,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Elazığlı hacı adayları uğurlandı

Elazığlı hacı adayları uğurlandı
Hac farizasını yerine getirmek amacıyla Elazığ'dan kutsal topraklara gidecek ilk kafile sevinç gözyaşları içerisinde yola çıktı.

Hac farizasını yerine getirmek için Elazığ'dan kutsal topraklara gidecek ilk kafile yola çıktı.

Kentte toplam 21 bin kişinin başvurduğu kuranın çekilmesinin ardından ancak bin 50 kişinin yerine getireceği hac ibadeti için ilk kafile bugün yola çıktı. Sabah 08.00'de Elazığ Havalimanı'na gelen hacı adayları, yakınları ve sevenleri tarafından kutsal topraklara uğurlandılar.

Bu akşam ve pazar sabahı yola çıkacak diğer kafilelerle birlikte Elazığlı hacı adayları hac farizasını yerine getirmek için Mekke'de olacak.

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, hacı adaylarına bilgi verdikten sonra yaptığı açıklamada, "Bugün Elazığ'dan ilk kafilemizi gönderiyoruz. Bir ay sonra haclarını yapmış ve Türkiye'ye dönmüş olacaklar. Bütün hacı adaylarının sağlıkla o kutsal toprakları ziyaret edip, evlerine dönmesini niyaz ediyorum. Bu yıl Elazığ'dan 21 bin kişi hacı olmak için müracaatta bulundu ancak bunlardan bin 50 kişi bugün itibari ile yola çıkıyor inşallah. Bu akşam bir grubu daha göndereceğiz. Bir de pazar günü göndereceğiz." dedi.

Yaşadığı heyecanı anlatan hacı adaylarından İsa Turgut, "Rabbim demek ki nasip eylemiştir. Rabbim bizi çağırdı, biz de Resullullah'ı ziyaret etmeye adayız. Rabbim bütün hacıların haclarını kabul eylesin. Bizim de hacılığımızı mübarek kılsın, eli boş dönenlerden eylemesin. Allah, hiçbir Müslüman beldeyi kâfirlerin, zalimlerin elinde bırakmasın, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin." ifadelerini kullandı.

2008'den bu yana hacca gitmek için beklediğini ancak 9 yıl sonra kutsal topraklara gitmenin kendisine nasip olduğunu anlatan Aysel Aba, "Heyecanlıyım, duyguluyum. Allah herkese nasip etsin. 10 senedir bekliyoruz bugünü, Allah nasip etti. Allah herkese nasip eder inşallah." şeklinde konuştu.

Kutsal topraklara gideceği için heyecanlı olduğunu dile getiren Taner Aba, şunları söyledi: "9 sene bugünü bekledim. İnşallah gidip orada memleketimize dua edeceğiz. Memleketimize birlik, beraberlik ve huzur gelsin diye dua edeceğiz."

Kafilenin en genç hacı adayından Yeşim Yılmaz ise "Öncelikle bu yolculuk heyecan verici ve eşimin vesilesi ile gidiyorum. Bütün gençlerin gitmesini isterim çünkü hac ibadeti gençken yapılabilecek bir ibadet. Allah bütün hacıların haccını makbul eylesin." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55