,
  • BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Emekliler: Milli gelir artışından emeklilere pay verilmelidir

Emekliler: Milli gelir artışından emeklilere pay verilmelidir
Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilere seyyanen zamların yapılıp milli gelir artışından pay verilmesi gerektiğini söyledi.

2021 yılı son çeyreğinden itibaren yeni ekonomik programla birlikte döviz kurları ve enflasyonda yaşanan yüksek artışların, topluma hayat pahalılığı olarak yansıdığını belirten Ekmen, bu süreçte emeklilerin zorunlu harcamalarını ödemekte güçlük çektiğini söyledi.

En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurgulayan Ekmen, “2022 Ocak ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 25,47 zam uygulanırken, memur emeklilerine yüzde 30,95 artış yapıldığından, 2022 Temmuz ayında emekli zamlarında da eşitliğin sağlanmasını istedik. Sosyal güvenlik, bütün ülkeler için vazgeçilmez ve ihmal edilemez temel bir insan hakkıdır. Sosyal güvenlik, çalışanların yaşlılık döneminde en kutsal hak olan emekli aylığının yetersiz kalması, geçim koşullarını zorlaştırmıştır.” dedi.

“Alt sınır emekli aylığı, asgari ücret ile eşitlenmeli”

Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamların, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünü ifade eden Ekmen, şöyle devam etti:

“Seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından pay verilmelidir. Ülkemizin kalkınmasında ve imarında alın teri olan emeklilerimize hak ettiği değerin verilmesi, sosyal devlet olmamızın bir gereği olarak da benimsenmelidir. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı. Alt sınır emekli aylığı, asgari ücret ile eşitlenmeli.”

“Evi olmayan emeklilerimiz, TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi olmalı”

Emeklilere dini bayram öncesi ödenen ikramiyelerin güncellenmesi gerektiğini belirten Ekmen, “Bu artık bir artış sistemine endekslenmeli. Sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmamalı. Vergi iadesinin karşılığı olarak getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranları yüzde 10'a yükseltilmelidir. Evi olmayan emeklilerimiz, TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi olmalıdır. Sağlıkla hiçbir ad altında katkı payı alınmamalıdır.” dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55