,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Eğitime kar engeli

Eğitime kar engeli
Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul, İzmir, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Manisa, Bolu, Burdur Tokat ve Tekirdağ illerinde eğitime yarın ara verildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir çok ilde eğitime ara verildi.

İstanbul

İstanbul Valiliği, kentte beklenenin üzerinde kar yağışı sebebiyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime Çarşamba günü ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğunluğu tahminlerin üzerinde seyreden kar yağışının bugün de etkisini sürdüreceği beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bu nedenle, meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açtığı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaiiyetlerineyarınO 1 Ocak 2017 Çarşambalara verilmesi uygun görülmüştür." denildi.

Öte yandan, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

İzmir

İzmir Valiliği ise yaptığı açıklamada, "Aşırı don ve buzlanmanın ve de kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak İzmir il genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak 2017 tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1( bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Edirne

Edirne Valiliği yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 11/01/2017 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 (Bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 11/01/2017 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır."

Balıkesir

Balıkesir Valiliği de olumsuz hava şartları nedeniyle Altıeylül, Bandırma, Karesi, Bigadiç, İvrindi, Manyas, Savaştepe, Sındırgı, Marmara, Kepsut, Susurluk, Balya, Dursunbey ve Gönen ilçelerinde özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liselerde 11 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kırklareli

Kırklareli Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında 11 Ocak 2017 Çarşamba günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Manisa

Manisa Valiliği, kentte meydana gelen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 11 Ocak 2017 Çarşamba günü Demirci, Soma, Turgutlu ilçesinde ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okulların tatil edildiğini duyurdu.

Ayrıca, Ahmetli, Akhisar, Kırkağaç, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde bazı okullarda eğitime kısmi olarak ara verildiği, kapsamı taşıma merkezlerinin tümü ya da bazılarıyla sınırlı olduğu kaydedildi.

Alaşehir, Gölmarmara, Gördes, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı ilçelerinde ise eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

Çanakkale

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile Gelibolu, Lapseki, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Yenice, Çan ve Gökçeada ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim yapılamayacağı ifade edildi.

Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği de olumsuz hava koşulları nedeniyle Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süre ile tatil edildiği, ayrıca hamile ve engelli kamu görevlilerin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Tokat

Tokat Valiliği, Erbaa ve Niksar ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.

Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Bolu

Bolu Valiliği, resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada, olumsuz  hava koşulları nedeniyle Gerede, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Burdur

Burdur Valiliği de kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle 11 Ocak 2017 Çarşamba günü Burdur İl Merkezi ve ilçelerinde Milli Eğitime bağlı taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin, eğitim ve öğretimine bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55