,
  • BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

​Eğitim-Bir-Sen Mardin: "Eğitimde sorunlar büyüyor"

​Eğitim-Bir-Sen Mardin: "Eğitimde sorunlar büyüyor"
Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle açıklamalarda bulunarak, eğitim sisteminde köklü değişikliklerin yapılması gerektiğini vurguladı.

​Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, eğitim sisteminde köklü değişikliklerin yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Eğitimde sorunlar büyüyor, çözüm irade bekliyor." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle açıklamalarda bulundu. Değer, öğrencilerin tatilde fırsat buldukça bol bol kitap okuması gerektiğini belirterek, velilere de karne dolayısıyla çocuklarına baskı yapmamasını istedi.

"Ülkenin en önemli ve öncelikli sorunu eğitimdir"

Ülkenin en önemli ve öncelikli sorununun eğitim olduğunu belirten Değer, "Performans garabeti, eğitimciye yönelik şiddet ek ders esaslarındaki eşitsizlikler, ders ücretlerindeki adaletsizlikler, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik, müfredat, alan değişikliği, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, kariyer basamakları gibi birçok sorun çözüme kavuşturulmayı beklemektedir." dedi.

"Yasal düzenleme yapılmalı"

Eğitimcilere yönelik şiddeti cezalandıracak, eğitimciye güven verecek yasal bir düzenlemenin yapılmasını talep eden Değer, şunları söyledi:

"Eğitimcilere karşı şiddet, okullarımızda yaygın bir sorun hâlini almıştır. Eğitim çalışanları saldırılara karşı maalesef savunmasızdır. Eğitim-öğretim kurumlarında yeteri kadar güvenlik tedbirleri alınmamakta, sorumluluk öğretmenlere ve yöneticilere bırakılmaktadır. ‘Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz’, ‘İmzanı gönder, iradeni göster’ sloganıyla düzenlediğimiz imza kampanyasının da bir gereği olarak eğitimcilere yönelik şiddeti cezalandıracak, eğitimciye güven verecek yasal bir düzenleme yapılmalıdır. Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere yönelik hapis cezası verilmesi, eğitimcilerin yaralanmasının tutuklama nedeni varsayılan suçlardan sayılması ve şiddet mağdurlarına Bakanlıkça hukukî yardım yapılması noktasında yasal düzenleme yapılmalıdır."

Değer, "Eğitim ve öğretim, mevzuatın üstünde, müfredatın dışında, ders programlarıyla sınırlanamayacak derecede hayatın her anını kuşatan bir faaliyet olarak görülmeli; yaz, bir tatil değil, daha iyi bir başlangıç için bir mola olarak değerlendirilmelidir. Hayat her anıyla bir okul, her yenilik gelişim için bir merhale, edinilen her güzel davranış yeni bir kazanımdır.’ anlayışıyla yeni başlangıçlar için nitelikli dokunuşlar gerçekleştireceğimiz, kendimize ve gelişimimize katkıda bulunacak faaliyetlere ağırlık vereceğimiz bir dönem olması temennisiyle öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize güzel bir gelecek diliyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55