,
  • BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Elektronik Ticaret Projesine DİKA Desteği

Elektronik Ticaret Projesine DİKA Desteği
Mardin Kızıltepe ve Çevresi Yardımlaşma, Kültür Derneğinin “Dicle Bölgesi, Üreticiden Halka E-Ticaret Geliştirme ve Uygulama Modeli” adlı projeleri başarılı bulunarak sözleşmesi imzalandı.

Proje DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Fahrettin Enez tarafından imzalandı. İmza töreninde Yönetim Kurulu Üyesi Numan Ersak, Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ZeynettinAyav ve Kızıltepe Oto Sanatkârlar Odası Başkanı Aziz Doğru hazır bulundu.

Projenin amacı Mardin’e özgü e-ticaret markası oluşturmak ve üreticilerin bu platformda sanal mağaza açarak yeni ticari pazar oluşturmalarını sağlamaktır.Mardin yerel üreticisinin ürünlerini pazarlayabileceği bir e-ticaret platformu oluşturarak, Mardin’in ticari ve zanaat potansiyeli konusunda tanıtım yapmaktır. Yerel üreticilerin e-ticaret platformu içerisinde sanal mağazalarını açmasına yardımcı olmak için teknik destek sağlanacaktır. E-ticaret platformunun tüketici tarafından kullanımı amacıyla reklam ve pazarlama teknikleri geliştirilecektir. Sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle meslek birliklerinin e-ticaretin geliştirilmesi yönünde etkin bir rol üstlenmesi sağlanacaktır. E-ticaretin gereği olarak "vergilendirilebilir, garanti kapsamına giren, içeriği standart hale gelmiş" bir ticari pazarlama modeli yaygınlaştırılacaktır.

Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu proje ile Mardin’de ve Bölgede eksikliği bulunan bir ihtiyaca cevap verebilecek günümüz imkanlarına uygun bir çalışma olacağını söyledi. İnternetin yoğun bir şekilde kullanıldığı çağımızda özellikle sanal ticaretin her geçen gün katlanarak büyüdüğünü belirten Genel Sekreterimiz “Mardin’de üretim ve hizmet sektöründe faaliyet yürütmekte olan ve internet ortamında pazarlanabilir ürün imalatı, yapabilen üreticilerinbu imkândan mutlaka yararlanması gerekir. Aksi taktirde rekabet edebilme konusunda geriye düşecekleri için her geçen gün zayıflayacaklardır. Çünkü çağın gerektirdiği şekilde kendilerini yenileyemeyenlerin yaşama şansı kalmayacaktır” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet yürüten üreticiler ile el sanatları ve hizmet sektöründe faaliyet yürüten ancak internet ortamında ticaret yapmayanlar öncelikli olarak yer almaktadır.Ayrıca, il genelinde üreticilerin e-ticaret konusundaki eğilimlerini yansıtacak faaliyet sonuç raporu da hem kamu kurumları için hem de mali analizler için veri kaynağı oluşturacaktır. Proje, sadece üreticilerin yeni pazar oluşturmasına katkı sağlamayacak, aynı zamanda Mardin'de üretilen yerel ürünlere ilgisi olan ancak temin etme sorunu yaşayan tüketicilerin "Mardin Pazarına" doğrudan ulaşmasını sağlayacağı belirtildi.

Projenin sonunda oluşacak bir “Ticari Marka” tüm bu üreticilerin ulusal pazara açılabilmeleri için referans oluşturacaktır. Verilecek eğitim ve sağlanan imkanlarla üreticiler e-ticaret hakkında bilgi sahibi olacak;ücretsiz bir şekilde sanal mağaza açabilecekleri güvenli bir e-ticaret platformuna kavuşacaklardır. Bu platformda nasıl ticaret yapabileceklerini öğrenerek,yerel gündemden ve güvenlik risklerinden uzakta daha düşük maliyetlerle ürünlerini ülke geneline pazarlayabilme imkânı elde edeceklerdir. E-ticaret hakkında video tanıtım filmi yapılacak;e-ticaret konulu eğitici kitap hazırlanarak dağıtılacağı ifade edildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55