,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Emperyalist ABD Hamas ve Hizbullah'tan bazı isimleri "terör" listesine aldı

Emperyalist ABD Hamas ve Hizbullah'tan bazı isimleri "terör" listesine aldı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas ve Hizbullah'tan bazı isimleri "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine dahil ettiğini açıkladı.

Emperyalist ABD, Hamas ve Hizbullah'tan bazı isimleri "terör" listesine aldı. Listede, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın oğlu Cevad Nasrallah ile İslamî Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri de yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas ve Hizbullah'tan bazı isimleri "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine dahil ettiğini açıkladı.

Emperyalist ABD, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın oğlu Cevad Nasrallah ve Mücahitler Tugayı'nı "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine dahil etti.

Emperyalistler ayrıca, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri'yle ilgili bilgi verecek veya yerini gösterecek olanlara 5 milyon dolar mükafat verme taahhüdünde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın oğlu Cevad Nasrallah ve Mücahitler Tugayı'nı "terör" listesine dahil edilmesi kararının İran'a yaptırımlarla ilişkili olduğunu belirterek, söz konusu isimlerin İran tarafından desteklendiğini aktardı.

ABD, İslamî Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri'yle ilgili bilgi verecek veya yerini gösterecek olanlara 5 milyon dolar mükafat verme taahhüdünde bulundu.

Amerika Dışişleri Bakanlığına bağlı "Terörle Mücadele" koordinatörü büyükelçi Nathan Sales, terör suçlaması nedeniyle Hamas liderlerinden bazılarının tutuklanmasına yönelik bazı adımlar atabileceklerini belirterek, İsmail Heniyye'nin bunlardan biri olduğunu söyledi.

Genelde Filistin halkına, özelde ise Hamas ve diğer direniş gruplarına karşı özel bir düşmanlığı olan, onlara karşı siyonist ağzıyla konuşan, işgal rejiminin iddialarını tekrarlayan ABD, daha önce de Hamas hareketini terör listesine almış ve özellikle bazı liderlerini listeye eklemişti.

Amerika'nın terör listesine aldığı Hamas ve diğer hareket liderleri:

Muhammed Dayf (Kassam Tugayları komutanı), Ziyad En-Nehhale (İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri), Yahya Es-Sinvar (Hamas'ın Gazze lideri), Fethi Hammad (Hamas'ın önde gelen lideri), Ahmed El-Gendur (Kassam Tugayları komutanlarından), Ramazan Şallah (İslamî Cihad eski Genel Sekreteri), Ruhi Muştehi (Hamas Siyasi Birimi üyesi)

Terör listesine alma kararından sonra Amerika vatandaşı veya Amerika'da ikamet eden biri listede olanlardan biriyle ilişki kuramadığı gibi, Amerika yönetimi de o şahsın bankalardaki hesaplarına ve Amerika'daki mal varlıklarına el koymakta. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55