,
  • BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

“Eğitimde kalıcı politikalara ihtiyaç var”

“Eğitimde kalıcı politikalara ihtiyaç var”
​Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değer, “Eğitimde kalıcı politikalara ve uzun vadeli planlara ihtiyaç var.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değe, sendika binasında düzenlediği basın açıklaması ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci dönemini değerlendirdi.

Eğitim sisteminde kalıcı politikalara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Değer, “TEOG’un kaldırılması, yükseköğrenime giriş sistemindeki değişikliğin gölgesi ve sarsıntısı altında günübirlik politikalar ve sürdürülebilir olmayan kararlar nedeniyle gerek eğitim-öğretim gerekse eğitim çalışanları olumsuz etkilenmiştir.” dedi.

“Bakanlık şiddete seyirci kalmamalı”

Öğretmene şiddetin okullarda yaygın bir sorun hâline geldiğine dikkat çeken Değer, şunları söyledi: “Öğretmenler, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ‘iyi insanın’, ‘güzel ahlakın’ canlı fotoğrafı olmak durumundadır. Sadece öğreten değil, değerleri yaşayan ve yaşatan bir kimlik olarak öğrencilerinin karşısına çıkmalıdır. Öğretmene şiddet, bugün okullarda yaygın bir sorun hâline gelmiştir. Maalesef bugün öğretmenler saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim kurumlarında güvenlik tedbirleri yeterince alınmamakta, sorumluluk öğretmenlere ve yöneticilere bırakılmaktadır. Bakanlık, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalı; kendi personelinin yanında olduğunu göstermeli ve nerede duracağı belli olmayan şiddet olaylarının bir an önce son bulması için gerekeni yapmalıdır.”

Ayrıca Değer, öğrencilerin tatilde fırsat buldukça bol bol kitap okuması gerektiğini belirterek, velilere de karne dolayısıyla çocuklarına baskı yapmamasını istedi.

Son yıllarda hatırı sayılır öğretmen atanmasına rağmen önemli sayıda öğretmen ihtiyacı olduğunun gerçeğine de değinen Değer, öğretmen ihtiyacının 120 bin civarında olduğunu söyledi. 

“Ara dönem iyi değerlendirilmeli”

Öğrencilerin 15 günlük ara tatili iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Değer, “Öğrencilerimiz hem dinlenmeli hem de fırsat buldukça bol bol kitap okumalıdır. Velilerimiz, karne dolayısıyla öğrencilere hiçbir şekilde baskı yapmamalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, başta öğretmenlerimiz olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarımızı emeklerinden dolayı tebrik ediyor; 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci kanaat dönemine sorunlarından arınmış olarak girmelerini diliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55