,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Elazığ'da rekor düzeyde döviz bozduruldu

Elazığ'da rekor düzeyde döviz bozduruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizde yaşanan artış sonrası yaptığı çağrı üzerine Elazığlı vatandaşlar, ellerindeki dövizleri bozdurmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizde yaşanan artış sonrası vatandaşlara yaptığı çağrı üzerine Elazığ’da rekor düzeyde döviz bozduruldu.

Dövizde yaşanan artış nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara yaptığı ‘Ellerinizdeki dövizleri bozdurun’ çağrısı üzerine Elazığ’da rekor düzeyde döviz bozdurma işlemi gerçekleşti. 

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan Döviz ve Altın Ticaret A.Ş yetkilisi Erdal Biçer, son zamanlarda Dolar’daki yükselişin yurtdışı kaynaklı olduğunu belirterek “ Cumhurbaşkanının çağrısı çok büyük etki yaptı. Gerçekten halk bir hafta içerisinde ciddi biçimde Dolar ve Euro bozdurmaya başladı.  Bu ister istemez dövizdeki artışı aşağı çekti. Uluslararası piyasalarda son zamanlardaki siyasi olaylar sonrası döviz tekrar yükselişe geçti. Buradaki yükseliş sadece yurt içi değil yurt dışı kaynaklıydı. Özellikle yurt dışı spekülatif hareketler, Dolar’da yükselişe neden oldu.  Aslında bunun amacı ülke ekonomisini zor duruma sokmak. Tabi burada Cumhurbaşkanının halkı tekrar döviz bozdurmaya çağırması ve Merkez Bankasının müdahalesi, hem düşüşe hem de bozdurmada artışa neden oldu.” şeklinde konuştu.

“Elazığ’da 10 ile 15 milyon arasında döviz bozdurma işlemi gerçekleşti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara ‘Dövizinizi bozdurun’ çağrısı Elazığ’da rekor düzeyde döviz bozdurulmasına yol açtığını belirten Biçer, “ Yapılan çağrı sonrası tahminime göre Elazığ’da 10 ile 15 milyon arası bir döviz bozdurma işlemi gerçekleşti. Vatandaşlar bu işlemi bizde ve bankalarda gerçekleştirdi. İlk çağrıda elindeki dövizi bozduran vatandaşlar, altına yatırım yapmıştı. İkinci çağrı sonrasında ise vatandaşlar ellerindeki altını da bozdurdu. Ayın 24’ünde Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Bu toplantıda faizlerin ne kadar artırılacağını tahmin edemeyiz ama geçen hafta Merkez Bankası’nın haftalık repoları yükseltmesi 2 puana yakın bir artışa neden oldu. Faizler yükselmezse Dolar’da artış olabilir ama ülkemiz çok güçlü. Bunların geçici olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 1 veya 2 ay sonrasında piyasalar düzelecektir. Dolar 3.50 civarına inecektir” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55