,
  • BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Elektrik sorunu 'Tarım Fuarı'na olumsuz yansıdı

Elektrik sorunu 'Tarım Fuarı'na olumsuz yansıdı
Önceki gün kapılarını ziyaretçilere açan Mardin 5. Uluslararası Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2018) çiftçilerin DEDAŞ ile yaşadıkları elektrik sorunu nedeniyle olumsuz etkilendi.

​Çiftçilerin DEDAŞ ile yaşadıkları elektrik sorunu, bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na olumsuz yansıdı.

Mardin’de 5. Uluslararası Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2018), önceki gün kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kente fuar ve kongre merkezinin olmayışı nedeniyle bir alışveriş merkezinin otoparkında kurulan çadırda açılan fuarda tohum, gübre, yem, fidan, sulama üniteleri, seracılık, ilaçlama gibi tarım ve tarım teknolojileri ürünlerinin yanında gıda ürünleri de sergileniyor.

Çiftçilerin DEDAŞ ile yaşadıkları elektrik sorunu, özellikle tarım ekipmanları satışlarına olumsuz yansıdı. Fuarı ziyaret eden çiftçiler, son teknoloji traktörleri çok beğendiklerini ancak DEDAŞ yüzünden alamadıklarını söyledi.

İncelediği traktörün çok güzel ve yeni sistem olduğunu belirten Çiftçi Cafer Özesen, yeni traktörlerin çekişlerinin çok iyi olduğunu ve az mazot yaktıklarını söyledi. Fuara bir traktör satın almak için geldiği belirten Özesen, kısmet olduğu takdirde bir tane alamı düşündüğünü söyledi.

“Elektrik kesintileri çiftçinin alım gücünü etkiliyor”

Fuara katılan traktör bayii yetkilisi Mehmet Mahsum Oral ise şunları söyledi:

“Bu yıl kuraklığın olması, çiftçilerin DEDAŞ ile elektrik meselesinden dolayı yaşadıkları problemler; elektrik kesintilerinin yaşanması ve bir de ekonomi deki döviz dalgalanmaları haliyle fuara da yansıyor. Çiftçinin alım gücünü etkiliyor. Çifti cebine girecek paraya göre gelip alışveriş yapabiliyor ama bugün elektrik sorunuyla uğraşması her yıl elektrik probleminin rutin bir şekilde bu bölgede yaşanmasından dolayı çiftçiler gönül rahatlığıyla gelip alışveriş yapamıyor.”

“İçimiz sızlıyor ama alamıyoruz!”

Yeni traktörlerin son teknoloji ile donatıldığını, televizyondan klimaya kadar her türlü özelliğin kendilerinde bulunduğunu belirten Çiftçi Gökhan Köse de “Gönlümüz var almaya ama DEDAŞ’ın bize verdiği elektrik cezaları ve çıkarttığı faturalardan dolayı içimiz sızlıyor ama alamıyoruz. Desteğimize bloke konulmuş elektriğimizi kesiyor birçok yerde buğdaylar kurudu.” dedi.

Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2018) 22 Nisan’a kadar kapılarını ziyaretçilere açık tutacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55