,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Eker: Mevcut anayasa ülkeye zarar veriyor

Eker: Mevcut anayasa ülkeye zarar veriyor
16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde açıklama yapan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, mevcut anayasanın Türkiye'ye zarar verdiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, mevcut anayasanın Türkiye'ye zarar verdiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesine geldi.

Burada sivil toplum kuruluşları ve esnafı ziyaret eden Eker, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığına geçerek, açıklamalarda bulundu.

Referandumda doğru karar verilmesi gerektiğini belirten Eker, mevcut anayasanın Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.

Yürürlükte olan sistemin iki başlı olduğunu ve bu durumun sorun ürettiğini dile getiren Eker, şimdiki anayasaya göre cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğunun olmadığına değindi.

Eker, "Biz diyoruz ki cumhurbaşkanının yetkilerinin yanında sorumluluğu da olsun. Türkiye çift başlılıktan kurtulup istikrarlı bir idare sistemine kavuşacak. İstikrarsız ve Türkiye'ye zaman, enerji, vakit ve güç kaybettiren, milletvekillerinin istifası üzerine kurulan koalisyon dönemi artık olmayacak. Bürokratik vesayetle mücadele edeceğiz ve bitireceğiz." dedi.

Anayasanın tamamını değiştirmek için 2007 yılında çalışma başlattıklarını ifade eden Eker, sözlerine şöyle devam etti: "Akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler olmak üzere hep beraber bir anayasa taslağı hazırladık. Fakat o anayasa taslağını hazırladık diye 2008 yılında partimiz aleyhine kapatma davası açıldı. Sonuçta Türkiye iki sene zaman kaybetti. 2011 yılında bir daha hamle yaptık. 'Mecliste siyasi partilerin tamamının katıldığı bir komisyon oluşturalım, o komisyon anayasa taslağı hazırlasın.' dedik. 2011'den 2015'e kadar çalıştılar ama maalesef hiçbir çözüm ortaya konmadı. Neden? Çünkü diğerlerinin anayasanın tamamının değiştirilmesi ile ilgili iradesi ve talebi yoktu."

Mevcut anayasanın Türkiye'ye zarar verdiğini ve Türkiye'yi geride bıraktığını söyleyen Eker, şimdiki birçok sorunun çözülemediğini belirtti.

Ayrıca Eker, Bismil ve Ergani ilçelerine bu yıl içerisinde doğalgaz getirileceği müjdesini de verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55