,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

Eğitim Sisteminde Bir İlk: Sağ Beyin-Sol Beyin Modeli

Eğitim Sisteminde Bir İlk: Sağ Beyin-Sol Beyin Modeli
Eğitim uzmanları başarılı bir gelecek için eğitimin nitelikli olması ile birlikte eğitimin bireysel özelliklere göre düzenlenmesinin önemini vurguluyor.

Özel eğitim kurumları süregelen öğrenme sorunlarına her yıl çözüm önerileri arıyor.  “Her çocuk özeldir” anlayışı ile bireysel farklılıklardan yola çıkan Final Okulları Or-An yerleşkesi yeni eğitim – öğretim yılına Sağ Beyin – Sol  Beyin Algılama modeli ile başlayacak. Alışılmış eğitim sistemleri dışına çıkarak Sağ Beyin – Sol Beyin Algılama Modelini uygulayacak olan kurum, uzman kadrosu ile bir ilke imza atacak. Türkiye’de ilk kez Final Okulları Or-An yerleşkesinde kullanılacak olan model, öğrencilerin sınıf içerisindeki öğrenim başarısını en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor…

Her insan aldığı eğitim ile birlikte kendini geliştirmeye başlar ve aldığı eğitimin kapsamına göre geleceğini şekillendirir. Eğitim uzmanları başarılı bir gelecek için eğitimin nitelikli olması ile birlikte eğitimin bireysel özelliklere göre düzenlenmesinin önemini vurguluyor. Dünyada bireysel özelliklere göre geliştirilen mevcut birçok öğrenme modeline bir yenilik de Final Okulları Or-An yerleşkesi’nden geliyor. 

STANDART DIŞI EĞİTİM MODELİ

“Hem sınav hem yaşam başarısı” ilkesi ile yola çıkan, çağdaş, modern ve bilgi teknolojileri ile donatılmış Final Okulları Or-An yerleşkesi sınıf yerleştirme düzeninde Sağ Beyin – Sol Beyin Modeli ile bir ilke imza atacak. Sınıf düzeni öncesi uygulanacak modelde, öğrencinin algısına göre eğitim verilecek. Sağ beyin algısı yüksek olan öğrenciler sınıfların sağ bölümlerinde yer alırken sol beyin algısı yüksek olan öğrenciler sınıfların sol bölümlerinde yer alacak. Bu model ile eğitim kalitesini arttıracaklarını belirten Final Okulları Or-An Yerleşkesi Kurucusu Adem Aslan : “ Öğrencilerimize bireysel farklılıklarından yola çıkarak eğitim veriyoruz. Öğrencinin kendini özel hissetmesi ile başarı doğru orantılıdır. Kişisel yeteneklerinin farkında olan öğrenciler yapacağı çalışmalar ve doğru yönlendirme ile başarıya ulaşıyor. Kurumlarımızda soru sormanın, farklı bir birey olmanın ve farklı düşünmenin teşvik edildiği bir ortamda eğitim- öğretim hizmeti vermekteyiz. Tüm çabamız bilimin aydınlık ışığıyla estetik değerlere sahip, kendi kültürünü özümseyip farklı kültürlere saygı duyan başarılı “Dünya İnsanı” yetiştirebilmek.“ dedi. 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55