,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Ekmek teknesi çalınan engelli hırsızlara seslendi

Ekmek teknesi çalınan engelli hırsızlara seslendi
Gaziantep’te engelli Ayvaz Karabağ, geçimini sağladığı engelli aracının çalındığından dolayı mağdur olduğunu belirterek hırsızlardan aracını geri getirmelerini istedi.

​Gaziantep’te bir ay önce simit satarak geçimini sağladığı aracı çalınan engelli adam, "Motosikletim benim elim ayağımdı, ekmek teknemdi" diyerek hırsızlara seslendi.

Gaziantep’te 4 yıl önce geçirdiği bir hastalıktan sonra her iki bacağı kesilen ve engelli kalan Ayvaz Karabağ, geçimini sağladığı engelli aracının çalındığından dolayı mağdur olduğunu belirterek hırsızlardan aracını geri getirmelerini istedi.

Gaziantep’te hırsız veya hırsızlar, geçirdiği hastalığın ardından engelli kalan ve seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan engelli Ayvaz Karabağ’ın (64) engelli aracını çaldı. Eli kolu olan ve onunla simit satıp geçimini sağladığı engelli motorunu çalınan Karabağ, "Motosikletim benim elim ayağımdı, ekmek teknemdi." diyerek yetkililerden de aracının bulunması için yardım istedi.

Karabağ, bir aydır mağdur olduğunu, çalınan motosikletinden umudunu kesince kimseye muhtaç olmamak için bir arkadaşından emanet olarak aldığı tezgahın üzerinde kavun-karpuz satmaya başladığını anlattı.

4 yıl önce bir kişi tarafından dolandırıldığını, yakalandığı şeker hastalığının ardından da her iki ayağının kesildiğini ve engelli kaldığını anlatan Karabağ, "Engelli olduktan sonra özürlü bir motosiklet ile geçimimi sağlamaya çalışmaya başladım." dedi.

Kurban Bayramı’nda engelli motosikletini ve malzemelerini koyduğu depoya hırsız veya hırsızların girdiğini belirten Karabağ, "Motosikletimi, depoda bulunan bazı malzemeleri çaldılar. Üzerinden bir ay geçmesine rağmen henüz bulmuş değilim. Bu araç benim elim ayağımdı. Ama benim elimi ve ayağımı çaldılar." ifadelerini kullandı.

10 yıl önce eşi vefat ettikten sonra tek başına yaşamaya başladığını belirten Karabağ, "Benim kimsem yok. Ben tek başıma yaşıyorum. Her hangi bir gelirim yoktur. Kendi ihtiyacımı kendim temin etmeye çalışıyorum. Burada geçici olarak oturduğum yerde tezgâha koyduğum kavun ve karpuzları satıyorum. Bu şekilde hem zamanımı geçiriyorum hem de ekmek paramı kazanmak için çabalıyorum." şeklinde konuştu.

Karabağ, şunları söyledi:

"Özürlü motosikletimin üzerinde sabahları okulun önünde kahvaltı satıyordum. Bu şekilde geçimimi sağlamaya çalışıyordum. Bir aydan beri motosikletim çalındığı için satamıyorum. Burada tezgâhımın başında boş durmamak için kavun-karpuz satıyorum. Bu manuel aracı da bana dernek başkanımız temin etti. Yetkililerden bana yardımcı olmalarını istiyorum."

"Motosikletim benim elim ayağımdı, ekmek teknemdi"

Motosikletini çalan hırsız veya hırsızlara da seslenen Karabağ, "Özürlü motosikletim çalındıktan sonra ben perişan oldum. Motosikletim benim elim ayağımdı, ekmek teknemdi. Motosikletim olmadığı için çok zorlanıyorum. Ben bu insanları anlayamadım. Ben zaten özürlü biriyim. Benim kullanmış olduğum özürlü motosiklete bile göz dikip çaldılar." diye konuştu.

Yalnız yaşadığı için de bütün ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade eden Karabağ, "Ben kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum. Özürlüyüm ama gururlu bir insanım, kimseden yardım isteyemem. Aç kalırım yine de istemem. Bu motosiklet konusunda yetkililer bana yardımcı olurlarsa kendilerine teşekkür ederim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55