,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Elazığ’da AB destekli ‘Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtıldı

Elazığ’da AB destekli ‘Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtıldı
Elazığ’da AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından finanse edilen ‘İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Uygulama Merkezi Projesi’nin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Elazığ Ticaret Borsası öncülüğünde gerçekleştirilecek olan “İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim ve Uygulama Merkezi Projesi”nin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Bir otelde yapılan tanıtım programına Vali Murat Zorluoğlu, Fırat Ü,niversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ TBO Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Elazığ TBO Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, dezavantajlı kesimlerden belirledikleri 25 bayan ve 25 erkek işsiz bireye mesleki eğitim vererek istihdama kazandırmak ve İstihdamda Milli  Seferberliğe katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Vali Murat Zorluoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Projenin program otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdır. Bu proje, ‘Üyelik Öncesi Yardımlar’ başlığı altındaki ‘İnsan Kaynaklarını Geliştirme’ bileşeni çerçevesinde AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından finanse edilmektedir. AB projeleri, hazırlanmasından ihale edilmesine kadar çok zorlu bir süreçten geçmektedir. Elazığ’da Ticaret Borsamızın bu projeyi hazırlaması, ön aşamalardan geçerek kabul edilir hale gelmesi büyük bir çabanın neticesindedir. Yaklaşık bir milyon TL’ye ulaşan ve bütünüyle hibe olan bu projeyi Elazığ’a kazandırdılar. Borsamızı ve proje ortaklarını kutluyorum.” dedi.

Proje kapsamında 25 bayan ve 25 erkek işsiz bireye mesleki eğitimler verileceğini belirten Vali Zorluoğlu, “Projenin Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği İstihdamda Milli Seferberlik çağrısından hemen sonraya denk gelmesi de güzel olmuştur. Borsamız da bu çağrıya 50 kişilik istihdam ile katkı sağlamış olacaktır. Bu projenin bir diğer önemi de AB fonlarından ve üyelik öncesi desteklerle, Elazığ’dan bir kurumumuzun faydalanacak kapasiteye ulaşmış olmasıdır. İnsan Kaynaklarını Geliştirme Programından ilimizden 4 ayrı kurumumuz daha projeleri bitince yararlanacaktır. Bütün bunlar Elazığ adına sevindirici bir durumdur. Elazığ, umarım bu fonlardan gelecek yıllarda çok daha fazla yararlanacak duruma gelecektir.” şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu, “Elazığ’da Cazibe Merkezleri ve 6. Bölge Teşvikleri ile birlikte yapılacak yeni yatırımlarda ihtiyaç duyulacak nitelikli ara elaman ve teknik eleman ihtiyaçlarını bu tür projeler ile ortadan kaldırılmış olacaktır. Proje Elazığ’a hayırlı uğurlu  olsun.” ifadelerini kulandı.

Toplantıda daha sonra projenin tanıtım sunumuna geçilerek, projenin sembolik açılış kurdelesi kesildi. (İLKHA)

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55