil yardım çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına da katkı sağlıyor. Bu kapsamda ekipler, deprem ve tsunaminin şehirde açtığı yarayı gözler önüne sermek amacıyla drone ile hasarı görüntüledi.

İHH, bölgeye ikinci ekibi göndermeye hazırlanıyor. Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bölgedeki faaliyetlerini kriz sonuna kadar sürdürecek.

Krizde son durum

Endonezya’nın Sulawesi adasında meydana gelen deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı bin 500’e yaklaştı. Hayatını kaybedenlerin sadece 519’u şu ana kadar defnedilebildi. Kayıpları arama faaliyetleri ise hala devam ediyor.

Adada geçtiğimiz hafta 7,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Palu ve Dongala kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de haberi alır almaz kriz bölgesine hareket etmiş ve acil yardım çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına katılarak Türkiye’den bölgeye ilk ulaşan insani yardım kuruluşu olmuştu.

İhtiyaç listesi

Acil ihtiyaç listesi ise şu şekilde uluşuyor: Su tankı, battaniye, gıda paketi, çadır , hijyen paketi, çocuk paketi, kıyafet, içme suyu.

Destekte bulunmak için

İHH aracılığıyla Endonezyalılara yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ya da İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine DEPREM koduyla bu yardımlara destek olabiliyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55