,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C

Eğitimci Selvi'den velilere karne tavsiyesi

Eğitimci Selvi'den velilere karne tavsiyesi
Sömestr tatili öncesi velilere önemli uyarılarda bulunan eğitimciler, öğrencilerin karne notuyla değerlendirilmemesi gerektiğini belirttiler.

Okullar yarıyıl tatiline girerken, karnelerini alan öğrenciler yoğun bir dönem için iki hafta gibi kısa bir süre mola verecek. Öğrenci ve velileri yarıyıl tatili heyecanı sararken sömestr tatili için değerlendirmelerde bulunan eğitimciler, önemli uyarılarda bulundu.


Velileri çocuklarının getireceği kötü karnelere karşı uyaran Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, karne notunun öğrencinin değeri olmaması gerektiğini söyledi.

Selvi, ailelere özellikle şu uyarılarda bulundu:

"Öğrenciler onların evlatları. Çocuğunun elbette ki en başarılı kişi olmasını arzu etmesi doğal bir şeydir. Ancak unutmayalım ki her insanın bir kapasitesi ve her insanın meselelere motivasyonu, yeterliliği aynı olmayabilir. Farklılıklar söz konusudur. Bu anlamda çocuklarımızın gayretini artıracak onu teşvik edecek taltiflerde, hatırlatmalarda ve uyarılarda bulunulmalı ama asla onları küçük düşürücü, onları üzen, motivasyonunu ortadan kaldıran, hatta onu aşağılayan bir tavır içerisine kesinlikle girmemelidirler. Bizim velilerden istediğimiz tek şey, çocuklarımızın başarı çıtasını yükseltebilmesi için rehber öğretmenlerin, ders öğretmenlerinin de tavsiyeleri doğrultusunda çocukları motive etmeleridir. Bizim beklentimiz budur. Bunun dışında yapacağı hiçbir şey öğrencilerin başarısını artırmadığı gibi, aynı zamanda eğitim öğretimde yetersizliğe doğru onu sevk eden bir noktaya getirir."

Konuşmasının devamında Selvi, "Eğitim öğretim unutulmamalı ki uzun bir zaman dilimini içeriyor. Zor bir faaliyet alanıdır. Sürekli başarı beklenir. Halbuki insan fıtratı da sürekli başarı göstermeye yatkın olamaz. Bakarsınız bir öğrencimiz birinci dönemindeki arkadaşları arasında birinci bitirebilir. İkinci dönemin sonunda bu arkadaşımız 5'inciye de düşebilir. Başarısız diyemeyiz. Çok başarılı ama bir başka başarılı arkadaş da onun önüne geçebiliyor. Bu onun başarısızlığından değil. Onun için de biz başkalarıyla mukayese ederek özellikle velilerden istediğimiz çocuklarımızla ilgili tavır takınmamalıyız. Onun kendi varlığı üzerinden, kişiliği üzerinden, çalışması üzerinden değerlendirmeli ve onun asla motivasyonunu bozacak, incitici, rencide edici tavırlara yönelmemeliyiz." dedi.

Eğitimin yanı sıra çocukların ahlaki yönlerinin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Selvi, "Çocuklara sahip çıkılmalı ve çocuklarımızın başarılı olabilmeleri için de onları olumlu etkileyebilecek çalışmalar yapmalarıdır. Tabi ki biz eğitim öğretimde aynı zamanda yalnız başına bilgiye dayalı bir ölçülmüş başarıyı değil, aynı zamanda çocuklarımızın kişisel gelişimiyle alakalı da onun ahlakı, yaşamı, arkadaşları arasında karakteri, kişiliğiyle örnek bir şahsiyet olması için çocukları değerlendirmeli ve bu noktada gördüğü eksikler varsa bunları da hatırlatmalıyız. Çünkü çevresel faktörlerle ilgili uyarılarına ihtiyaç var. Harcamasına dönük uyarılarına ihtiyaç var. Günlük yaşamına dair uyarmasına ihtiyaçları var. Ama bunlardan hepsi çocukları daha fazla üzecek, kızdıracak, nefretini oluşturacak şeyler değil. Onları motive edip toparlayacak, kendisine getirecek yönlendirmeler şeklinde olmalı diye değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55